Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Lefizetéssel vádolják a Jobbikot, a párt perel

2018.03.26. 17:19

Jogi lépéseket tesz a Jobbik az FKgP alelnöke, Paulina László kormányközeli portálokon megjelent nyilatkozatai után, amelyek szerint a Jobbik anyagi ellenszolgáltatásért cserébe győzte meg az egykori parlamenti – sőt, 1998 és 2002 között a Fidesszel koalícióban kormányzó pártot –, hogy jelöltjeit léptesse vissza.

„A Jobbik az elmúlt napok összes ezzel kapcsolatos kormánypárti hazugsága miatt megteszi a jogi lépéseket, helyreigazítást kér, a bíróság előtt bizonyítjuk majd be az igazunkat és kártérítési pereket is indítunk. A Jobbik semmilyen pénzt nem adott, illetve semmilyen anyagi ellenszolgáltatást nem nyújtott a javunkra történt visszalépésekért cserébe, így sem a kisgazdák, sem az LMP-s, sem a momentumos jelöltek esetében. A továbbiakban a kialakult kisgazda belháborúval nem kívánunk foglalkozni” – közölte írásban a Jobbik sajtóosztálya.

Az FkgP alelnöke a kormányközeli TV-n, a Tények című műsorban azt mondta, 13 jelöltjének visszaléptetéséért cserébe a Jobbik különféle anyagi ajánlatokat tett. Paulina László egy dokumentumot is bemutatott, amelyen az FKgP elnökének, Balogh Károlynak és a Jobbik pártigazgatójának, Szabó Gábornak, valamint a Jobbik parlamenti képviselőjének, Staudt Gábornak az aláírása áll.

  • Az FKgP március 19-én közölte, hogy visszalép a Jobbik javára mert „minden áron el kell zavarni a kormányt”, amelyik „korrupt, nyíltan megfenyegeti a saját népét, és önkényuralmat akar kiépíteni”.
  • Két nappal később közölte több FKgP-s jelölt, hogy szó sincs visszalépésről, ők mindenképp indulnak az országgyűlési választáson április 8-án.
  • Egy nap múltán viszont közleményt adott ki a párt nevében Balogh Károly elnök, Cseh Sándor és Atyánszky György alelnök, amely szerint: „Hiába turnézik Paulina László a fideszes médiában. A kormányváltás érdekében többségi döntés született arról, hogy a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik javára visszaléptetjük jelölteinek.”

Korábban Farkas Gergelyről jelent meg egy felvétel, amelyen az LMP jelöltjének, Midi Melániának ajánlott fel 600 ezer forintot – ennyi volt Midi költsége a kampányban, amit nem térít meg a költségvetés, ha visszalép. Farkas elmondta, valóban találkozott Midivel egy kötetlen beszélgetésen, felvetése a pénzre vonatkozóan csupán vicc volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?