János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégsem Kósa Lajos mondta az ünnepi beszédet Debrecenben

Szekeres Máté Debrecen - Kósa nélkül 03.15-11
2018.03.15. 11:11 Módosítva: 2018.03.15. 16:35

Kósa Lajos távol maradt az ünnepi megemlékezéstől annak ellenére is, hogy a sajtófőnöke előző este megerősítette, hogy semmi változás nem lesz a programban, és Kósa Lajos fog ünnepi beszédet mondani Debrecenben.

Végül 200 ember előtt Pósán László országgyűlési képviselő mondott beszédet. A képviselő beszédének lényege az volt, hogy 1848 is gyakorlatilag a migránsok elleni küzdelemről szólt.

Pósán László 1848 jelentőségét 2010-hez hasonlította, mert egyik esetben sem hagyták a magyarok, hogy külső ellenség vegye át a hatalmat Magyarország fölött. És most ugyanúgy, mint 1848-ban, a magyarok nem akarják, hogy migránsokkal feltöltött kevert nemzet legyünk.

Innentől Pósán beszéde a megszokott Fidesz kampánykliséket követte:

A közönség soraiban találtunk lelkes támogatókat, de többen arról beszéltek újságírónknak, hogy szomorúnak tartják, hogy egy ünnepi megemlékezésre jöttek, de egy kampányeseményt kaptak.

A debreceni önkormányzat is csak ma reggel értesült arról, hogy nem Kósa Lajos fog beszédet tartani a városban. A sajtófőnük az Indexnek elmondta, hogy az okokról őket sem tájékoztatták, a változást Kósa stábja szervezte.

Az Indexnek előző nap a városvezetés még azt mondta, hogy a programban semmilyen változás nem lesz, Kósa Lajos fogja tartani az ünnepi beszédet.

Az ünnepségen 8-10 alufólia sisakos tüntető jelent meg, és Kósa korrupciós ügyeivel foglalkozó transzparenseket tartottak föl.

Az egyik transzparensen ez állt:

"LAJOS, CSÓKOLTAT AZ 1300 MILLIÁRD FORINT"

Egy másikon pedig ez:

"LAJOS, MAMA JÓL VAN, DISZNÓK ESZNEK RENDESEN?"

A társaság negyed óra után összepakolt és távozott, ahogy kiderült, hogy Kósa az Lajos ígérete ellenére sem jelenik meg az ünnepségen.

UPDATE:

A sajtósok végül elérték Kósa stábját, ahol azzal a magyarázattal álltak elő, hogy Kósa végül inkább a Békemenetre ment. Reggel még "elindította a Békemenetesek buszát Budapestre", majd ő maga is elindult Budapestre. Kérdésünkre, hogy eszerint ő is részt vett a Békemenet szervezésében, az önkormányzati sajtós nem tudott válaszolni, és azt sem tudta, hogy előző este erről a változásról miért nem lehetett tudni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!