Fatime
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Nyomoz a rendőrség a gyanús orosházi ajánlóívek miatt

2018.03.09. 10:10

Elrendelte a nyomozást a rendőrség az MSZP orosházi országgyűlési képviselőjelöltje által tett feljelentés ügyében - közölte a rendőrség. A nyomozást a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt rendelték el.

A napokban Füvesi Sándor, az MSZP-Párbeszéd országgyűlési képviselőjelöltje és Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese jelentette be, hogy feljelentést tesznek a rendőrségen. 

Füvesi Sándor elmondta, a párt delegáltja több gyanús aláírást talált az egyéni országgyűlési választókerületi választási bizottság ülésén: olyanok aláírása is szerepelt az íveken, akik biztosan állítják, hogy nem írták alá azt; és volt olyan eset, amikor különböző pártok ajánlóívein megegyezett az aláírók sorrendje. Hozzátette, ő is szerepel ajánlóként öt jelöltnél, miközben már nyilvántartásba vett képviselőjelöltként indul a választáson Békés megye 4. számú választókerületében.

Gőgös Zoltán elképzelhetőnek tartotta, hogy a négy évvel ezelőtti adatok kerültek ki a nyilvántartási rendszerből, mint mondta, Füvesi Sándor esetén a régi lakcímével írták alá az íveket.