Ez volt március 15. 2018-ban

Választási kampány és megemlékezések március 15-én

Vége
DSC 8484

A legfontosabbak

2018. március 15., 18:30
Több ezren a diáktüntetésen
2018. március 15., 16:52
Karácsony: Csendes forradalom kell
2018. március 15., 15:02
Orbán: Hazaküldjük Gyuri bácsit
2018. március 15., 12:31
Felsorakozott a Békemenet első sora
Index
2018.03.15. 16:27

Választási kampány eddig (2254. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Erről kérdeztünk a Jobbik tüntetésén:

    A Jobbik nem lép vissza, szóval nincs miről beszélni
  • Vona beszéde után. 

    A szöveg: Én, XY a Szent Koronára esküszöm, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőjeként csak és kizárólag nemzetemet, és magyar hazámat fogom szolgálni. Ellenállok minden anyagi és hatalmi csábításnak.  Nem engedek semmilyen külső nyomásnak és fenyegetésnek, óvom és védem nemzetemet A hazugságtól, nélkülözéstől és szolgaságtól. Minden erőmmel, tudásommal és tiszta lelkiismeretem megőrzésével azért fogok dolgozni, hogy a magyarság ügyének alázatos és hű szolgája legyek. Amennyiben a Jobbik országos elnökségének kétharmados döntése szerint alkalmatlanná válok, úgy képviselői mandátumomat azonnal visszaadom. Isten engem úgy segéljen. 

  • A baloldal és a Fidesz 3-3-szor kapott lehetőséget, láttuk, mi lett belőle. Mi 8 éve készülünk a parlamentben. Van még három nehéz hét. Mi itt fönn azt ígérjük, hogy ezt a várat fel fogjuk építeni, ha törik, ha szakad. A szabadságot vissza fogjuk adni, ha törik, ha szakad. 

    Ha mi győzünk, akkor ti nyertek, akkor Magyarország nyer. De a 3 hétben ami hátravan, ti is tegyetek meg mindent a győzelemért. Gondoljatok az őseinkre, akik sosem csüggedtek. 

    Attila unokái vagyunk, akik nem félnek semmitől, csak a Jóistentől. Menjünk bele ebbe a 3 hétbe, és mentsük meg Magyarországot!

  • Nem akarok magyar ember ellen harcolni. A félelemmel, haraggal, elnyomással, korrupcióval. De nem akarok másik magyar ellen. Miért kell harcolni tisztességes bal- jobboldali ember ellen? Miért kéne? Mert Gyurcsány és Orbán erre építette a politikáját? Én azt tanultam meg, hogy aki negatív energiákkal épített téglákkal épít várakat, az erre a félelem, elnyomás lobogóját tűzi ki.

    Szeretem a másik magyar embert. Összetartozom vele. Egy vérből vagyunk. Ezekből a téglákból kell építkezni. Ehhez kell meghívnunk minden jószándékú magyar embert. Hogy felépítse ezt a várat. 

    A vár tornyában az a zászló lobog majd, amiért annyiszor lelkesedtünk, amiért apáink vére folyt. A mi várunk vártornyán a szabadság zászlaja lobog majd.

  • Mert minden nap azt teszem. De most előre nézek. Aki örökké hátra néz, az viszályt szít, nem tud egyetértést teremteni. És előbb-utóbb felbukik. Én előre nézek, és megfogadtam, a jót keresem. Ami összeköt. A megegyezést keresem.

    Vona felteszi a kérdést, hogy ikor vesszük már észre, hogy ha a keserűségre építjük a politikánkat, az még több keserűséget szül. Majd megismétli a mondatot harag, félelem, fájdalom szavakkal.

    Hát meddig várjunk még? Az óvodásoknak kell utcára menni?

  • Programot, utat, jövőt kell adnunk, mondja a pártelnök. Ahonnan a gyerekek nem akarnak elmenülni. Ahol jó élni, jó magyarként élni.

