Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kormány: A Soros-szervezeteket be kell tiltani

stopp2
2018.03.21. 13:04 Módosítva: 2018-03-21 15:26:41

Amit a Migration Aid képviselője ma előadott, az egy szánalmas magyarázkodás. Továbbra sem kaptunk választ arra, hogy építenek-e illegális adatbázist a tranzitzónában, és ha igen, akkor milyen céllal. A Migration Aid egy Soros által kitartott szervezet, melynek célja a bevándorlás szervezése. Soros emberei most egyszerre több fronton is lebuktak. Hiába csípnek, rúgnak és harapnak, ami az elmúlt napokban nyilvánosságra került, az csak erősíti a véleményünket: a Soros szervezetek működését be kell tiltani, a bevándorlással foglalkozó szervezetek működését állami engedélyhez kell kötni, az erről szóló STOP Soros törvénycsomagot a választás után az Országgyűlésben azonnal el kell fogadni.

– ezzel a közleménnyel reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ a Migration Aid mai sajtótájékoztatójára.

A Migration Aid-ügy azzal kezdődött, hogy Bayer Zsolt a Magyar Időkben elkezdett cikkeket közölni arról, hogy Siewert András, a menekülteket segítő Migration Aid vezetője egy Bayer által megbízott beépített újságírónak önleleplező titkokat árult el a civil szervezet működéséről.

Ezután tartott szerdán sajtótájékoztatót a Migration Aid, ahol Siewert András elmondta, valóban megkereste őket egy férfi,  akivel többször találkoztak is, de alaposan dokumentálták a megbeszéléseket, mivel a férfi kezdettől fogva gyanús volt nekik. A Migration Aidnél azt gondolták, egy külföldi titkosszolgálat áll az akció mögött, ezért állításuk szerint az illetékes magyar hatóságot is értesítették. Siewert szerint a férfi és női kísérője provokatív kérdéseket, ajánlatokat tett nekik, illegális akciókra buzdítva őket, emiatt úgy tűnik, ez egy lejárató akció volt a szervezetük ellen.

A közel négyórás hangfelvételt, ami  teljesen érthetővé tenné  a történteket és cáfolná a Magyar Idők értelmezését, a Migration Aid egyelőre nem hozza nyilvánosságra, állításuk szerint azért, mert még egyeztetnek a felvételen szereplő magyar szereplőkkel (a saját tolmácsával és a biztonsági segítőjükkel).

A Migration Aid sajtótájékoztatójáról ebben a cikkben írtunk részletesebben:

Borítókép: Németh Sz. Péter / Index.

Hozzászólna? Az Index Facebook-oldalán kommentelheti ezt a cikket is!