Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Jobbik jelöltje az esélyesebb ellenzéki Miskolcon

2018.03.08. 09:15 Módosítva: 2018-03-26 13:12:05

Miskolc 1-es körzetének választókerületi kutatásával folytatódik a Közös Ország Mozgalom felmérése. A 24.hu által közzétett adatok szerint a választókerületben 2014-hez hasonlóan ezúttal is három erősebb jelölt indul, ám a Fidesz után a Jobbik következik, a baloldal jelöltje pedig le van maradva tőlük.

Jakab Péter
Jakab Péter
Fotó: Krizsán Csaba

2014-ben ezt a körzetet 33,7 százalékkal nyerte meg a fideszes Csöbör Katalin, a Jobbik jelöltje, Badány Lajos 30,5 százalékot, a baloldali Összefogás színeiben induló Nagy-Korsa Judit pedig 28,6 százalékot kapott.

Csöbör ezúttal is elindul, ezúttal viszont új jobbikos jelölttel küzd, Jakab Péter jobbikos szóvivővel, illetve a DK-s Debreczeni Józseffel. A Závecz Research február 3-22. között, tehát még a hódmezővásárhelyi választás előtt készített felmérése szerint így állnak a miskolci 1-es körzetben a jelöltek:

  1. Csöbör Katalin (Fidesz-KDNP) 39%
  2. Jakab Péter (Jobbik) 29%
  3. Debreczeni József (DK) 18%
  4. Csoma László (LMP) 9%
  5. Szopkó Tibor (Momentum) 3%

Tehát ha mindenki elindulna, jó eséllyel Csöbör Katalin ismételhetne, annak ellenére, hogy a felmérés szerint a miskolciak mindössze 31 százaléka nem szeretne kormányváltást, 54 százalékuk viszont határozottan azt akar.

Ha csak Jakab Péter és Csöbör Katalin állna egymással szemben, akkor a felmérés szerint a fideszes jelölt 52:48 arányban nyerne, ez hibahatár körüli különbség. Egyedüli ellenzéki jelöltként nem szerepelne rosszul Debreczeni József sem, ő azonban 56:44 arányban maradna alul - írta a 24.hu.

kom-501-kombik-3

Csöbör Katalin tehát leginkább abban reménykedhet, hogy semmilyen visszalépés, koordináció vagy átszavazás nem lesz a Jobbik és a baloldal között, megmarad a centrális erőtér, és 30-40 százalékkal így meg tudja nyerni a választókerületét.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

A korábban ismertetett felméréseket itt találja: