Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

A Momentum három jelöltjét lépteti vissza

2018.03.20. 13:12 Módosítva: 2018-03-26 11:37:36
Az MSZP, az LMP és a Jobbik egy-egy képviselő-jelöltje javára lépteti vissza a saját jelöltjét a Momentum. Fekete-Győr András elnök szerint minden párttól elvárható, hogy nyisson a kormányváltás érdekében.

Nincs idő elhúzódó, eredménytelen tárgyalásokra, kommunikációs blöffökre, többel tartozunk, eljött a döntés ideje" - kezdte keddi sajtótájékoztatóját Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

Az ellenzéki pártok leültek tárgyalni és perrel álltak fel. Húsz nappal a választások előtt tettekre van szükség, nem perekre

Az elnök bejelentette, hogy három választókerületben lépteti vissza a párt a jelöltjét. A három érintett körzetben az MSZP, az LMP, illetve a Jobbik jelöltje az esélyes.

A három visszalépő momentumos jelölt:

  • Nagy Károly, Pestszentlőrinc - Kunhalmi Ágnes (MSZP-Párbeszéd) javára
  • Rácz Norbert, Szekszárd - Hadházy Ákos (LMP) javára
  • Fábián László, Marcali - Steinmetz Ádám (Jobbik) javára

A Momentum 97 választókerületben állított jelölteket, közülük lép most vissza ez a három induló. 

A párt elnöke szerint a 3 visszaléptetés gesztus a többi párt felé, mellyel a Momentum kifejezi, hogy hajlandó vagyunk közösen dolgozni választókerületi szinten a Fidesz legyőzése érdekében. "Azonban teljes együttműködés nélkül csak nagyon kevés választókerület nyerhető.

Ha a Momentum képesek voltunk nyitni a többiek felé, akkor szerintünk ez a többi párttól is elvárható, függetlenül attól, hogy MSZP-nek vagy Jobbiknak hívják.

"Továbbra is rengeteg bizonytalan szavazóval találkozunk, akik elfordultak a politikától. Elfordultak, mert egy ilyen ellenzékre nem lehet nyugodt szívvel szavazni. Bízunk benne, hogy ez a gesztus nekik is reményt ad" - zárta bejelentését Fekete-Győr András.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke a Facebookon reagált a bejelentésre, és persze köszönetet mondott a Momentumnak és Nagy Károlynak. "Tudom, hogy jelöltként nehéz ilyen döntést hozni a közös siker érdekében is, én is voltam ilyen helyzetben. De ez a döntés nem csak rólunk politikusokról, vagy a pártokról szól. A döntés ennél többről szól: Pestszentlőrinc és Pestszentimre lakóiról". Kunhalmi azt is írta: "ha megkapom a választók többségének bizalmát, mindenki képviselője leszek a XVIII. kerületben, azoké is, akik a Momentumra - vagy bármely más pártra tervezték - leadni szavazatukat."

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?