Judit
3 °C
7 °C

Kispestről eltűntek a Soros-plakátok, a maradékot pedig leragasztotta az önkormányzat

Image uploaded from iOS (19)
2018.03.06. 14:10

Úgy néz ki, nem a levegőbe beszélt Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere, amikor február végén arra figyelmeztette a plakátos cégeket, hogy a helyi jogszabályok tiltják a gyűlöletkeltő tartalmak kihelyezését.

Ma a Tumblren posztolta Ezmegigyhogy a képet, amelyen látható, hogy a kormány határzáras-sorosos-ellenzékis plakátját leragasztotta a XIX. kerületi önkormányzat.

Kerestük Gajda Péter polgármestert, aki elmondta, hogy a felhívása óta a legtöbb helyen leszedték ezeket a plakátokat, ahol pedig nem, azokat a mai naptól kezdte el leragasztani az önkormányzat. Azt is elmondta, hogy a hirdetőcégek közül egyedül a Publimont válaszolt nekik írásban arról, hogy náluk nincsenek ilyen plakátok, így őket ez az ügy nem is érinti. Arra a kérdésre, hogy a kormány az ENSZ-szel kapcsolatos plakátjaival is van-e hasonló terv, Gajda azt válaszolta, hogy nem valószínű, de

ha esetleg legközelebb az univerzumnak üzennek hadat, elképzelhető egy hasonló akció. 

Kommentelné? Hozzászólhat a hírhez az Index.hu Facebook-oldalán

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?