Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

LMP–MSZP-egyeztetés: még nincs megállapodás a visszalépésekről, de jól haladnak a tárgyalások

2018.03.06. 21:23 Módosítva: 2018-03-26 13:22:51

Az LMP és az MSZP-Párbeszéd ma tárgyalt az egymás javára történő visszalépésekről. Szél Bernadették elsősorban Szekszárdon, Hadházy Ákos körzetében és Szombathelyen kérik visszalépésre a szocialistákat, míg az LMP Kunhalmi Ágnes körzetében és Nyíregyházán tenne hasonló gesztust az MSZP-nek, írja az atv.hu.

Szél Bernadett
Szél Bernadett
Fotó: Huszti István

A mai megbeszélésen az LMP-t Hadházy Ákos társelnök és Ungár Péter képviselte, míg az MSZP részéről Molnár Gyula pártelnök és Tóth Bertalan frakcióvezető volt jelen, Karácsony Gergely helyett pedig a Párbeszéd részéről Szabó Tímea.

Egyelőre nincs megegyezés konkrét visszalépésekről, de sokat haladtak a felek. Az LMP vélhetően több helyen fog majd visszalépni, mint az MSZP, illetve még több, főleg budapesti körzetben lehet közös koordináció. A pártok jövő héten fogják folytatni a tárgyalásokat, az LMP-MSZP megegyezés véglegesítése március 15-e és április 8-a között megtörténik.

Az ATV forrásai szerint ugyanakkor nem lesz "nagy csinnadratta", ha lesz megegyezés.

Akkor az érintett képviselőjelöltek egyszerűen besétálnak a megfelelő irodákba, aláírják a megfelelő papírt, hogy visszalépnek

- mondta az egyik ismert ellenzéki politikus.

Gyurcsány Ferenccel továbbra sem tárgyal az LMP, de ettől még lehet DK-s jelöltekkel megegyezés. Grézcy Zsolt viszont tegnap leszögezte: az MSZP-P csak a saját nevében tárgyalhat, a DK-éban nem.