Orbán reagált a Facebook-botrányra

Választási kampány március 22-én

Index
2018.03.22. 14:14

Választási kampány eddig (2250. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • „A Hír Tv Egyenesen című műsorában Heller Ágnes azt mondta, a baloldali pártok jelöltjeinek kell visszalépniük a jobbikos javára. A filozófus egy saját maga által készített közvélemény-kutatás alapján jutott arra, hogy a Jobbik hívei inkább a Fideszre ikszelnek, ha jelöltjük a baloldal javára lépne vissza" - írja a 24.hu.

    Én már azon túltettem magam, hogy Heller Ágnes a Jobbik mellett kampányol, na de most egy sokkal fontosabb mondat van ebben a rövid idézetben:

    „A filozófus egy saját maga által készített közvélemény-kutatás alapján jutott arra, hogy"

    Mi van?

    Mármint:

    MI VAN?

    És akkor egy idézet a beszélgetésből:

    egy körkérdést intéztem, a lányom ezt kizárólag ballib-társaságban körözte

    - mondta Heller a közvélemény-kutatásáról.

  • Nem fogunk meglepődni, ha a közmédia ezzel a címmel harsogja majd tele az országot. Valójában arról van szó, hogy 

    hetven kilométer hosszú kerítést épít Németországgal közös határvonalára Dánia, hogy távol tartsa az afrikai sertéspestissel fertőzött vaddisznókat, amelyek komoly fenyegetést jelentenek az ország húsiparára. (MTI)

  • Még március 1-jén jelent meg a Magyar Időkben egy cikk Bayer Zsolttól, amiben egy olyan hangfelvételre hivatkozik, amin Tracie Ahern, Soros György amerikai pénzügyi alapjának egyik korábbi vezetője beszélt. Ahern - aki 2007 és 2015 között volt Soros hedge fundjának a vezetője - a cikk szerint arról beszélt, hogy valószínűleg már több milliárd dollárt költött Magyarországon Soros az alapítványán keresztül. „Ahern ezzel összefüggésben azt is hozzátette: legalább kétezer ember dolgozik ott (Magyarországon), hogy érvényre juttassák Soros akaratát" – írta Bayer.

    Erre ugrott most rá a kormányzati kommunikáció.

  • Az Mno.hu szúrta ki, hogy az egyik legnagyobb svéd napilap, az Aftonbladet is cikket közölt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes luxusvadászatairól. A lap azt is megpróbálta kinyomozni, hogy hol készültek a vadászatról szóló képek, de egyelőre nem tudták azonosítani.

    Az Aftonbladet egy állatgondozót is megszólaltatott, ugyanis Svédországban a rénszarvasok háziállatnak minősülnek. A szakértő elmondta, hogy

    ezeket az állatokat nem nehéz kilőni, hiszen megszokták az emberek jelenlétét, így nincs meg az az ösztönük, hogy távol tartsák magukat az emberektől.

    Az Index megnézte a hatályos törvényeket, mennyire releváns Semjén érvelése, miszerint ő a vadászatokon nem politikus, hanem vadász, tehát ezért nem baj, ha elfogad ilyen nagyértékű ajándékokat. Az eredmény kiábrándító volt.

  • Kapcsolódó

    Nem használják ki a magyar cégek a választások nyújtotta lehetőségeket

    Ötletes reklámkampányokat lehetne felhúzni rá, de félnek politizálni a magyar kisvállalkozók. Viszont meglepően sokan elmennek majd szavazni.

  • az esőtől.

    Megékezett Brüsszelbe Orbán Viktor a kétnapos EU-csúcsra, ahol többek között a brexitről, Trump vámjáról és a brit–orosz kémgyilkosságról fognak egyeztetni. Orbán Viktor, ezzel szemben, a Facebookra korábban feltöltött videója szerint ütközetre készül migránsügyben, ami akár téma is lehet a két nap során, de a várakozások szerint a fenti témák lesznek inkább terítéken.

