Kövér László: a választás tétje, hogy Magyarország magyar ország maradjon

2018.03.06. 20:08

Kövér László szerint az április 8-i választás tétje az, hogy az ország továbbmegy-e a kormány által megkezdett úton, írja az MTI. Az Országgyűlés elnöke erről a Fidesz-KDNP keddi balatonfüredi választási fórumán beszélt.

Kövér László elmondta, a választás arról szól, hogy 

"semmibe dobjuk-e ötszáz év önazonosságunkért, függetlenségünkért, kultúránkért, hitünkért való véráldozatait, küzdelmeit",

nem beszélve az elmúlt nyolc év építkezéséről és az elmúlt 28 év megpróbáltatásairól. 

Kövér alaposan megdicsérte a Fidesz-KDNP kormányok által élért eredményeket, amik szerinte helyreállították a közbiztonságot, gyakorlatilag megszüntették a gyermekéhezést és négy százalék alá csökkentették a munkanélküliséget. Az Országgyűlés elnöke szerint a rendszerváltás óta az utóbbi négy év volt a legsikeresebb, az ország ebben az időszakban haladt a legtöbbet előre. 

Bóka István, Balatonfüred fideszes polgármestere is szót kapott a fórumon, ő térség fejlesztésére kapott hazai és európai uniós támogatásokat emelte ki. Kontrát Károly, a Fidesz-KDNP helyi országgyűlési képviselőjelöltje pedig arról beszélt, hogy számára az a legfontosabb, hogy a Balaton és környéke Európa legbiztonságosabb turisztikai térségei között legyen.