Ez volt március 15. 2018-ban

Választási kampány és megemlékezések március 15-én

Vége
DSC 8484

A legfontosabbak

2018. március 15., 18:30
Több ezren a diáktüntetésen
2018. március 15., 16:52
Karácsony: Csendes forradalom kell
2018. március 15., 15:02
Orbán: Hazaküldjük Gyuri bácsit
2018. március 15., 12:31
Felsorakozott a Békemenet első sora
Index
2018.03.15. 16:56

Választási kampány eddig (2227. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Amikor láttam a Vígszínházban a Dés-Geszti-féle Pál utcai fiúkat, már akkor sejtettem, hogy előbb-utóbb vissza fogom hallani egy tüntetésen ezt a dalt belőle, mert ez nemcsak arról a pár farakásról szól, hanem bizony a hazánkról. Így lett. Karácsony Gergely a Mi vagyunk a Grunddal zárta a beszédét,  amire Kunhalmi Ágnes táncolt is egy kicsikét . Itt az eredeti klip, ami már közel 3 millió megtekintésnél jár.

  • Forradalmi változás kell a lelkekben, csendes forradalom kell Karácsony Gergely szerint.

    Vissza kell hozni a békét, mert ezt Orbán elvette az emberektől.

    Szerinte amikor 8 éve megnyerte Orbán a választást, felesküdött az alkotmányra, aztán beletörölte a lábát, és másikat írt.

    Ha április 8-án olyan többség lesz, ami engem választ meg miniszterelnöknek, én nem esküszöm fel erre az alaptörvényre. Egy új alaptörvény kell, amire fel lehet esküdni.

    Mint mondja, olyan országot akar, ahol elsőként vágják le a kezét annak, aki a közös kasszába akar nyúlni.

    Karácsony végül megesketi a tüntőket, hogy elmennek szavazni, és elszavaltatja a Talpra magyar! első két sorát.

  • Sokan mondják, hogy most össze kell fognunk akár az Ördöggel is, én is ezt mondom, de tegyük hozzá, hogy okosan kell csinálni, mondja Karácsony. Arra kéri a híveit, hogy ne hagyják magukat megvezetni, szerinte ha azt gondoljuk, hogy minden mindegy, még rosszabb is lehet.

    Ha Vona nyeri a választást, az is Orbán győzelme lesz.

  • Sokan vannak azok, akik ma egy bálványt imádnak, innen pár száz méterre, mondja Karácsony Gergely. Szerinte Orbán Viktor bálványát le kell döntenünk, vagy a bálványban hiszünk vagy a saját igazunkban. Vagy a nép vagy a hatalom.

    Ahogy Dávid Góliátot, úgy fogjuk mi is ledönteni Orbán rendszerét.

    "Az MSZP- Párbeszéd és a DK már megállapodott, de tudjuk, hogy vannak még demokraták, akikkel beszélni kell, úgyhogy én ott leszek azon a vasárnapi tárgyaláson. Mi készek vagyunk arra, hogy támogassuk ezt, hogy egy jelölt álljon szemben a Fidesszel", mondja nagy taps mellett. Egyoldalúan is képesek vagyunk visszalépni az esélyes párt jelöltjeire is, teszi hozzá.

  • Hajós úgy vezette fel az MSZP-P miniszterelnök-jelöltjének beszédét, hogy ő a mai nap főszereplője, de Karácsony szerint a mai nap főszereplői azok, akik kimentek a tüntetésre.

    Szerinte 170 éve tettünk hitet a szabadság, egyenlőség, testvériség mellett, sokszor kellett újra kezdünk, nem éltünk mindig szabadságban. Tudjuk, hogy nem rajtunk múlt, hogy akik zsarnokoskodtak felettünk, mindig külföldi tankokkal jöttek.

    Elmondhattuk mindig, hogy nem rajtunk múlt. Ma a szabadság nem külföldi erőktől van veszélyben, ma a szabadság nem keletről vagy nyugatról van veszélyben, hanem Felcsútról.

  • Hajós András lépett a színpadra, azzal kezdte: 

    "Büszke vagyok, hogy itt lehetek, és hogy itt merek lenni. Mindenidők leghalvérűbb tüntetési mondata következik: beköszöntött a csendes matek időszaka?

  • Bár Kunhalmi Ágnes azt mondta, minden Jobbikra leadott szavazat a kukába megy, Gyurcsány ezt kicsit másképp gondolja. Nem választási együttműködésről akar tárgyalni a Jobbikkal, hanem arról, hogy az új parlamentben hogyan tudják közösen lebontani az Orbán-rendszert. Gyurcsány ezért vasárnap 17 órára várja az LMP, az MSZP és a Jobbik képviselőit. A hazám megér egy tárgyalást, mondta Gyurcsány.  

  • Szenvedélyes beszéde alatt ugyanis még az ég is kitisztult.

  • Gyurcsány Ferenc bejelentette: egyoldalú lépéssel a Demokratikus Koalíció visszavonja saját jelöltjét Szél Bernadett körzetében, hogy ezzel is segítse az LMP társelnökének győzelmét.  A DK így már 61 helyen nem indít jelöltet, hogy megvalósuljon az együttműködés. 