    Orbán Viktor a csütörtöki megérkezése után rögtön egy újabb videót osztott meg a Facebook-oldalán, amiben teljesen érzelemmentes arccal felmondja az aktuális kampányüzenetet, miszerint 2000 Soros-zsoldos dolgozik Magyarország ellen. Meg Brüsszel:

  • A Soros-hálózat legalább kétezer embere dolgozik a magyar miniszterelnök és Magyarország ellen, ők be akarnak avatkozni a magyar választásokba, és azt akarják elérni, hogy Magyarországnak bevándorláspárti kormánya legyen, ismételte meg Orbán Viktor miniszterelnököt Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

    Az nem derül ki az MTI híréből (és a politikusok nyilatkozataiból), hogy honnan vették a számot (próbáljuk kideríteni), de a kormányszóvivő a magyar kormány nevében arra szólította fel a Soros-szervezeteket, hogy hozzák nyilvánosságra ennek a 2 ezer embernek a nevét, és azt is, hogy mely ellenzéki politikusok szerepelnek a Soros-szervezetek fizetési listáján.

  • Tegnap írtunk róla, mára kikerült egy disclaimer is az oldalra, amiből kiderül, hogy az ellenzéki összefogást akaró provokációnak szánták a vonagabor.com-ot.

  • Kapcsolódó

    Bohócdoktorra és sakkoktatásra megy a gyűlölt Soros-pénz

    Száz millió forint megy beteg gyerekek, autisták, a kisebbség, a sport és a környezetvédelem támogatására.

  • Kijött a legújabb Csepeli Hírmondó, a szokásosnál visszafogottabb, amennyiben Németh Szilárd fotója például csak a címlapon és bent egyszer szerepel, mondjuk ehhez kellett a Kúria dorgálása is.

    A csepelieknek szóló lap olyan helyi, szűken vett csepeli ügyekkel és témákkal indít, mint pl.:

    • Szenegáli migránsok gyújtogattak Madridban
    • Még soha ilyen sokan nem vettek részt Békemeneten
    • Több tízezer migráns érkezne évente, ha nem lenne kerítés

    Érdekes viszont, hogy hosszan ismertetik a Közös Ország Mozgalom Csepelre vonatkozó kutatását, amely szerint Németh 35 százalékon áll, a jobbikos és szoci jelöltnek 20-20 százaléka van, az LMP-snek 13, a 2014-ben győztes Együtt-es Szabó Szabolcsnak pedig 12. Azaz Németh a választók bő harmadának támogatását bírja, és egy minimális ellenzéki összefogás is lenyomná.

    Németh receptje most épp egy bécsi BÉCSI, B.É.CS.I.!!!!!! heringes burgonyasaláta, amit akkor evett, amikor a Grinzingen járt. Recept a poszt végén, előtte viszont jegyezzük meg minden idők legdurvább lejárató címét:

    Bangóné inkább hamburgert eszik

    A szoci jelölt Németh tudományos igényű gasztroelemzésére reflektált a Facebookon egy hambis odaszúrással, be is került a kerületi lapba. Jó, azért a lap is félig veszi csak komolyra, azt írják, "az MSZP jelöltje visszavágott a maga módján a lacikonyhát, pörkölteket, sőt még a pacalt is kedvelő „rezsidémonnak” a Facebook-oldalán", és hozzáteszik, hogy korábban Bangóné is "megcsillantotta főzési tudományát. Párttársával, a szintén képviselő Heringes Anitával 2017 végén töltött káposztát készítettek."

    És akkor íme a kötelező heti Németh-recept:

    nszrecept.PNG
  • A választási eljárásról valamint a köznevelésről szóló törvény megsértése miatt kifogást nyújt be Orbán Viktor és Czunyiné Bertalan Judit kampánytevékenysége miatt az Együtt alelnöke. Hajdú Nóra kéri a helyi választási bizottságot, hogy tiltsa el a hasonló tevékenységektől a miniszterelnököt, illetve szabjon ki bírságot is. Akármi is lesz a vége, könyörgünk, hogy a részeg(nek tűnő) alakoktól ne tiltsák el a politikusokat!

