Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bécsből keményen visszaszóltak Lázárnak

2018.03.07. 14:11

Egy Twitteren megjelentetett írásban tiltakozik a Bécset hanyatló migránsközpontként bemutató Lázár-videó  ellen Renate Brauner, Bécs városának nemzetközi ügyekért felelős szocdem-párti tanácsnoka.

000 Par7313011
Fotó: Alexander Klein / AFP

Brauner azt írta, határozottan tiltakozik az ellen, ahogy a lakóhelyét ábrázolja a miniszter. "Elképedtünk és sokkolt minket, hogy egy politikus ily módon verbálisan megtámadja egy szomszéd ország fővárosát. A vádak tartalmilag is tévesek és szomorú példái az idegengyűlöletnek."

Én személyesen csak azt tudom kívánni, hogy a magyar városok olyanok legyenek, mint Bécs - a legjobb életminőséget nyújtó város a világon,

írta a politikus.

A helyi szociáldemokrata párt (a polgármester Michael Häupl is az ő színükben politizál) közleményt adott ki, amelyben azonnali bocsánatkérést követelnek Lázártól. Azt írták, különösen büszkék a békés együttélésre a városban, sajnálatosnak tartják, hogy a Fidesz kampánya elért Bécsbe is, és aki az emberek összeugrasztásával akar kampányolni, az rossz úton jár.