Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kamupárt kamuembere a köztévében: azt sem tudta, hány kulcsos az adórendszer és mennyi az SZJA

2018.03.25. 10:31 Módosítva: 2018-04-04 10:50:15

Péntek este egyértelműen a Kétfarkú Kutyapárt csirkeembere vitte el a show-t a közmédiában, de erős pillanatokat élhettek át a nézők Juhász Péterrel is, aki többek között Orbán és körének vagyonosodásáról mutatott fotókat élő adásban. 

A legdurvább 5 perc ezek után következett, méghozzá egy kamupárt, A Szegény Emberek Magyarországáért nevű formáció programbemutatójával. Mivel országos listát állítottak, ők is bemutatkozhattak a közmédiában, az államtól pedig egyébként legalább 149 millió forint támogatást kaptak. 

Riporter: Ha már adóbevétel, hogyan alakítanák át az adórendszert? 

Kamuember: Kétkulcsos áfakulcsról egykulcsos áfakulcsra tennénk vissza, nagyon sok országban már egykulcsos adórendszer működik. (jelenleg 3 kulcsos az áfa Magyarországon - a szerk.)

Riporter: És a személyi jövedelemadót?  

Kamuember: A személyi jövedelemadó aaaa-öööö 27 százalékról lejjebb vinnénk, mert a válság óta ugye fennmaradt. (jelenleg 15% az szja - a szerk.)

A kamuembert egyébként Horváth Gábornak hívják, ő a "párt" Vas megye 1. választókerületének képviselőjelöltje, jogerősen nyilvántartásba véve. Nem ő egyébként a párt vezetője, mert Horváth azt állította, hogy a "kedves elnök uruk" betegséggel küszködik, ezért nem tudott befáradni a köztévébe. 

Horváth pártja egyébként úgy próbálna segíteni a szegényeknek, hogy EU-s pályázatokat a legkisebb háztartási gépekre is beadhassanak, például hűtőgépekre! 

A legkeményebb pillanat talán az volt, amikor a riporter megkérdezte, hogy szankcionálnák-e a hálapénz átadását és átvételét vagy egyszerűen kivezetnék. Az országos listát állító, százmilliós állami támogatást felmarkoló kamupárti jelölt erre a követkető mondta: 

Az egészségügyről annyit mondanék, hogy van egy jó programpontunk, ami eléggé szembe ütközik elég sok elvvel Magyarországon, és ezt szeretnénk egy kicsit lazítani. Nagyon sok külföldi országban most például már a marihuánát legalizálták. A marihuána legalizálásából 1 százalékos napi fogyasztással számolva 18 milliárd forint éves bevételt tudnánk biztosítani, amit mind az egészségügyre tudnánk fordítani.

Érdemes megnézni a teljes beszélgetést, a TASZ kamupártok megállításáról szóló cikkét pedig itt olvashatja. Ha szeretné tudni, mennyi állami pénzt tud bezsebelni egy kamupárt kamuembere, akkor ezt a cikkünket olvassa el