Deutsch elmagyarázta, miért a migráció a kampány témája az eredmények helyett

D MTZ20180321001
2018.03.22. 16:55

Deutsch Tamás a a fideszes országgyűlési képviselő, Boldog István vendége volt Mezőtúron, ahol hosszú kampányelőadást tartott. Itt - valószínűleg azért, mert ezt a kérdést többen is felvetették már a Fidesznek - Deutsch elmagyarázta, hogy miért szól az egész kampányuk csak és kizárólag a migrációról.

A kérdésre két párhuzamos megoldást is adott a fideszes politikus. Az első:

Minden reggel, amikor felkelek, én bele szoktam olvasni, nem kisebbrendűségi érzéstől vezettetve, tudom, hogy nincs igazuk, de fontos, hogy mit hazudnak, az előbb említett, az igazi ellenzéki pártok helyében lévő sajtóorgánumoknak a cikkeit. És mindig elmondják, hogy a Fidesz a mai napon is el fogja követni azt a hibát, hogy a bevándorlás veszélyeiről fog beszélni. Innen látom, hogy jó nyomon vagyunk, tehát helyes témát választottunk. És mindig elmondják, hogy ahelyett, hogy egyébként az eredményekről beszélnénk. Na, akkor jöttem rá, hogy nyilvánvaló: amit az ellenséged javasol neked, azt véletlenül se kövesd.

A másik megfejtése pedig így hangzott:

"Az a kormány, amelyik a választási kampány néhány hetében akar sok millió választópolgárt meggyőzni arról, hogy amit csinált, az eredményes, az egy kudarcos kormány. Az azt gondolja, hogy győzködni kell az embereket."

Érdekesség, Deutsch ezután vagy fél órán át sorolja, szerinte milyen komoly eredményeket ért el a Fidesz-kormány. Az egész beszédet itt tudja megnézni, meghallgatni.