Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Kétfarkú Kutya Párt csirkejelmezben kotkodácsolt a köztévén percekig

2018.03.23. 21:58

Mivel van országos listájuk az április 8-i választásokra, a viccpárt is lehetőséget kapott a közmédiától, hogy öt percben bemutassák a programjukat. Öltönyben és csirkejelmezben ült be a stúdióba egy politikusuk, Tichy-Rács József, és minden kérdésre az volt a válasza, hogy 

KOTKOTKOTÁCS, KODÁCS, KODÁCS, Kotkodács.

Vagy valami ilyesmi. A műsor egy pontján a csirke elővett egy becsomagolt szívószálat, kicsomagolta, és azzal próbálta meg meginni a vizét. Hiszen csőrrel nem tud inni. A riporter a váratlan mozdulatokra egy kicsit megriadt, megkérdezte, mi az, majd megnyugodott: "Ja, hiszen szívószál kell ahhoz, hogy tudjon inni". Aztán a szemüvegét is elővette a csirkepolitikus, hogy egy kártyáról "felolvasson" pár dolgot. A kártyára nullák és egyesek sorozata volt felírva, ilyesmik, hogy 01100101.

Frissítés: Több olvasónk is jelezte, hogy bináris kódolással az volt a lapra írva, hogy 

ingyen soer.

És könnyen lehet, hogy a nulla a kot, az egy a kodács, így tényleg felolvasta a papírt Tichy-Rács. A műsorvezető pedig közben sorra tette fel a kérdéseit a Kétfarkú programjából, mintha egy értelmes interjúról lenne szó. Például, hogy mit ígérnek az ingyen sör helyett a borosoknak, hogy jelezték-e Jamaicából az igényt a magyar pulira, miért pont puli, lehetne-e havat exportálni külföldre. És mindre jött is a válasz:

Kotkodács, kodács, kodács. kotkotkot.

Az Együtt, a Momentum és a Jobbik  ennél kicsit keményebb műsort tolt, mármint közpolitikai értelemben, ők a fideszes botrányokról beszéltek, és a köztévét ekézték az elfogultságáért.