  • Szerda este kampánygyűlést tartott a pestszentimrei–pestszentlőrinci választókerületben Kucsák László , fideszes országgyűlési jelölt. A fórum vendége ifjabb Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivője volt. A Magyar Nemzet szerint ilyenekkel hergelte az embereket:

    Bécsben már saríarendőrök járják az utcákat, és büntetik az embereket nyilvános alkoholfogyasztásért, a nőket túl rövid ruhákért és kutyasétáltatásért.

    De azt nem árulta el, hogy ezt a baromságot honnan veszi. A google például csak évekkel ezelőtti, komolyan nem vehető bulvárlapok és orosz propagandaoldalakat ad ki arra, ha rákeresünk a vienna saria patrol szavakra. De simán lehet, hogy ők is csak elhallgatják ezt a dolgot, hogy ezzel is beavatkozzanak a magyar választási kampányba.

  • Debreczeni József, a DK felsőzsolcai jelöltje este 6-kor tart fórumot, Vadai Ágnes, a DK alelnöke 5-kor Székesfehérváron lép fel.

  • Tegnap több olvasónk is jelezte, hogy kéretlen kampánylevelet kapott Bakondi Györgytől, a bakondigyorgy@fidesz-hu címről, melyben a feladó a migráció veszélyeitől óv és a kormánypártok támogatására buzdít. Egyelőre sem a Fidesz, sem Bakondi – ő jelenleg a kormányfő belbiztonsági főtanácsadója – nem reagált a kérdésünkre, hogy van-e közük az akcióhoz, mit tudnak róla.

    Az ügy érdekessége, hogy több olvasónk is azt jelezte, hogy olyan emailcímre kapta a levelet, amelyet kizárólag az állami ügyfélkapuban történt regisztrációjához használt, egyikük percekkel a regisztrációja után. Ha ön is kapott ilyen emailt a fenti címről, kérjük továbbítsa a levelet, és írja meg a részleteket az ugyelet@mail.index.hu címre, bakondi-levél  subjecttel.

  • Karácsony Gergely, az MSZP-P miniszterelnök-jelöltje Justin Trudeau kanadai miniszterelnök nyomába eredt, és a zokniját is bedobta a kampányba. A Down-szindróma világnapján villantotta meg a bokáját. Posztjához azt írta,

    az új kormány nem csupán a világnapokon fog gondolni a mindennapjaikat mássággal élő emberekre.

    Karácsony felemás zoknit vett, amin a minta is számít - de mi egyelőre nem tudtuk megfejteni, hogy mit jelentenek. Ha Ön tudja, kérjük írja meg nekünk!

  • A nemzetiségi választópolgárok péntek délután 16 óráig jelentkezhetnek még a nemzetiségi névjegyzékbe, ha az áprilisi országgyűlési választáson pártlista helyett nemzetiségük listájára kívánnak szavazni.

    A Nemzeti Választási Iroda (NVI) összesítése szerint eddig a legtöbben német (több mint 32 ezren), illetve roma (valamivel kevesebb mint 20 ezren) nemzetiségiként kérték regisztrációjukat, a horvátok 2100-am regisztráltak, a többi nemzetiségi száma ennél kevesebb. Nemzetiségi névjegyzékbe az összesítés szerint valamivel kevesebb mint 60 ezren regisztráltak. (MTI)

  • Technikai okok miatt, írja az MTI. A Munkáspárt elnöke 9-kor Zalaegerszegen kampányolt volna.

  • Ezt a közlemény akkor most ezt csak így ideteszem:

    Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt Sajtóközleménye!

    Hiába turnézik Paulina László a fideszes médiában.

