Lázár János rácsodálkozott a Facebookon a durva hangnemre, és nagy vállalást tett

Választási kampány március 21-én

Index
2018.03.21. 14:06

Választási kampány eddig (2249. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ma is középpontba került a politikusok vagyoni helyzete. Nem sokkal azután, hogy a Fidesz megtalálta a kormányzati korrupcióval előszeretettel foglalkozó LMP-s Hadházy Ákost annak földvásárlásai miatt, az Együtt jelentette be: vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a fideszes Selmeczi Gabriella ellen, egyben felszólította a képviselőt, adjon magyarázatot, milyen luxusautóval utazgat. A részleteket itt találja.

  • Én se tudtam eddig, és ahogy nézem, tegnapig ő se tudta. De aztán elment drMáriás kiállításmegnyitójára, ahol váratlanul főszereplő is lett a maga kétdimenziós kivitelében.

  • De még mielőtt a rettegés lenne úrrá a Mészáros Lőrinc Baráti Kör tagságán: a Hadházy Ákosét. A párt a Nemzeti Földalap közreműködését kéri, hogy kiderüljön az igazság Hadházy Ákos földvásárlási ügyével kapcsolatban, nyilatkozta a közmédiának Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerdán.

    Halász szerint megdöbbentő, hogy az LMP-s politikus a hírek szerint 350 millió forintos földvásárlást indított el három éve, és ennek érdekében 30 milliót le is tett foglalóként egy földárverésen.

    Megdöbbentő, hogy csak úgy röpködnek a 20, 30, 350 milliók Hadházy Ákos körül

    – mondta Halász, aki szerint Hadházy "dúskál a pénzben" és "egyre zavarosabb pénzügyekbe keveredik".

    Ezért a Fidesz kéri a  Nemzeti Földalap közreműködését, hogy kiderüljön az igazság ( a kormánypárt a napokban vagyonnyilatkozati eljárást is kezdeményezett Hadházy Ákossal szemben).

  • Közleménnyel reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ a Migration Aid mai sajtótájékoztatójára.

    Kapcsolódó

    Kormány: A Soros-szervezeteket be kell tiltani

    A kormány szerint Soros emberei csípnek, rúgnak, harapnak.

  • Több olvasónk is jelezte, hogy Vona Gábor a honlapján jelentette be, hogy mégiscsak úgy döntött, hajlandó koordinálni a baloldallal Orbán leváltása érdekében. A www.vonagabor.com oldalon valóban olvasható egy írás arról, hogy megváltozott a Jobbik-elnök álláspontja, ám az írásról bűzlik, hogy átverés.

    Untitled-1
    Fotó: www.vonagabor.com

    A Jobbik sajtóosztálya megerősítette, hogy az oldal

    óriási kamu.

    Vona Gábor oldalának címe www.vonagabor.hu. Tehát emberek, választók, senki ne dőljön be a kamuoldalaknak!

  • Lebukás: A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ügyfele, Urbán Ágnes sikeresen leleplezett egy jogsértő pártot: az Origó Párt jelöltje Facebook-videóban hívta fel a párt jelöltjeit, hogy az összegyűjtött ajánlásokat jogellenesen továbbítsák a pártközpontba – írta szerdai közleményében a TASZ.

    Visszaélés megállapítása: A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) megállapította, hogy ezzel megsértették a választási eljárás alapelveit. Szorosan összefügghet ezzel, hogy a TASZ ügyfelének személyes adatai szerepeltek a párt egyik jelöltjének ajánlóívén, pedig sosem adott ajánlást neki.

    Nulla következmény: Mindezek ellenére az Origó Párt jelöltje továbbra is rajta lehet a szavazólapon április 8-án.

    A kamupártok módszereiről itt olvashat.

  • Nem lepődünk meg azon, hogy a választási kampány hajrájában minden politikus megragadja az ollóját, hogy átvághasson valami szalagot. A velencei kilátó avatásánál – Semjén Zsolt nyilatkozatáról volt egy videónk sem történt ez másként, az MTI képein azonban csodálatosan látszik, hogy egyfajta Guinness-rekordot állítottak fel a FideszKDNP-s politikusok.

