Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

1,2 milliárd forint parkol a fideszes államtitkár offshore cégének számláján

2018.03.23. 06:14 Módosítva: 2018-03-23 10:18:54

Több mint 1,2 milliárd forintnak megfelelő dollár van annak a Belize-ben bejegyzett offshore cégnek a bankszámláján, amelynek igazgatója Szabó Zsolt fideszes államtitkár és felesége – írja a Magyar Nemzet. A lap bemutat egy pecséttel és okmánybélyeggel ellátott dokumentumot, amelyen a közvetítő offshore cég képviselőjének és a közjegyzőnek az aláírása is szerepel. 

A fideszes politikus cégének neve Joy World Enterprise Limited, 2013. június 10-én jegyezték be. Szabó vagyonnyilatkozatában nincs nyoma a vállalkozásnak. A cég számláján található összeg jelenleg zárolva van, mert a számlavezetés díját (évente 300 dollár) csak 2017 végéig fizették ki. Amennyiben megtérítik erre az évre is, feloldják.

A lap szerint Szabóék egyik családi vállalkozásának címe (Exact-Cont Kft.) is feltűnik egy dokumentumon, amelyet ebben – a szerző nélküli – cikkben nem mutatnak be. A Magyar Nemzet többször kereste telefonon Szabót, SMS-t is küldtek neki, de egyelőre nem érték el. 

Update: A cikkek megjelenése után pár órával a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az alábbi közleményt adta ki: "Simicska Lajos lejárató kampányának a része a Szabó Zsolt elleni támadás. Sem Szabó Zsoltnak, sem a feleségének nincsen külföldi számlája. Szabó Zsolt a szükséges jogi lépéseket megteszi, büntetőfeljelentést tesz az ügyben."

Update2: Az érintett, Szabó Zsolt is reagált a Facebookon. "Büntetőjogi felelőségem tudatában kijelentem, hogy nem ismerem, nincs az én, sem a feleségem tulajdonában, de még csak hozzátartozóim tulajdonában sem és nem vagyok igazgatója sem én sem feleségem annak az off-shore cégnek melynek a számláin nagy összegű készpénzt tárolnak és egy hatvani irodaházba van bejelentve a címe" - írta a politikus. 

Belize, ez a kis közép-amerikai offshore-paradicsom egyébként onnan lehet ismerős, hogy oda menekült a Kun-Mediátorral szinte egész Karcagot átverő Bróker Marcsi

Szabó Zsolt egyébként Hatvan környékének egyik legbefolyásosabb politikusa, legutóbb azzal került a hírekbe, hogy Lázár János pár hete kiosztotta egy kormányinfón. Erről bővebben itt olvashat