Sem Kósát, sem Szabó Gábornét, sőt még Czakót sem ismerik a svájci cégnél

2018.03.19. 11:26

Sem Szabó Gáborné, sem más magánszemély soha nem volt Altenrhein Aviation AG részvényese. Kósa Lajos és Czakó János sem képviselőként, sem más minőségben nem vettek részt a cég éves közgyűlésein, őket sem a cég, sem részvényesei nem ismerik, velük kapcsolatban nem álltak – olvasható abban a március 18-i, vasárnapi keltezésű, a hvg.hu-nak küldött közleményben, amelyet a svájci cég vezérigazgatója, Thomas K. Schilliger írt alá.

A társaság közölte azt is, hogy a magyarországi újságcikkekben emlegetett időszakban, vagyis 2013-tól a 2015 közepén lezajlott tulajdonosváltásig a Pilatus AG volt egyedüli, száz százalékos részvényese az Altenrhein Aviation AG-nak. A jelenlegi részvényes 2015 közepén vásárolta meg és tulajdonolja a mai napig is a száz százalékos részvénycsomagot az Altenrhein Aviation AG- ban – írták. 

A svájci cég szerint a társasággal kapcsolatos valótlan információk, feltételezések a cégnek magának és a munkatársainak is kárt okoznak.

A Kósa Lajossal összefüggésbe hozott, meglehetősen szövevényes csengeri örökösödési üggyel kapcsolatban derült ki, hogy hogy Kósa valamint egy Czakó László nevű férfi állítólag megbízottként volt jogosult eljárni a kisrepülőket üzemeltető neves svájci cég, az Altenrhein Aviation AG 2013-as és 2015-ös részvényesi találkozóján.

Arról, hogy mi az eddigi leglogikusabb forgatókönyv a Kósa-sztoriban,  ebben a cikkben írtunk.