Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Halál Gina listájára hamisították a DK csongrádi vezetőjének a nevét

2018.03.24. 10:40 Módosítva: 2018-03-26 11:04:06

Újabb ellenzéki politikus találta meg a nevét kamupártok ajánlásai között. Jancsovics Attila, a Demokratikus Koalíció mindszenti vezetője hat olyan párt listáján is megtalálta a nevét, amiket valójában nem támogatott.

Jancsovics a Magyar Nemzetnek küldte el a levelét, melyben jelzi, hogy a korábbi botrányok után ő is kikérte adatait a helyi választási bizottságtól.

Én a szentesi 3-as számú választókörzet két esélyes jelöltjét, a DK-s Eörsi Mátyást és a jobbikos Szabó Zoltán Ferencet ajánlottam, aztán szóltak nekem, hogy valami trükk lehet, mert ezek mellett még 6 másik aláírásom is van

Az MNO szerint DK mindszenti elnöke „megdöbbenve tapasztalta, hogy neve a Közösen Egymásért Demokratikus Néppárt, a Magyarországon Élő, Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja (Medete), a Családok Pártja, az Összefogás Párt és az Összefogás a Civilekért Párt listáján is szerepel”.

Az ügy érdekessége, hogy a Medete jelöltje, Halál Gina és az Összefogás jelöltje, Halál József „a jelek szerint családi vállalkozásként űzi a politikát, hiszen Facebook-fotóik alapján apa és lánya indult egymás ellen a 3-as körzetben”. Az NVI honlapja szerint azonban mindkét jelölt nyilvántartásba vételét elutasították. Jancsovics ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a választás rendjének megsértése miatt.

Korábban az Együtt tagja, valamint és az LMP egyik jelöltje is észrevette, hogy szerepel a neve különböző kamupártok ajánlási ívein, de még az adatvédelmi hatóság elnökének az aláírását is meghamisította egy kamupárt. A DK az EBESZ-hez fordult a rendszerszintű visszaélések miatt. különösen sok kamupárt indul azokban a körzetekben, ahol a Fidesznek van izgulnivalója. A kamupártok módszereiről itt olvashat, a jelenség hátteréről pedig itt.