    Révész Máriusztól L. Simon Lászlón és Semjén Zsolton át Tessely Zoltánig annyian álltak oda a szalaghoz, hogy az majdnem rövid lett. (via 444)

    29388360 1021922121295404 6995389573467471872 o
    Fotó: L. Simon László
  • A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a magyar választási rendszer minden eleme elfogadhatatlanul, tisztességtelenül és drámai módon kedvez a Fidesznek.

    Gyurcsány Ferenc szerdán azután tartott sajtótájékoztatót, hogy pártja budapesti irodájában találkozott Douglas Wake-kel, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) választási megfigyelőcsoportjának vezetőjével, akivel megosztotta aggályait.

    A magyar politikus kijelentette, hogy az április 8-iki választás nem lesz sem szabad, sem tisztességes. Eleve nem lehet az, ha a választási törvényt a Fidesz egyoldalúan fogadta el, miközben saját politikájának érdekében szabadon használja a teljes állami költségvetést - mondta a pártelnök.

    A DK régóta beszél arról, hogy "a keleti határ menti településekre rengeteg ukrán állampolgárt jelentenek be névlegesen" - mondta Gyurcsány. Ezek az emberek magyar nyugdíjhoz akarnak jutni, miközben egyes polgármesterek is segítik a folyamatot, hogy "egy számukra kedvező választói bázist alakítsanak ki" - mondta. Kiemelte, hogy van olyan település, ahol a névleg bejegyezettek számra meghaladta a valóban ott élőkét. Az ügyben költségvetési és választási csalás gyanújával már feljelentést tettek. (via MTI)

  • A Jobbik a honosítással kapcsolatos visszaéléseket feltételez a Vásárosnamény központú választókerületben. 

    Ezzel kapcsolatban Adorján Béla, a Jobbik képviselő-jelöltje azt mondta: a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4-es választókerületében ötezerrel nőtt a szavazásra jogosultak száma, miközben a statisztikák szerint innen a legnagyobb az elvándorlás és a legrosszabb a születési és halálozási arány. Ezt figyelembe véve 10 ezerrel is gyarapodhatott a névjegyzék - vélekedett.

    A politikus szerint a kormány idegen országokból telepített be hazai lakcímekre választókat. Mint mondta, az érintettek jellemzően Ukrajna területéről érkeztek, honosítással rendelkező magyar állampolgárok, azonban fontos lenne megvizsgálni az eljárások jogszerűségét.

    Adorján Béla szerint

    a települések lélekszáma átlagosan 20-30 százalékkal nőtt, és akár a Donyec-medencéből is honosíthattak olyanokat, akiknek semmi köze nincsen a magyarsághoz.

    Szerinte ez kétségessé teszi, hogy le lehet-e jogszerűen bonyolítani a választást a körzetben.

    A párt delegáltjai minden választókerületben előkészített feljelentési dokumentációval készülnek és ha azt tapasztalják, hogy egy lakcímről nagy tömegben szavaznak az emberek, akkor bejelentik a választási csalást. (via MTI)

  • Közhely, hogy egy kampányban újabb és újabb gödörbe jutunk, ami a közbeszéd színvonalát illeti. Kunhalmi Ágnes kisatírozott foga után azonban még mélyebbre ásta a korrekt politikai harc sírját egy zuglói szórólap ismeretlen szerzője.

    Olvasónk, Peti küldte, hogy a postaládájában landolt egy olyan kampányanyag, amely Tóth Csaba MSZP-s képviselőt támadja. A "Levél az alvilágból" című írás konkrétan azt sejteti, hogy az eltűnt MSZP-s önkormányzati képviselő, Sápi Attila halott, ráadásul meggyilkolták, és Tóth Csaba a felelős ezért.

    A szórólap szerzője persze nincs feltüntetve, ami nem csoda, mert ez a szórólap - amely maffiózóként festi le Tóthot - bőven kimeríti a rágalmazás tényállását.

    Tóth Csaba négy évvel ezelőtt amúgy simán legyőzte a fideszes Papcsák Ferencet, ezúttal Jelen Tamás a fideszes ellenfele.

  • Kapcsolódó

    A Momentum nem akar már alkudozni Karácsonnyal, tetteket vár

    Karácsony jelezte, ajánlata van, Fekete-Győr András szerint konkrét visszalépések kellenek, nem eredménytelen tárgyalások.

