Kósa Lajos rendszeresen járt hozzánk, az asztalunknál evett

2018.03.23. 06:50

Amikor Kósa meghallotta, mekkora összegről van szó, azt tanácsolta, hogy a maradékot fektessem állampapírokba. Ezután évekig nagyon jó kapcsolatot ápoltunk, rendszeresen járt hozzánk, az asztalunknál evett. Soha azonban egy fillért nem kaptunk tőle, és nem is adtunk pénzt neki. Csupán ígéretek, előzetes megállapodások születtek, amelyeket közjegyzői okiratba is foglaltunk.

- nyilatkozta a Kósa Lajossal euromilliárdos kalandba keveredő Szabó Gáborné a Blikknek. A lap cikkében egy közös fotón is mosolyog a miniszter Szabónéval. 

78Qc9F1ivxzEFUAKs
Fotó: Csenger város facebook oldala

A nő először szólalt meg az ügy kipattanása óta, korábban főleg egy családtagja nyilatkozott a témában, többek között az Indexnek is. 

Szabóné azt állítja a Blikknek, hogy Kósát 2012-ben keresték meg Orendi Mihályon keresztül, akit régebb óta ismertek, mert a sógora volt a családjuk ügyvéde. A nő állítólag azért akart Kósával találkozni, mert meg akart vásárolni egy hotelt, ami az FHB tulajdonában állt. 

Szabóné szerint a fideszes miniszter legutóbb 2017 márciusában járt náluk Csengerben, novemberben pedig még beszéltek egyszer telefonon. A nő azt mondja, hogy a férje nem bírta az adósságaik miatt rájuk nehezedő nyomást, ezért öngyilkos lett, de előtte még eljuttatta a dokumentumokt a Magyar Nemzethez. 

Arra gondolt, hogy "a nyilvánosság majd megvéd minket, és tisztázni tudjuk magunkat" - mondta. Hozzátette: senkit sem csapott be, a pénz létezik, és a "jogtisztaságát" is igazolni tudja majd, az ehhez szükséges iratokat beszerzi. 

A Blikk megkeresésére Kósa elismételte, amit érdi sajtótájékoztatóján is: egy csalót felhasználva próbálja az ellenzék lejáratni, de nem lepődik meg ezen, mert kampány van. A politikus azt mondta, feljelentést tett az ügyben.