Választási kampány eddig (2218. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Szél Bernadett az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt. Itt több dologról is beszélt, de a legfrissebb hírszerű információ az, hogy hétfőn találkozik Vona Gáborral, miután vasárnap Gyurcsány Ferenccel találkozik.

    Szél már napok óta arról beszél, hogy csak úgy lehet itt előre lépni, ha az MSZP, DK az LMP és a Jobbik leülne egy asztalhoz, hogy koordináljanak. Szerinte most már be kell látnia minden pártnak, hogy Orbán Viktor fenyegetése a nemzeti ünnepen végleg fordulópont volt.

    A teljes beszélgetést itt tudja megnézni.

    Szél szerint elég abból, hogy furkósbotnak használják az együttműködést, akik ezt teszik, nem akarnak kormányváltást, csak mandátumot.

    Amikor a magyar miniszterelnök elkezd fenyegetőzni a nemzeti ünnepen, akkor vegyük észre, hogy új korszak kezdődött. Én a majdani kormányzásról egyelőre nem akarok senkivel beszélgetni. Előbb, jussunk el oda, hogy Orbán Viktor soha többé senkit ne fenyegethessen

    - mondta Szél. 

  • A Jobbik elnöke szerint a miniszterelnök méltatlanná vált arra, hogy Magyarországot vezesse, miután a nemzeti ünnepen megfenyegette a magyar embereket, hogy jogilag, politikailag és erkölcsileg elégtételt fog venni rajtuk, ha nem a Fideszre szavaznak. 

    Vona Gábor pénteken nagykanizsai utcafórumán azt a kérdést tette fel, hogy mi lett az elmúlt nyolc évben "azokkal az emberekkel, szervezetekkel, pártokkal, civilekkel", akik felemelték a szavukat. "Lejáratták őket, tönkretették őket, megzsarolták őket, elüldözték őket, megvásárolták őket, hazudoztak róluk" - jelentette ki.

    "Mi az, amit még eddig nem tett meg nyolc év alatt kormányon, lövetni fog?" 

    - tette fel a kérdést a kormányfőre utalva Vona Gábor.

  • letöltés

    A Szabadpécs kapott egy olvasótól a friss, ropogós, pécsi fideszes, ellenzéki jelöltet lejárató szórólapból. A szellemi szint már rég ennyi, Orbán a március 15-i beszédével csak annyit tett hozzá, hogy meg is fenyegetett mindenkit egy nagy elszámoltatással, elégtételvétellel, bármit is jelentsen ez így 8 év kormányzás után.

    A szórólapon Mellár Tamásról állítják azt, amit MINDEN ellenzéki jelöltről állítanak: betelepítene, árasztana, migránsokat tenne minden választópolgár zsebébe, poharába, de még a ropitartójába is.

    A volt századvéges közgazdász Pécsen indul mandátumért a Fidesszel szemben.

  • Ott pedig elmondott mindent, amit eddig is már sokszor. A Facebook-oldalára feltöltött videót itt tudja megnézni:

  • A Nemzeti Választási Bizottság pénteki ülésén megállapította, jogsértő volt, hogy az Origó Párt egyik képviselőjelöltje a párt Facebook-oldalán arra hívta fel az aktivistákat, osszák meg a lefényképezett ajánlóíveket. 

    A jelölt arra hívta fel az aktivistákat, az ajánlásokat gyűjtőket, fényképezzék le a már összegyűjtött ajánlások íveit és azt küldjék el egy megadott címre. 

    Az NVB szerint a felhívás a személyes adatok törvényellenes felhasználására irányul, sérti a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvét. A bizottság határozata nem jogerős, ellene három napon belül lehet a Kúriához fordulni. 