    Az ellenzéki pártok csak összefogva tudnak győzni és kormányozni, mondta Gyurcsány. Ezt az együttműködési készségüket nem a koalíciós tárgyalásokon, hanem már most bizonyítaniuk kell. A megállapodás nem lehetőség, hanem kötelesség. Nem érdekesek a régi sérelmek, a haza cselevést kíván. 

  • Soha nem fognak megtörni, soha nem árulom el, amiben hittem, tolmácsolta a sokmilliárdos adócsalás gyanújával előzetesben ülő Czeglédi Csaba üzenetét Gyurcsány Ferenc. Az új demokratikus kormány igazságot fog szolgáltatni a valódi bűnözőknek,  az első napon csatlakozunk az európai ügyészséghez - ígérte Gyurcsány.

  • A baloldali tüntetésen többeket látni Kétfarkú Kutya Párt matricával, ők valószínűleg a párt békemenetéről jöttek át a Fővám térre.

  • Győzni készülünk, mondja Gyurcsány Ferenc, hogy tudjunk adni igazságot a kisemmizetteknek, szabadságot a szónak, a sajtónak, elégtételt a kifosztottaknak, szabadulást a politikai státuszfoglyoknak és felemelkedést a nemzetnek.

  • Kutyából nem lesz szalonna, mondta Kunhalmi Ágnes. A Fidesz a Jobbik programját valósítja meg, a Jobbikban többen vannak a jobboldali Orbán-hivők, mint akik ellene vannak. Minden Jobbikra leadott szavazat kukába dobott szavazat, mondta szenvedélyes beszédében az MSZP budapesti elnöke. 

  • Ezzel köszönt be Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke az ellenzék Fővám téri tüntetésén. A betyárját, de sokan vagytok - folytatta, azok az emberek vannak itt, akik az elmúlt években kimentek tüntetni az utcára a kormány miatt.

    Kunhalmi szerint ma Budapesten van a legnagyobb esélye annak, hogy a Fideszt elsöpörjék. A demokrácia nem magától értetődő dolog, folyamatosan meg kell küzdeni érte.  

  • Kunhalmi, Gyurcsány és Karácsony fog beszélni a Fővám téren, innen élőzünk:

     
  • Kollár-Klemencz László, a Kistehén zenekar frontembere a színpadon, Erdős Virág versét énekeli:

    "elviszem gond nélkül a hátamon a hazám

    aki ma büntet, az holnap lövet

    viszek egy mindig újra föl-földobott követ"

  • A tömeg a Vámház körúton mindössze a Pipa utcáig áll. A résztvevők kicsit unják az hosszadalmas felvezetést, inkább Gyurcsányt és Karácsony Gergelyt várják. 

    Most épp Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője beszél.

    Itt, a szabadság hídjánál a reményről szeretnék beszélni nektek. Magyarországon azok vannak többségben, akik azt akarják, hogy a zsarnok Fidesz tűnjön el az országból. Orbán Viktor ellopta a szabadságunkat, és közben az ország leggazdagabb emberévé csalta magát.

    Szabó szerint a választók olyanok, mint az egyetemisták. Azt is mondta, mindenki szavazzon a legerősebb jelöltre.

  • Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője így zárta beszédét:

    "Április 8-a után rabok legyünk, vagy szabadok? Ez a kérdés, válasszatok!"

  • Az egyik plakáton ilyen szöveg áll:

    karigeri is my prezi

    Egy másik:

    Óh, nemzet Viktora! Mindegy, mit, csak beszélj!

    Kedvenceink:

  • A Szabadság híd pesti hídfőjénél felállított színpadnál nemcsak az MSZP-Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció van jelen. Itt kapott lehetőséget a megszólalásra Székely Sándor, a Szolidaritás Mozgalom elnöke, Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője, Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője és Balázs Péter volt külügyminiszter, a V18 csoport alapítója.

  • A Fővám téren szólt a Himnusz, a tömeg a Kálvin térig sorakozik, bár kissé szellősen. Egyelőre főként az 50-es, 60-as korosztály képviselteti magát, több a nyugdíjas.

    Erdős Virág állt a színpadra, aki a "Márciusi kesergő" című versét szavalja. Azt mondja, Karácsony Gergely kérésére jött el ma, de ez nem fontos.

  • Ebben a pillanatban a Pa-dö-dő szórakoztatja az résztvevőket a színpadon a Fővám téren, a baloldali megemlékezésen. A Szabadság híd elején van a színpad, fél 3-kor a villamosmegállóig állnak az emberek. Elsőként az "Úszkálunk" című dal hangzik el.

    Mindeközben MSZP-s zászlókat osztogatnak a tömegnek.

    A Vámház körút egészen a Kálvin térig le van zárva. A beszédek majd délután 3-kor kezdődnek.

  • image uploaded from ios 1024
    Fotó: Munk Veronika
Vissza az összes bejegyzéshez