Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csepelen is mehetett a kamupártos csalás

2018.03.19. 20:01 Módosítva: 2018-03-26 11:40:52

A Csepelt és Soroksárt magába foglaló fővárosi 17. választókerületben 45 egyéni jelölt próbálkozott az indulással, közülük 23 jelöltet vettek nyilvántartásba. A legutóbbi terézvárosi, illetve erzsébetvárosi csalásgyanú után itt is kikérték a 45 jelentkező aláírási íveit a szocialisták, és

"A választási bizottság ma esti határozatában rögzíti, hogy csalásra utaló adatokra bukkant, és a választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával feljelentést tesz a BRFK-nál"

- írja a 24.hu. A dokumentum szerint 23 jelölő párt ívein „az ellenőrzött ajánlások között elhunyt személytől származó ajánlás található”.

Két napja írtunk arról, hogy feljelentést tesz a DK-s Oláh Lajos választási csalás gyanúja miatt. A DK delegáltja ugyanis a zuglói történések után összevetette a Fidesz és a Lévai Katalin-féle Lendülettel párt jelöltjének ajánlásait, és azt találta: legalább 341 esetben egyeznek az ajánlások, csak éppen más az aláírás.