Mégsem Kósa Lajos mondta az ünnepi beszédet Debrecenben

Szekeres Máté Debrecen - Kósa nélkül 03.15-11
2018.03.15. 11:11 Módosítva: 2018.03.15. 16:35

Kósa Lajos távol maradt az ünnepi megemlékezéstől annak ellenére is, hogy a sajtófőnöke előző este megerősítette, hogy semmi változás nem lesz a programban, és Kósa Lajos fog ünnepi beszédet mondani Debrecenben.

Végül 200 ember előtt Pósán László országgyűlési képviselő mondott beszédet. A képviselő beszédének lényege az volt, hogy 1848 is gyakorlatilag a migránsok elleni küzdelemről szólt.

Pósán László 1848 jelentőségét 2010-hez hasonlította, mert egyik esetben sem hagyták a magyarok, hogy külső ellenség vegye át a hatalmat Magyarország fölött. És most ugyanúgy, mint 1848-ban, a magyarok nem akarják, hogy migránsokkal feltöltött kevert nemzet legyünk.

Innentől Pósán beszéde a megszokott Fidesz kampánykliséket követte:

A közönség soraiban találtunk lelkes támogatókat, de többen arról beszéltek újságírónknak, hogy szomorúnak tartják, hogy egy ünnepi megemlékezésre jöttek, de egy kampányeseményt kaptak.

A debreceni önkormányzat is csak ma reggel értesült arról, hogy nem Kósa Lajos fog beszédet tartani a városban. A sajtófőnük az Indexnek elmondta, hogy az okokról őket sem tájékoztatták, a változást Kósa stábja szervezte.

Az Indexnek előző nap a városvezetés még azt mondta, hogy a programban semmilyen változás nem lesz, Kósa Lajos fogja tartani az ünnepi beszédet.

Az ünnepségen 8-10 alufólia sisakos tüntető jelent meg, és Kósa korrupciós ügyeivel foglalkozó transzparenseket tartottak föl.

Az egyik transzparensen ez állt:

"LAJOS, CSÓKOLTAT AZ 1300 MILLIÁRD FORINT"

Egy másikon pedig ez:

"LAJOS, MAMA JÓL VAN, DISZNÓK ESZNEK RENDESEN?"

A társaság negyed óra után összepakolt és távozott, ahogy kiderült, hogy Kósa az Lajos ígérete ellenére sem jelenik meg az ünnepségen.

UPDATE:

A sajtósok végül elérték Kósa stábját, ahol azzal a magyarázattal álltak elő, hogy Kósa végül inkább a Békemenetre ment. Reggel még "elindította a Békemenetesek buszát Budapestre", majd ő maga is elindult Budapestre. Kérdésünkre, hogy eszerint ő is részt vett a Békemenet szervezésében, az önkormányzati sajtós nem tudott válaszolni, és azt sem tudta, hogy előző este erről a változásról miért nem lehetett tudni.