    12 pontot mond:

    1. Valódi biztonságot, nem óriásplakátokkal, hanem határőrséget. Nem kell kvóta
    2. Erős és igazságos Európát, ahol magyarként lehetünk európaiak
    3. Valódi demokráciát, független intézményekkel, kíméletlen elszámoltatást 
    4. Működő egészségügyi és szociális rendszert, önálló EÜ-minisztériumot állítunk fel
    5. Modern oktatást, ahol tisztelik a diákokat, a jövőt. Önálló oktatási minisztérium
    6. Igazságos nyugdíjrendszert, 40 év munka után nyugdíj, az átlag alatti nyugdíj értékét jobban növeljük, mint a nagyokét
    7. Korszerű államigazgatást, az állam nem kihasználja, hanem tiszteli a közalkalmazottat, egyenruhásokat
    8. Önkormányzatok megmentését. Nem hagyjuk a falvakat sem. Meg fogjuk őrizni a falvakat.
    9. Több mint tíz év szenvedés után igazságot a devizahiteleseknek
    10. Az elvándorlás megállítását, méltó ifjúsági- és családpolitikát, történelmi bérlakásépítési programot
    11. A multi adókedvezményei helyett a hazai mikro- és kkv-k segítése
    12. Béruniót. Igazságos, tisztességes béreket mindenkinek.
  • Nem a nagyhatalmak érdeke veszélyezteti a szabadságot, hanem egy belső vezető tébolya. Mintha süllyednénk vissza a kommunizmusba, ahol az ország élén korrupt zsarnok, körülötte pártfunkcik, akiknek mindent szabad. Sőt, a feudalizmusba térünk vissza, egy korrupt kiskirály van, akik nagyurak vesznek körül. Vadászgatnak, kastélyuk van. Nem kilencedet szednek, hanem mindent ellopnak. Nem magyar bortól részegednek le, hanem kokaintól Ibizán. Lassan az első éjszaka jogát követelik majd.

  • Vona a színpadon, mögötte az összes képviselőjelölt. 

    Azzal kezdi, hogy

    Orbán azt mondta, elégtételt vesz rajtunk. Megfenyegette Magyarországot, de mi nem félünk tőle. Neki van félnivalója. Utoljára Grósz Károly fenyegette meg a magyarokat. Azt üzenjük, Orbán is úgy fog járni. Bukni fog.

  • Megfontoltan, tudományosan, közepesen bonyolult mondatokkal, közepes hangerővel. Biztos ő is megijedt a Nemzeti Daltól.

  • Volner János jön. Ő a harmadik szónok, és akkor még Vona sehol nincs.

    Azzal indít, hogy Orbánt Soros támogatta, és liberális volt, majd tolvaj lett.

    Amit Habony ránk hány, csak megacéloz minket, hogy ezt a bandát eltakarítsuk. Milyen világot öröklünk meg, ha átvesszük a kormányt? Ha a MÁV-nak ásványvízre van szüksége, Mészáros Lőrinc. Ha sorompót kell felújítani, van egy felcsúti vállalkozó. Ha vasutat kell építeni, akkor is van egy felcsúti vállalkozó. Orbán azt mondja, nemzeti tulajdonba kell venni a gazdaságot. Igaza van, de Orbán nem nemzeti, hanem magántulajdonba vette. Vissza kell venni, a magyar kis- és középvállalkozásokkal kell stratégiai szerződést kötni, nem a multikkal. A multik kapnak mindent, a kkv-knak semmi nem jut.

  • Sajátos előadásmód, mémgyanús, így első hallásra.

  • Egyértelműen az elszámoltatás felkiáltásra rezonál leginkább a jobbikos közönség. Z. Kárpát nagy üdvrivalgást kapott, amikor a devizakárosultak ügyéről beszélt.

  • Elszámoltatást ígér a Jobbik, mégpedig a devizahitelezés miatt. Hogy kiket? Kereskedelmi banki vezetőket, végrehajtókat, állami felügyeleti vezetőket, közjegyzőket, akik nem tartották be a törvényeket.

    Asztalosok és ácsok annyi megrendelést kapnak a vádlottak padjára, hogy belegebednek a munkába, mondta Z. Kárpát.

  • Orbán régen világkvótát akart, a devizásokat kifosztotta. Addig a Jobbik Ásotthalmon akciózott, saját testével védte a kilakoltatástól az embereket. Mindenki, akit támadás ér, számíthat arra, hogy ez a közösség megvédi őt,

    - mondja Z. Kárpát Dániel, aki szerint Orbán fél és retteg, de van is mitől.

    2*8 évet emleget, Gyurcsány, Orbán közepette "van egy politikai szereplő, akit senki nem mert megvádolni azzal, hogy bárkitől elvett egy forintot is". Ő kívül áll ezeken a körökön, mondja.