  • El a kezekkel a védőktől, a politika hagyja békében dolgozni az ügyvédeket! – követelte a Magyar Nemzetnek adott keddi nyilatkozatában Bánáti János. A Magyar Ügyvédi Kamara (MÜK) elnöke azután fogalmazta meg tiltakozását, hogy a napokban több kormánypárti politikus: Zsigó Róbert fideszes országgyűlési képviselő és Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium jelenlegi parlamenti államtitkára is személyében támadta Bárándy Pétert. 

    A volt igazságügyi miniszter a szeptemberi röszkei zavargások egyik résztvevőjének, Ahmed H. védője. Bánáti János megdöbbentőnek tartja ezeket a politikai nyilatkozatokat, amelyek a védőügyvédek alaptörvényében, a demokrácia szabályai szerint biztosított munkáját vonják kétségbe.

  • A Comedy Central legújabb, szavazásra buzdító videójában Emőkét mutatják be, aki szerint a Föld lapos mind a 17 oldalán, és az oltások miatt van annyi szemüveges. Emőke szerint Ausztrália nem létezik, és az időjárást három indiai kamasz irányítja. Ő persze tuti elmegy szavazni, talán ez aktivizálhatja azokat, akik haboznak. A videó végén Bödőcs Tibor humorista is szavazásra buzdít mindenkit.

    Az előző részt , amely az óvodásokat kutyaszarról dobáló Gáborról szól, itt találja.

  • A fideszes Pócs Jánosnak kampányolva egy alattyáni fórumra érkezett Selmeczi Gabriella fideszes képviselő, aki megkérte a Hvg.hu fotósát, hogy ne készítsen képet a kocsiról, amivel érkezett. Majd kérte, hogy semmiképp ne jelenjenek meg a fotók. Pócs János azzal erősített rá a kérésre, hogy "ez nem autóreklám".

    A fotós persze lekapta, a Hvg.hu pedig megmutatta a fehér BMW-t. Aztán a lap megnézte, hogy a képviselő vagyonnyilatkozatában a nagy értékű ingóságok között egy autó sem szerepel, így a képeken látható fehér BMW sem. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a kocsi Selmeczi eltitkolt vagyona lenne, de valamiért nem akarta, hogy kiderüljön, milyen autót vezetett.

  • A Fidesz szerint újabb bizonyíték van arra, hogy a Jobbik Simicska Lajos pénzén megvásárolja az ellenzéki jelölteket - nyilatkozta a közmédiának a fideszes Budai Gyula szerdán.

    Szerinte a kiskunhalasi eset után, amikor egy jobbikos képviselőjelölt pénzt ajánlott az LMP-s jelöltnek, hogy visszalépjen, most kiderült, hogy Balatonfüreden, Veszprém megye 2. számú választókerületébenaz LMP jelöltje visszalépett a jobbikos induló javára.

    "Úgy tűnik, hogy a Jobbik országosan ezt csinálja, Simicska Lajos pénzén vásárolja meg az ellenzéki jelölteket" - véli Budai Gyula. Érdemesebb azonban az LMP visszalépését abban a kontextusban értelmezni, hogy kedden az MSZP-s Kunhalmi Ágnes javíára, majd a jobbikos Kepli Lajos javára lépett vissza egy-egy LMP-s. Vagyis inkább egy tervezett visszalépési folyamatról van szó.

  • Kapcsolódó

    Fideszes képviselő édesanyja tenné ki a bérház lakóit Miskolcon

    Három éve még a politikusé volt a cég, aminek az önkormányzat eladta az ingatlant.

  • A legfőbb ügyész Hadházy Ákos LMP-társelnök meghívására válaszolt az ügyészség honlapján. Polt Péter azt írta, hogy az Országgyűléssel kapcsolatos kötelezettségeinek "maximálisan eleget tett és tesz". De az Elios-bizottság nem egy hivatalos, parlament által létrehozott vizsgálóbizottság, hanem "egyes képviselők által létrehívott szerveződés". Polt azt ígérte, ha a képviselők írásbeli kérdést tesznek fel egyenként vagy közösen, minden kérdésükre válaszolni fog.

