Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Miniszterelnök úr csak beugrott, nem szabad ebből semmi rosszat kihozni

2018.03.21. 15:29 Módosítva: 2018-03-21 15:45:24

A dadi óvodában járt kampányolni Orbán Viktor miniszterelnök és Czunyiné Bertalan Judit helyi jelölt. A kormányfő bemutatkozott a gyerekeknek, ők is bemutatkoztak neki, fotózkodott is egyet, az erről készült videót pedig gyorsan fel is tette a stábja a Facebookra.

Óvodában kampányolni mellesleg nem szabad, legalábbis a Nemzeti Választási Bizottság egy kacifántos ügyben valami hasonlót mondott ki, az történt ugyanis, hogy 

  1. Simonka György fideszes képviselő-jelölt egy Békés megyei óvoda rajzpályázatán részt vevőknek küldött a Facebook-oldalával és a lájk-jelével ellátott pólókat.
  2. A helyi választási bizottság egy erről szóló kifogásra azt mondta, mindez rendben volt, a döntését megfellebbezte a bejelentő
  3. Így jutott az ügy az NVB-hez, amely szerint viszont a fideszes politikus a választási eljárás alapelveit és a köznevelési törvényt is megsértette. „Választójoggal nem rendelkező gyerekek között nincs helye kampányeszközök osztogatásának” – mondta Patyi András, a bizottság elnöke.

Felhívtuk az óvodát, ahol a vezető óvónő, a videón is szereplő Csillag Istvánné azt mondta, igazából nem is hozzájuk ment a kormányfő, hanem velük szembe, egy egyházi épületbe, a gyerekek pedig a kerítésen keresztül nézték a nagy fekete autókat és örömmel integettek. Miniszterelnök úr ekkor

bejött a kapun belülre, bemutatkozott, véletlen volt az egész. Kampányról szó nincs, az épületbe nem jött be, és nagy örömmel láttuk.


Arra a kérdésre, hogy a szülők közül egyesek nem lesznek-e a mérgesek, hogy ez történt, azt a választ kaptuk, hogy

nem hinném, semmi rosszat ebből nem szabad kihozni.

Ezután az óvodavezető letette a telefont. Fideszes politikusok korábban is kampányoltak már óvodában, nem csak Simonka György. Ez a műfaj Simicskó István kedvence, itt írtunk róla bővebben, hogy mennyi gyerekkel szerepel a XI. kerületi kampánykiadványban.