Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik

Választási kampány március 17-18-án

Index
2018.03.17. 15:48

Választási kampány eddig (2246. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Feljelentést tesz a DK-s Oláh Lajos választási csalás gyanúja miatt. A delegáltja ugyanis a zuglói történések után összevetette a Fidesz és a Lévai Katalin-féle Lendülettel párt jelöltjének ajánlásait, és azt találta: legalább 341 esetben egyeznek az ajánlások, csak éppen más az aláírás, mondta az Indexnek. A teljes cikket itt tudja elolvasni.

  • Nem az eredeti helyszínen és időpontban, de végül csak lesz Alföldi-est Zala megyében. A környék fideszes országgyűlési képviselőjének nyomása ellenére a zalaszentgróti városi művház hajlandó volt helyszínt biztosítani a művész előadásának jövő szombaton.

  • Hódmezővásárhely új polgármestere az Azonnalinak adott interjút. Kiderül belőle többek között, hogy az ellenzéki pártok országos koordinációján dolgozik, hogy neki már megvan, kire szavaz egyéniben, csak a listás szavazatáról nem döntött még, illetve az is, hogy szerinte egy valóban integratív vezető mögötti ügyvivői kormányba még a Fideszből is szívesen átülnének. 

  • Pénteken Kecskeméten kampányolt a Momentum. A párt elnöke, Fekete-Győr András a piacon beszélgetett a választókkal, aztán elment a helyi buszpályaudvarra érdeklődni, hova tűntek a pártjának plakátjai. Mint kiderült, a biztonsági emberek felsőbb utasításra szedték le azokat, a dolog mögött a Kecskemért blog szerint a régió közlekedési cégét vezető Fekete Antal áll.

    A Momentumos akciózás látványosabb eleme az volt, amikor Fekete-Győr lila festékszóróval különböző üzeneteket fújt a Fidelitas által korábban kitett plakátokra. A Fidesz ifjúsági tagozata "A kerítésbontók" címen rakott ki képeket ellenzéki politikusokról, idézve korábbi mondataikat a határvédelem kapcsán, azt sugallva, hogy kormányra kerülésük esetén beengednék az összes bevándorlót.

    A momentumos firkák új üzeneteket adtak a politikusok szájába, Gyurcsány arcképére például egy "O 1 G"-felirat került, Vonára egy ironikus "I love Tiborcz", Mesterházy Attila viszont rosszabbul járt, rá ugyanis azt fújta Fekete-Győr, hogy MSZP=Fidesz. 

    keri
    Fotó: kecskemert.blog.hu
  • Az MSZP-Párbeszéd részéről Horváth Csaba budapesti képviselőjelölt ismertette a pártok fővárosi programját szombaton. 

    A kivéreztetés és kiszolgáltatottság helyett önállóság kell Budapestnek, mondta Horváth. Elszegényedés és romló szolgáltatások helyett több pénz, rossz életminőség és hanyatló szolgáltatások, ellátórendszer helyett egészséges élet, a tízezrével kivágott fák és tönkretett Római-part helyett tiszta, rendezett, zöld környezet, a bűnözés és korrupció helyett pedig biztonság - mondta. 

    Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, a Párbeszéd társelnöke új, partnerségen alapuló alapszerződést szorgalmazott Budapest és a vidék között annak érdekében, hogy a főváros az ország motorjává váljon.

  • A Fidesz úgy tűnik, már nyilvánosan felvállalja, hogy nem tartja fontosnak, sőt éppenséggel rossz szemmel nézi az olyan jogállami alapvetéseket, mint például a védelemhez való jog.

    A párt felszólította Karácsony Gergelyt mint az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét és listavezetőjét, hogy hívja vissza Ahmed H. védőügyvédjét, Bárándy Péter korábbi szocialista igazságügy-minisztert.

    Bárándy Péter védőügyvéd a terrorcselekménnyel vádolt Ahmed H. szír férfi tárgyalásán 2018. március 14-én.
    Bárándy Péter védőügyvéd a terrorcselekménnyel vádolt Ahmed H. szír férfi tárgyalásán 2018. március 14-én.
    Fotó: Huszti István / Index

    Zsigó Róbert, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ha Karácsony Gergely nem tesz így,

    akkor a szocialistákkal együtt ő is egy terroristát támogat.

    "Egy olyan terrorista oldalára áll, aki egy dzsihadista terrorszervezet tagjaként még fegyveres kiképzést is kapott, aki a magyar államhatár és a magyar rendőrök elleni röszkei zavargást irányította" - állította Zsigó, ki tudja, mire alapozva ezt.

    Ezek szerint a Fideszben úgy tartják, ha valaki a szerintük bűnös, annak inkább ne is legyen ügyvédje, hiszen minek az. A közlemény állításából az is következik, hogy a Fidesz szerint ha valaki ügyvédként elvállalja egy feltételezett bűnöző képviseletét, akkor az a bűnözőket támogatja, ami felettébb különös következtetés egy jogászok alapította párttól.

