Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A bécsiek Lázárnak: A maguk minisztere egyvalamit nem tud

2018.03.08. 06:36 Módosítva: 2018-03-08 09:06:01

Átlagos multikulturális negyed Bécsben a Favoriten nevű kerület, ahonnan Lázár János a magyarokat igyekezett rémisztgetni a bevándorlással. Valóban ebben a bécsi kerületben a legmagasabb a bevándorlók aránya (32 százalék), az utóbbi évtizedekben sok minden megváltozott itt, és ennek a városrésznek is megvannak a maga problémái, de szó sincs no-go zónáról: egy átlagos hétköznap békésen sétálnak, vásárolnak, esznek itt osztrákok és nem osztrákok.

Az itt élők ismerik a hely hátrányait és élvezik az előnyeit. Többségük nem látja veszélyesebbnek vagy koszosabbnak a környéket, mint az osztrák főváros más negyedeit. A kevert népességű Favoritenben sokan arról beszéltek, hogy a problémák nem a bevándorlással függenek össze, hanem az embereken múlnak: vannak, akik betartják a szabályokat, és vannak, akik nem.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.