  • A Fidesz az elmúlt hetekben remek módját találta annak, hogy hogyan lehet helyi szintre vinni a migránsozós ijesztgetést: a helyi képviselő és valami országos fideszes a helyi laktanya vagy ipari park előtt fenyegetik a népet, hogy ha nem ők nyernek, akkor ide bizony migránsokat kell majd telepíteni, ami ugye, veszélyes. Mindez szerintük Soros és az ellenzéki politikusok veszélyes terve. Csakhogy, ahogy erre a 444.hu felhívja a figyelmet

    pár éve még pont a fideszes politikusok beszéltek arról, hogy laktanyába kell költöztetni a migránsokat. 

    Kaposvár fideszes országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila például arról beszélt 2015 nyarán, hogy a kormány elkezdte feltérképezni és listázni az olyan állami tulajdonú épületeket, többek között laktanyákat, amelyek alkalmasak lennének a túlzsúfolt menekülttáborokból bevándorlók fogadására. Tab fideszes polgármestere, Schmidt Jenő pedig arról beszélt, hogy „nagyon szigorú feltételek mellett elképzelhetőnek tartják a befogadó állomás létesítését" a helyi laktanyában. 

  • Itt alább Hidvégi Balázs fideszes képviselő mondatait olvashatták arról, hogyan fog Szeged bevándorlókat, migránsokat, idegeneket befogadni, és milyen lakásokat ad majd nekik. Úgy tűnik azonban, Hidvégi téved, ugyanis Szeged Megyei Jogú Város sajtóirodája közleményt adott ki, amelyben azt írják:

    Szeged Megyei Jogú Városa három év alatt 600 önkormányzati lakást újított fel, hogy rászoruló magyar családoknak segítsen megfizethető otthonhoz jutni. Szeged nem menekülteknek, hanem legalább öt éve a városban élő, rászoruló magyar családoknak ad kedvezményes feltételekkel bérbe felújított önkormányzati lakásokat.

    Orbán Viktor mindeközben több mint 20 ezer gazdasági migránst fogadott be. Ráadásul az Orbán-kormány külügyi államtitkárának beismerése szerint, több mint 1300 menekültet is befogadtak, és ezzel messze túlteljesítették a „brüsszeli kvótát”.

    Szeged városvezetése arra kéri a Fideszt, hogy a félelemkeltés és a hazudozás helyett inkább arról adjon számot, miért kockáztatja a letelepedési kötvényekkel a magyar emberek biztonságát. Miért engedte be ellenőrizetlenül tízezrével a gazdasági migránsokat, akik között terroristák, bűnözők és ellenséges ügynökök is lehetnek. 

    Szeged és a város lakói arra várnak választ, ki fogja megfizetni azt a büntetést, amit a kormányfő vejének csalássorozata miatt szabnak majd ki hazánkra. Azt szeretnénk megtudni, mennyibe került a magyar adófizetőknek a svédországi rénszarvas reptetés. És arra vagyunk kíváncsiak, hogyan bízhatták a megyei jogú városok fejlesztésének ügyét egy olyan emberre, akiből egy csengeri háztartásbeli asszony is könnyű szerrel bohócot csinál.

    Szeged Megyei Jogú Városának vezetése arra kéri a Fideszt B. Nagy Lászlót és Bartók Csabát, hogy április 8-ig ne hergeljék tovább városunk lakóit újabb hazugságokkal. Szegedi emberek biztonsága nem kampányfogás témája.

  • A Twitter nem túl népszerű platform Magyarországon, de Donald Trumpon keresztül eléggé bekerült a mainstreambe és politikusok között szerte a világon elég népszerű, amin keresztül rövid közleményeket lehet megosztani.

    Egy profil, amiről egyelőre nem tudjuk, hogy hivatalos-e, most osztott meg egy képet a miniszterelnökkel, illetve tegnapi beszéde egyik legerősebb mondatával, amiben azt mondta, hogy "Hazaküldjük Gyuri bácsit!".

    Frissítés: Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke jelezte:

    Orbán Viktornak nincs semmi köze ehhez a profilhoz. Ez egy áloldal.

    A @realOrbanViktor áloldalt 2009-ben regisztrálták, de az első poszt csak 2017. januárjában született meg, amiben azt írják, hogy ezt követően aktívabb lesz a miniszterelnök ezen a platformon is. 