  • Nem kifejezetten kampányesemény, de nem árt rögzíteni, hogy Áder János államfő meghívására a Magyar-Lengyel Barátság Napja alkalmából 2018. március 23-24. között hivatalos látogatást tesz Magyarországon Andrzej Duda, a Lengyel Köztársaság elnöke. Útjára elkíséri felesége, Agata Kornhauser-Duda asszony - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

    A lengyeleket Orbán Viktor külön üdvözölte március 15-i beszédében, ugyanis a Békemenetre is számos lengyel ellátogatott.

  • Angela Merkel pártjának egyik politikusa, a CDU-s Michael Gahler nagyon felhúzta magát Magyarország Ukrajna-politikáján, és Orbán Putyinnal való közös fotózkodásán. De még ezzel együtt is jobbnak tartja a lengyel PiS-elnök Kaczyńskinál Orbánt, mert ő legalább "nem erőszakolta meg a saját alkotmányát" - mondta az Azonnalinak Michael Gahler, aki a Fidesz 2010-es hatalomra kerülését követően pedig kifejezetten védte Orbán Viktor politikáját. Egészen mostanáig.

    Az Európai Néppártból egyelőre nem penderítené ki a Fideszt, de ha összeállnának a Jobbikkal, akkor ezt az opciót is meggondolná a Fidesz német testvérpártjában, a CDU-ban politizáló Gahler.

  • Lemondott a szolnoki MSZP két alelnöke, és több tag is kilépett a szocialisták helyi szervezetéből - írta a Magyar Idők. Radócz Zoltán szolnoki elnök azzal hárította el a lap kérdését, hogy a kampányban nem foglalkozik belügyekkel, ugyanakkor azt állította: új tagok is jelentkeztek.

  • Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője kapott lehetőséget az M1-től, hogy öt percben elmondja a pártja programját (a köztévé törvényi kötelezettsége teret adni a pártoknak a kampányban). Mirkóczki Ádám kihasználta, hogy végre bejutott egy jobbikos képviselő a közmédiába, és azzal kezdte:

    példátlan, felháborító és elfogadhatatlan, ami a közmédiában folyik a Fidesz-KDNP nyomására, hatására és eszközeként.

    Mirkóczki azt sérelmezte, hogy a közmédia csak akkor kérdezi meg a Jobbik politikusát, ha valamilyen "hazugságot kell cáfolni". A szóvivő szerint a közmédia nem a tényekre kíváncsi, amikor egy ellenzéki politikusról van szó, hanem csak részt vesz az adott ellenzéki csak "karaktergyilkosságában".

    Az M1 kérdezője az öt perc alatt egy szót sem szólt, egy kérdést sem tett fel. Itt hallgathatja meg.

  • LED-ek és lámpavasak

    címmel tartanak „kerekasztal-beszélgetést” a szintén beszédes nevű Remény központban holnap este fél hétkor.

  • 44%-ot kapna a Fidesz-KDNP-s Cseresznyés Péter, a legerősebb ellenzéki jelölt, Zakó László (Jobbik) támogatottsága 28%-os. Az MSZP-P és a DK közös jelöltjére, Horváth Jácintra a pártválasztók 19%-a szavazna. Az LMP jelöltje, Károlyi Attila 4, a Momentum jelöltje, Polónyi Tamás 2%-on áll. (Iránytű Intézet)

  • Jakab Péter, a Jobbik szóvivője és Adorján Béla képviselőjelölt kérdezi ezt délelőtt 10-kor a Képviselői Irodaház előtt.

  • Pénteken délután négyig jelentkezhetnek a nemzetiségi névjegyzékbe azok a választópolgárok, akik az áprilisi országgyűlési választáson pártlista helyett nemzetiségük listájára szeretnének szavazni. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint több mint 59 ezren regisztráltak, ebből csaknem 32 ezer német, közel 20 ezer roma, valamivel több mint kétezer a horvát. (MTI)

  • Azok a fekvőbetegek, akik április 8-án nem tudnak a lakcímük szerinti szavazókörben szavazni, átjelentkezhetnek és mozgóurnát kérhetnek a voksoláshoz. További részletek a Választás.hu-n. (MTI)

  • Kapcsolódó

    Elmúlt 8 év: Elment mellettünk a régió

    A lakosság és cégek is összeszedték magukat az elmúlt négy évben: maradt pénz fogyasztani és beruházni is. Csakhogy közben a régió elhúz mellettünk szinte mindenben.