Visszalép az Együtt a DK javára Terézvárosban és Erzsébetvárosban

2018.03.12. 11:28 Módosítva: 2018.03.26. 12:11

Közleményben jelentette be hivatalosan Nyíri Gábor az Együttből, hogy visszalép Oláh Lajos javára.

"Hódmezővásárhely világosan megmutatta, hogy az ellenzék képes legyőzni a Fideszt, ha mindenki visszalép a legesélyesebb jelölt javára. 2014-ben Terézváros és Erzsébetvárosban a DK-s Oláh Lajos győzte le a Fidesz jelöltjét. Nem kérdés, hogy április 8-án is ő lesz a legesélyesebb ellenzéki jelölt; az egyetlen, aki képes megverni a Fideszt.  Ezúton hivatalosan bejelentem, hogy visszalépek a DK-s Oláh Lajos javára Terézváros és Erzsébetvárosban. Csak Bajnai Gordont, az Együtt volt elnökét tudom idézni:

ahol az ellenzékiek  visszalépések révén nem teszik egyértelművé, hogy ki az esélyes ellenzéki jelölt, ott a vereség felelőssége egyértelműen az övék lesz.

Én nem teszek keresztbe a Fidesz legesélyesebb ellenfelének. Azt javaslom minden más ellenzéki jelöltnek Terézváros és Erzsébetvárosban az LMP-sől a Momentumosig, hogy lépjenek vissza a DK-s Oláh Lajos javára, különben ők is felelősek lesznek egy esetleges vereségért és a Fidesz helyi győzelméért. A választókat pedig arra kérem, hogy pártjuk döntésétől függetlenül is, egyéniben szavazzanak Oláh Lajosra!" - írja Nyíri.

Budapest 5-ös számú körzetében, Erzsébetvárosban és Terézvárosban Oláh Lajost tartják a legesélyesebb jelöltnek, a kutatások szerint 37,8 százalékon áll a támogatottsága, ami alig 0,6 százalékkal jobb, mint a Fideszé.