    Ezt követően csend, majd novemberében Soros György egyik Twitter üzenetére reagált a miniszterelnöki profil, szűkszavúan, de határozottan:

    Ahogy közelebb került a választás időpontja, úgy megsokasodtak a posztok is. 

  • Kárpátalján magyar rendszámú autókat rongáltak meg, emiatt Semjén Zsolt és Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár közleményt adott ki. Ebben azt írják, hogy a "Miniszterelnökség elfogadhatatlannak tartja és elítéli, hogy ismeretlen tettesek péntekre virradóra magyar rendszámú autókat rongáltak meg Beregszászon."

    Így támadás érte a kárpátaljai magyar közösséget, egyértelmű provokáció a kárpátaljai magyarság ellen, írják.

    Elvárjuk az ukrán hatóságoktól, hogy a leghatározottabban lépjenek fel az ügyben és mindent tegyenek meg a hasonló esetek megelőzése és kárpátaljai magyarság biztonságának garantálása érdekében.

  • Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője, Bárány Balázs, a Magyar Szocialista Párt elnökségi tagja és Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese jelképesen zár alá helyezte a Tiborcz István tulajdonába került, keszthelyi Helikon szállodát, írja közleményében a párt. Az MSZP elnökhelyettese azt mondta: tavaly novemberben benyújtottak egy törvényjavaslatot, ami megakadályozta volna, hogy a Balaton-part jelentős részét elvegyék a kisemberektől és lakóparkokat építsenek a kempingek és strandok helyére. Noha Lázár János ígéretet tett arra, hogy a javaslatot megszavazza a Fidesz is, végül levették napirendről. 

    29244622 1717884401613438 2995038788951998464 n

    A Liberálisok és a MSZP szerint a Magyarországra váró büntetést Tiborcz István törvénytelen vagyonából kell majd megtéríteni, ezért április 8-a után le kell foglalni azokat az ingatlanokat, amelyeket a kormányfő veje politikai kapcsolatainak és korrupt beruházásainak köszönhetően kaparinthatott meg az elmúlt ciklusban.

    Tiborcz István botrányos lámpáiból Keszthelynek is jutott, ezután vette meg a kormányfő veje előbb a jachtkikötőt, majd két évvel később a Hotel Helikont és a Hullám szállót.

  • Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje pénteken reagált Orbán március 15-iki beszédére. Szerinte nehezen lehet megmagyarázni, hogy miért nőtt 8 ezermilliárd forinttal az államadósság, akárcsak az Orbán Viktor körüli emberek különös meggazdagodását, ezért kell fenyegető retorikát alkalmazni.

    A jobbikos politikus szerint a miniszterelnök beszédében március 15-e hőseiről is meg kellett volna emlékeznie, de csak migránsokról beszélt, és erre a külföldi sajtó is felfigyelt, írja az MTI. Orbán Viktor beszéde egy dologra volt jó: "tűzzel, vassal" védeni az elmúlt 8 évben ellopott vagyont, és a választás is csak arról szól neki, hogy meg tudják-e védeni ezt, illetve a "beteges hatalmat"

  • A Fidesz frakcióvezetője váratlan módon sajtótájékoztatót hirdetett meg ma délutánra, de a meghívóban nem jelezte, miről lesz szó, így kénytelenek vagyunk találgatni. Szavazzon!

    Miről tart sajtótájékoztatót Gulyás?

  • Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor a csütörtöki Békemeneten mondott beszédében polgárháborús uszítást követett el. Szigetvári Viktor szerint a miniszterelnök ezzel polgárháborút hirdetett, ami egy teljesen téves út hazánk számára. 

    Súlyosan méltatlan még ehhez az illiberális rezsimhez is, hogy Orbán Viktor minden politikai ellenfelét ellenségnek bélyegzi és fenyegeti. Szégyen az is, hogy Áder János köztársasági elnök lassan egy napja hallgat.

