Karácsony koalícióra lépne a DK-val és az LMP-vel

2018.03.25. 14:01

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje felajánlotta a közös koalíciós kormányzás lehetőségét a Demokratikus Koalíciónak (DK) és az LMP-nek vasárnap Budapesten.

A Párbeszéd társelnöke abból az alkalomból állt a nyilvánosság elé, hogy a párt honlapján vasárnap közzéteszik az MSZP-Párbeszéd szövetség száz pontból álló kormányprogramját - írta az MTI. 

Közlése szerint a kormányprogramot, amelyet a következő országgyűlésben a demokratikus ellenzéki pártokkal közösen kíván megvalósítani, elküldi a DK-nak és az LMP-nek.

"Azt a sorsfordító programot, ami vissza akarja adni az embereknek a szociális demokrácia Magyarországán a sorsválasztás szabadságát" - fogalmazott Karácsony Gergely.

Koalíciós kormányzásról a héten Szél Bernadett azt mondta az Index-nek, hogy addig tudna elképzelni ilyen együttműködést a választások után, amíg helyre nem állítják a demokratikus intézményeket, és az új, mindenki számára egyenlő esélyeket biztosító választójogi törvény mentén előrehozott választásokat írnak ki.