    A kormányváltás érdekében többségi döntés született arról, hogy a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik javára visszaléptetjük jelölteinek.

    Balogh Károly elnök

    Cseh Sándor alelnök

    Atyánszky György alelnök

    Előzmény: Az FKgp hétfőn úgy döntött, visszaléptetik a jelöltjeiket a Jobbik javára. Szerdán esete azonban a kisgazda jelöltek közleményt adtak ki, hogy dehogy lépnek ők vissza.

    Holnap péntek, akkorra várjuk a jelöltek cáfolatát.

  • Kedves Hadházy Ákos! Tekintettel arra, hogy az utóbbi pár napban azt vesszük észre, hogy az LMP kommunikációjában inkább te vagy az, aki szeretnél megegyezni az ellenzéki pártokkal, és Szél Bernadett pedig kevésbé, ezért hozzád fordulok most

    – mondta a DK szóvivője az ATV élő adásában. Üzenete jelzi, benne van még a pártban a tüske Vágó Gábor Gyurcsánnyal kapcsolatos beszólása miatt.

    Gréczy szerint Szél helyén tartaná Polt Péter legfőbb ügyészt és nem törekszik annyira az ellenzéki megegyezésre, mint tenné a DK, amely visszaléptette jelöltjét az LMP társelnökének körzetében. A szóvivő fel is sorolta azokat a körzeteket, ahol szerinte az LMP-nek is gesztust kéne gyakorolnia és visszaléptetnie jelöltjeit, nem csak a DK hanem az MSZP-P jelöltjeivel szemben is, többek között Újbudán, Újpesten, Pesterzsébeten, Erzsébet- és Terézvárosban, Óbudán.

  • Szijjártó Péter az M1 aktuális csatornán csütörtökön azt mondta, az április 8-ai országgyűlési választás tétje, hogy Magyarország tovább vívja vagy feladja a migráció megfékezésére irányuló harcot.

    A külgazdasági és külügyminiszter szerint

    csak Magyarország fékezi a migrációt és parancsol megálljt az ENSZ és az Európai Unió illegális bevándorlást támogató törekvéseinek.

    A miniszter később A terror áldozatai címmel tartott sajtótájékoztatót a Külgazdasági és Külügyminisztériumban ezzel a csodálatos háttérrel:

    szijj
    Fotó: Balogh Zoltán / MTI
  • Kapcsolódó

    Lázár János mintha nem lenne meggyőződve arról, hogy helyes ennyit migránsozni

    Érdekes félmondatokkal teli interjút adott a kampányról a Magyar Narancsnak. Kiderült pár dolog a batidai vadászkastélyról is.

  • Kapcsolódó

    Karácsony: A Jobbikban nácik vannak

    A élet kikényszeríti az ellenzéki együttműködést. Nem fog felesküdni az Alaptörvényre. Az antikorrupciós ügyészség miatt Orbánnak is lesz félnivalója.

  • A helyieket is meglepve Bakonysárkányba látogatott Orbán Viktor. Az apropó egy óvoda alapkőletétele volt a Komárom-Esztergom megyei faluban. A kormányfő Facebook-oldalán mutatta be a videót, ahol az ünneplőbe öltözött ovisokkal kezel le, miután elmondta a beszédét arról, hogy az ország demográfiai problémáit családalapítással, nem pedig migrációval kell megoldani.

    A bakonysárkányi látogatás – amelyről a bejátszást most tették ki a kormányfő Facebook-oldalára –  ugyanannak a túrának  a része, amely során Kisbéren is meglátogatott egy óvodát Orbán és kampányolt Czunyiné Bertalan Judit mellett. A videóban (a vége felé) megint sikerült egy szomjasnak nem tűnő alakkal is beszélgetni. 