    Áder Jánosnak az alkotmány szerint a köztársaság egységét kellene megjelenítenie. Éppen ezért itt lenne az ideje, hogy megszólaljon és elmondja: Ő a nemzet tagjának, magyarnak tart minden embert, függetlenül attól, hogy jobboldali, baloldali, zöldpárti, szociáldemokrata vagy éppen liberális. Orbán Viktor nem tud olyan mértékű gyűlölettel tekinteni az ellenzékiekre, hogy ő maga, az Együtt politikusaként ne gondolja azt, a haza mindig egyszerre van ellenzékben és kormányon, a haza mindig sokszínű. Hisz Szent Istvántól tanulva tudjuk, ez az ereje egy országnak.

  • Szegeden tartott sajtótájékoztatót Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója, B. Nagy László országgyűlési képviselő és Bartók Csaba (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő-jelölt. Itt elmondták, hogy miért a Fidesz az egyetlen opció a szegedi lakosok számára.

    Ha Soros György jelöltjei nyernek a választásokon április 8-án, akkor megkezdik a bevándorlók betelepítését az üresen álló lakásokba

    - ezt Hidvéghi Balázs mondta.

    Karácsony Gergely megbízásából Vágó Gábor már elkezdte összeírni a Magyarországon üresen álló lakásokat

    - ezt is a Fidesz kommunikációs igazgatója mondta.

    Egyetemistákkal szondázzák a lakosságot különböző felmérések keretein belül, a kérdések jó része pedig arra vonatkozik, ki milyen bevándorlóval tudná elképzelni az életet Szegeden

    - mondta el B. Nagy László, a Fidesz képviselője.

    Az elmúlt hetekben több ezer szegedi és környékbeli háztartásban találkozott az ott lakókkal és egyértelműen tapasztalható volt az emberek körében a brüsszeli terv és a migrációs helyzet okozta aggodalom

    - mondta Bartók Csaba, a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltje.

  • Közös hazát szeretnénk Magyarországból, ahol a miniszterelnök nem fosztja meg magát attól, hogy mindenki miniszterelnöke legyen, mondta Karácsony Gergely, a PM-MSZP közös miniszterelnök-jelöltje pénteken délelőtt Orbán Viktor március 15-iki beszédére reagálva.

    Mint mondta, Orbán bebizonyította, hogy nem kíván mindannyiunk miniszterelnöke lenni. Szerinte a kormányfő már 2002-ben elkezdte két részre osztani a magyarokat, hogy aki nem az ő politikáját támogatja, az nem a nemzet része. Csütörtökön Karácsony szerint azonban Orbán megint átlépett egy határt, amikor jogi és politikai szankciókkal megfenyegette a változást akaró embereket. Ők több millióan vannak, és felmérésekből tudni lehet, hogy többségben vannak. 

    Orbán szerinte olyan politikát képvisel, amilyet csak a diktátorok szoktak, Erdogan és Putyin. Karácsony szerint Kövér köteles beszéde is aktivizálta a választókat, és Orbán mostani beszéde is aktivizálni fogja, és kérte a választókat, ne hagyják magukat megfélemlíteni.

  • Ebben a cikkünkben írtunk róla bővebben, hogy az RTL Klub saját sztárjait és egyéb közéleti személyiségeket bevetve indít egy olyan sorozatot, amivel szavazásra bíztatja az embereket.

    A videókból kiderül például, hogy miért tartja fontosnak a szavazást Csocsesz!

  • Teréz- és Erzsébetvárosban szisztematikusan letépték és tönkretették a választási plakátjaimat, írta Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció jelöltje. Mivel megvolt, hogy milyen autóval távoztak a plakáttépkedők, Oláhék utánajártak, mert kiderült, osztrák rendszámú volt a kocsi.

    A kocsit Ferihegyen bérelték egy osztrák cégtől. Aztán Oláh azt is kiderítette, hogy szerinte ki a sofőr, és hogy milyen cég alkalmazottja. Az izgalmas végkifejlet Oláh Facebook-bejegyzésében:

  • Két képviselőjelölt, és ami mögötte van: további 51.