  • A politikus a második szónok a Jobbik-rendezvényen.

    Erős felütéssel indít:

    Kedves bennszülött magyar testvéreim, akik ki voltatok szolgáltatva a bankoknak, multiknak, idegen érdekeket szolgáló kormányoknak.

    További kulcsszavak: Bolsevik hazugsággyár, diktatúra. Azt mondta, diktatúrában nem lehet közvéleményt mérni, ezt mutatja a hódmezővásárhelyi eredmény is. A Fidesznek nincs programja, nincs jövőképe.

    A bolsi hazugsággyár 100 pert vesztett a Jobbik ellen, mondja. Ezt Jakab is elsütötte előtte egyébként.

  • 22 ezer millióból migránsoztak, közben titokban beengedtek 2300 migránst +20 ezret pénzért, mondja.

    Rogán, Habony és Mészáros nem egyéves jövedelmüket ajánlják fel, hanem másoktól veszik el a jövedelmüket. Ez lenne a közteherviselés? Vagy az lenne a törvény előtti egyenlőség, hogy eltűnik a nemzeti vagyon, és senki nem megy börtönbe? Hogy az Elios-ügy után senki nincs még előzetesben?

  • Nagyjából kétezer ember jöhetett össze. Lengyeleket nem látni, pedig a színpadról őket is köszöntötték.

  • Mert a magyarokat kifosztani, becsapni nem lehet. Sem 48-ban, sem 2018-ban. 

  • A kormányváltás előtti utolsó március 15-én köszönti a magyarokat és lengyeleket. Szerinte az idei március 15-e valójában április 8-án lesz majd, amikor

    meg fogjuk vívni a szabadságharcot, véget vetünk a Fidesz nemzeti hűbérrendszerének, a megfélemlítésnek, kiszolgáltatottságnak. Annak, hogy ha valaki névvel, arccal vállalja a véleményét, másnap számkivetett lesz saját hazájában. Nem hagyjuk, hogy buta, Németh Szilárd-féle népvezérek mondják meg, mit gondolunk a saját hazánkról.

    A Fidesznek a nemzet már nem jelent semmit, mondja.

  • Kelet-Közép-Európa Svájca lehetnénk, minden adottságunk megvan hozzá

    - mondja Vona Gábor a Jobbik rendezvényén a kivetítőn, ahol videókat vágnak be róla, hogy milyen laza ember, akkor is kedves, amikor fáradt. Vagy arról, hogy mik a Jobbik céljai.

  • Megvárta Orbán beszédének végét. A facebookos közvetítésen egyelőre egy nagy kivetítőn vágnak be kampányvideókat. A Facebookon azt írják, a Szent Korona másolata előtt tesznek majd esküt országgyűlési képviselőjelöltjeik.

  • Differenciált nyugdíjemelést szeretnénk, 40 évnyi munkaviszony után szeretnénk, ha a férfiak is eldönthetnék, hogy nyugdíjba kívánnak-e vonulni, mondja Vona azokon a videókon, amiket a színpadon kirakott kivetítőkön adnak.

    Az oktatási reform fontos, mert az ország kiugrásához erre szükség van. Ma már nemcsak a pedagógusok vannak az utcákon, hanem a gyerekek is, egyiküknél pedig házkutatást is tartanak, milyen világban élünk?!

    - tette fel a kérdést Vona.

  • Imidzsvideókat vetít a Jobbik a Vona-beszéd előtt. Személyesen vállalok garanciát a programpontjainkért, mind fontos, életbevágóan fontos javaslat - mondta Vona Gábor a Jobbik rendezvényén lejátszott videókon. Ezek a programpontok mutatják be azt, hogy fogunk mi magyar szívvel egy biztonságos és szabad Magyarországot teremteni.

    Sorsdöntő választásra készülünk, azok is szavaznak, akik nem mennek el, ők Orbánra szavaznak. Mindenkit arra kérek, hogy éljen a demokratikus jogával.

    Ez az a pillanat, amikor mindannyian dönthetünk! Szánjon fél órát az ország jövőjére!

  • A Jobbik rendezvényén tíz perccel a kezdés előtt egyelőre csak néhány százan várakoztak a Batthyány örökmécsesnél, alig néhány percre a Fidesz Kossuth téri rendezvényétől. Egy rezesbanda húzza, sok a jobbikos, székely, magyar zászló.

Vissza az összes bejegyzéshez