  • Gaudi-Nagy Tamás a Magyar Idők cikkében azt mondja, hogy

    Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő azon mondata, miszerint az a retorika, ami 2010 előtt ment, az volt a nem igaz", azt is jelentheti, hogy Mirkóczki és néhány társa korábban hazudott, vagyis ezt tekinthetjük akár a Jobbik őszödi beszédének is.

    Gaudi-Nagy szerint azzal pedig, hogy

    a Jobbik akkori híveit nácinak nevezte, Mirkóczki szembeköpte mindazokat a derék hazafiakat, akik a 2006-os rendőrterror utáni nemzeti ellenállás tagjaként előremozdították a Jobbikot és kiemelték a törpepárt-létből. Ezek szerint az új Jobbik irányvonala már a 2009-es EP-választás fő jelszavát - Magyarország a magyaroké - is hazugságnak tekinti?

    - tette fel a kérdést Gaudi-Nagy Tamás.

  • Az MSZPP miniszterelnökjelöltje Oroszlányban kampányol ma, ahol nagygyűlést is tart Fekete Miklós és Sólyom Jöran, az MSZP–Párbeszéd országgyűlési képviselő jelöltjeivel este 6-kor a Közösségi Színtér és Könyvtárban.

  • Az MTI OS-en keresztül közleményt adott ki a Magyar Iszlám Közösség, ami úgy látja, hogy gyűlöletkeltés folyik a muszlimok ellen.

    Tudjuk, hogy kampány van, de mi köze ennek egy világvallásnak és egy bejegyzett egyháznak? Az utóbbi száz évben nem a muszlimok küldték Auschwitzba zsidó honfitársainkat, nem mi követtük el a romagyilkosságokat, s nem mi követtünk el terrorcselekményeket! A zuglói központunk mellett fideszes vezetésű kerületekben 11 mecset van, köztük Hazánk legnagyobb mecsete is. Kérnénk, hogy az iszlám kártyát és az uszitást fejezze be mindenki! Minden volt, mostani és a jövőben elkövetett atrocitás ellenünk a gyűlöletkeltők számlájára fog iratni, s ha kell, ez ügyben akár a nemzetközi fórumokra, biróságokra is elmegyünk.

  • A választás legnehezebb kérdése az, hogy nekünk nem a vérszegény ellenzéki pártocskákkal kell megküzdenünk, hanem olyan ellenzéki jelöltekkel, akik valójában nem a pártok, hanem Soros György jelöltje. 2000 fizetett munkatársa - mi zsoldosnak mondanánk - van ennek a hálózatnak, akik azért dolgoznak, hogy olyan kormány legyen Magyarországon, amelyik nem önöket szolgálja. Nekünk ma azt a küzdelmet kell megvívnunk, hogy Magyarországot megvédjük.

    - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Kisbéren, egy fórumon az MTI hajnali híre szerint.

  • Németh Szilárd egész oldalas interjút adott a Magyar Hírlapnak, amiben azt mondja, az ellenzék hónapok óta tartó huzavonája csak egy ócska, a választókat megtéveszteni szándékozó színjáték.

    Ma a teljes ellenzék egybe van gyúrva, és mindannyiukat a milliárdos amerikai spekuláns mozgatja. Ne legyen kétségünk, a végén össze fognak állni, vagy olyan sumák módon, ahogyan ezt tették Hódmezővásárhelyen, vagy nyíltan.

    Szerinte azért nem kell neki elmennie a Közös Ország Mozgalom által szervezett csepeli vitára, mert

    mi velük szemben állunk. Ez fel sem merülhet (mármint, hogy elmenjen - a szerk.), hiszen én és a politikai közösségünk az embereket akarjuk elérni, nem pedig azt hallgatni, hogy kinek kivel kellene összefogni a Soros-féle elképzelések megvalósítására.

    Ha ennyi nem volt elég Németh Szilárdból, akkor a teljes interjút itt olvashatja el.

  • Elindítjuk percről perce tudósításunkat, kövesse velünk ma is a választási hacacárét!