Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csak egy ellenzéki jelölt nyerhet Szolnokon

2018.03.26. 10:44 Módosítva: 2018-03-28 10:42:25

A Közös Ország Mozgalom felmérése szerint, ha a szocialista és a jobbikos nem tud megállapodni, akkor simán elveszi a Jász-Nagykun-Szolnok 1. választókörzetét a kormánypárti jelölt.

A felmérés szerint - amit a 444.hu szemlézett - a körzetben az Együtt jelöltje, Nagy Attila már visszalépett, azonban további visszalépések nélkül

  • a fideszes Kállai Mária 41
  • Csikós Attila (Jobbik) 28,
  • Györfi Mihály (MSZP) 22,
  • Kelemen István (LMP) 7,
  • Szekeres Éva (Momentum) 2 százalékot szerezhet április 8-án.

Az LMP és a Momentum visszalépése a baloldalnak kedvezne. Amennyiben viszont csak az MSZP-s vagy a jobbikos jelölt állna szemben Kállaival, akkor nagyon szoros versenyt futhatnának, mind a ketten 46 százalékos érhetnének el a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben. Ha figyelembe vesszük a szavazók látens politikai preferenciáit is, azt látjuk, hogy a Jobbik, az MSZP-P, de még az LMP jelöltjei is hibahatáron belül végeznének Kállaival szemben, tehát megjósolhatatlan lenne a párharc kimenetele.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.