A Jobbik nem megy el tárgyalni Gyurcsány Ferenccel

IMG 6738
2018.03.15. 17:55 Módosítva: 2018.03.15. 18:06

A Jobbik nem vesz részt a Demokratikus Koalíció elnöke által kezdeményezett vasárnapi tárgyaláson, közölte Szabó Gábor pártigazgató. 

Gyurcsány korábban élesen elutasított minden együttműködést a Jobbikkal, a DK elnöke azonban március 15-i beszédében váratlan bejelentést tett: vasárnapra tárgyalásra hívta nemcsak az MSZP-t és az LMP-t, de a Jobbikot is.

Gyurcsány annyi megszorítást tett, hogy a Jobbikkal továbbra sem akar választási együttműködésről tárgyalni, legfeljebb arról, hogy a sikeres választások után hogyan bontsák le közösen az Orbán-rezsimet.

Gyurcsány előtt Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke a Jobbikról azt mondta: kutyából nem lesz szalonna, a Jobbik híveinek többsége a Fidesszel szimpatizál, ezért az ellenzéki összefogás jegyében minden Jobbikra leadott szavazat a kukába megy. 

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szintén közös színpadon beszélt Gyurcsány Ferenccel a Fővám téren. Karácsony már a DK elnöke után tartott beszédében jelezte: ők elmennek tárgyalni a Demokratikus Koalícióval. 

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja a Facebookon felidézte, hogy Karácsony Gergely mostani március 15-i beszédében is úgy fogalmazott, hogy " ha Vona Gábor nyer, akkor Orbán Viktor nyer".

Én tényleg nem szeretném, hogy bármelyik megtörténjen, de azt azért elmondanám, hogy nehéz úgy ellenzéki sorsközösségről beszélni és nehéz úgy tárgyalást kezdeményezni valakivel, ha közben ilyeneket mondunk róla.

Ungár szerint "sokat segítene az ellenzék helyzetén és a kormányváltás ügyén, ha Karácsony Gergelynek legalább egy beszéden belül sikerülne egy koherens álláspontot képviselnie".