    Azt vettük észre, hogy a Fidesz nem bízza a véletlenre, mit és mikor szólalnak meg a legnagyobb közösségi médiás oldalakon a jelöltjei, ezért kötelező jelleggel azt várja, hogy ugyanazt a témát, ugyanazt a szöveget posztolják lehetőleg ugyanabban az időpontban, amit központilag előírnak. Ettől nem nagyon eltérni. 

    Itt lent azt láthatjuk, hogy kb 53 fideszes jelölt ugyanazt a videót posztolta pénteken reggel:

  • A 2014-es vagy az idei Orbán a harciasabb?
  • Tényleg. Ezt írta ki reggel:

    Lehet eső, lehet hó, Ara-Kovács befutó :))

    Gratulálunk, és díjként felajánlunk egy menny teát.

  • Az MSZP miniszterelnök-jelöltje reagál Orbán Viktor tegnapi beszédére, itt lehet megnézni:

  • Varga-Damm Andrea képviselőjelölt tart sajtótájékoztatót a Képviselői Irodaház előtt.

  • A Hvg.hu dobta be ismét a népszerű témát, de Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke gyorsan lehűtötte a kedélyeket:

    Megint magukat járatják le ezzel a hülyeséggel; Orbán Viktor nem visel golyóálló mellényt.

  • Ezzel a címmel tart sajtótájékoztatót Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója, B. Nagy László országgyűlési képviselő és Bartók Csaba országgyűlési képviselő-jelölt. Helyszín: a Diófa vendéglő, kezdés 10 perc múlva.

  • Feljelentést tettünk a rendőrségen, miután több, mint 100 választási plakátomat tépték le és tették tönkre Óbudán, írja Szabó Tímea a Facebookon. Szabó felhívta a figyelmet arra, hogy a kerület azon részein térfigyelő kamera működik, és így a rendőrségnek nem lesz nehéz dolga "kézre keríteni az elkövetőket".

    Szabó úgy véli, "mivel a kormánypártok rettegnek tőlem, mert a felmérések szerint a kerületben én vagyok az egyetlen esélyes jelölt arra, hogy legyőzzem a fideszes Menczer Erzsébetet" (...) Orbán emberei semmilyen erőszaktól nem riadnak vissza, ha a vesztüket érzik".

    "Menczer Erzsébet és a Fidesz jobban tenné, ha betartaná a választási szabályokat. Menczer az elmúlt években semmi mást nem tett a kerületben, mint hogy megszavazta, hogy a fiának szociális alapon kiutaljanak egy önkormányzati lakást. Úgy tűnik, most a saját családjának megsegítése mellett a Fidesz a rongálást és a választási szabályok felrúgását tartja egyetlen célnak" - írja az ellenzéki politikus. 

  • A Képviselői Irodaház előtt tartja a sajtótájékoztatót az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

  • A választók 40%-a szavazna a Fidesz-KDNP-re egy jövő vasárnapi országgyűlési választáson. Az ellenzéki jelöltek közül Nunkovics Tibort támogatják legnagyobb arányban, a Jobbik jelöltjére az egyéni képviselőjelölti preferenciával rendelkezők 28%-a voksolna. Vadai Ágnes támogatottsága 7 százalékponttal alacsonyabb, a DK politikusa 21%-on áll, míg az LMP jelöltje a szavazók 7%-át tudhatja maga mögött. (Iránytű Intézet)

  • Kapcsolódó

    A Balatonon csapolják meg Orbán körei az európai adófizetők pénzét

    A Reuters riportot közölt a keszthelyi tulajdonváltozásokról, hogy megmutassa, hova megy 1,4 milliárd dollár.

  • Kapcsolódó

    Lefoglalta a rendőrség a Fidesz és Lévai Katalin ajánlásait

    A jobbikos delegált további egyezéseket talált az íveken. Számos ajánlást szerinte ugyanaz az ember írt.

  • Aki nem megy el szavazni, azt személyesen rúgom seggbe