    Ahmed H.-t, a röszkei kődobálót egyébként szerdán 7 év fegyházra ítélte a bíróság, de az ítélet nem jogerős, az ügy visszakerül másodfokra.

  • Még 2005-ben írtunk Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármesterének ügynökmúltjáról. Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára akkor átadta az Indexnek Szita Károly ügynökmúltját bizonyító iratokat. A dokumentumok szerint Szitát 1980 július 2-án szervezte be Fenesi Lajos rendőrfőhadnagy a III/II-es osztályhoz, fedőneve Krakus Péter lett.

    Szombaton a Magyar Nemzet újabb részleteket közölt, illetve több oldalt is beszkennelt Szita kézzel írt jelentéseiből.

    A fideszes politikus egy mondattal reagált a cikkre:

    Az én lelkiismeretem tiszta, nem félek tőled, Simicska Lajos!

    Hogy ez azt jelenti-e, hogy kibékült ügynökmúltjával, vagy azt, hogy tagadja, hogy jelentéseket írt volna, nem derül ki. Ahogy az sem, hogy akkor most már végre perli ezt az állítást, amit egyébként soha nem perelt, az egyetlen per arról szólt, hogy miért kerülhettek ki a III/II-es iratok.

  • Június végéig felhasználható a téli rezsicsökkentésben adott 12 ezer forintos támogatás.  Ez az intézkedés 650 ezer háztartást érint, akik hagyományos tüzelőanyaggal fűtenek, azoknak az 5 milliárd forintos keretből jut támogatás. A kedvezményt a legközelebbi számlában kell érvényesíteni, ha ez nem meríti ki a támogatás mértékét, akkor átvihető a következő hónapokra is, de legkésőbb június 30-ig fel kell használni. (MTI / M1)

  • Április 8-án 118 külképviseleten lehet szavazni, az NVI szombat reggeli adatai szerint eddig a legtöbben, 4847-an Londonban voksolnának, Münchenben 2236-an, Stuttgartban 1833-an, Hágában 1350-en, Berlinben 1299-en, Bernben 1285-en, Brüsszelben 1215-en. Beregszászon 981-en, Düsseldorfban 865-en, Bécsben 816-an, Csíkszeredán 775-en, Manchesterben 760-an, Párizsban 740-en, Dublinban 675-en, Koppenhágában 623-an, New Yorkban 609-en, Stockholmban 549-en, és az újonnan megnyitott Edinburgh-i külképviseleten 529-en jelezték szavazási szándékukat. (MTI)

  • Hétfőn 16 óráig kell megválasztani a szavazatszámláló bizottságok tagjait. A szavazatszámláló bizottság (országszerte 10 286 ilyen van) három tagját és a szükséges számú póttagokat a települési önkormányzat képviselő-testületének a helyi választási iroda javaslatára választja meg. (MTI)

  • Címe: Szabad Budapestet, most!

    Ott lesz:

    • Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője
    • Kunhalmi Ágnes, az MSZP Budapest elnöke
    • Komáromi Zoltán egészségügyi szakpolitikus
    • Tüttő Kata, az MSZP országos elnökségének tagja
    • Molnár Gyula, az MSZP elnöke
    • Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök jelöltje
  • Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára helyi idő szerint 17:00 órakor részt vesz a décsfalvi református gyülekezet istentiszteletén, ahol ünnepélyesen átadja Orbán Viktor miniszterelnök ajándékát. (MTI)

  • Több mint egymillió forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Választási Bizottság a köztévére, amiért a Ma Reggel című műsorában nem adott megszólalási lehetőséget egyetlen ellenzéki politikusnak sem. Ezzel megsértették a választási eljárásról szóló törvényt. Cikkünket itt tudja elolvasni

  • Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke köszönti a XII. Abádszalóki Böllérfesztivál résztvevőit. Kezdés tízkor a Füzes Kempingben.

  • Kapcsolódó

    Újabb részletek Kaposvár fideszes polgármesterének ügynökmúltjáról

    A Magyar Nemzet Szita Károly titkos jelentéseiből mutatott be néhányat.

  • Zsigó Róbert, a Fidesz parlamenti képviselője tízkor szólítja fel erre az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét, és hol van még a nap vége?

  • Tördelési és helyesírási hibák tarkítják Karácsony Gergelyék hirdetését, ami a Népszavában jelent meg. A legtöbbet az oktatásiminiszter-jelölt szövegében ejtették. (Mandiner)

  • Már csak 22 nap van a választásokig, a kampányt valószínűleg a ramaty idő sem fogja leállítani. Kövessék nálunk élőben a fejleményeket!