Lefizetéssel vádolják a Jobbikot, a párt perel

2018.03.26. 17:19

Jogi lépéseket tesz a Jobbik az FKgP alelnöke, Paulina László kormányközeli portálokon megjelent nyilatkozatai után, amelyek szerint a Jobbik anyagi ellenszolgáltatásért cserébe győzte meg az egykori parlamenti – sőt, 1998 és 2002 között a Fidesszel koalícióban kormányzó pártot –, hogy jelöltjeit léptesse vissza.

„A Jobbik az elmúlt napok összes ezzel kapcsolatos kormánypárti hazugsága miatt megteszi a jogi lépéseket, helyreigazítást kér, a bíróság előtt bizonyítjuk majd be az igazunkat és kártérítési pereket is indítunk. A Jobbik semmilyen pénzt nem adott, illetve semmilyen anyagi ellenszolgáltatást nem nyújtott a javunkra történt visszalépésekért cserébe, így sem a kisgazdák, sem az LMP-s, sem a momentumos jelöltek esetében. A továbbiakban a kialakult kisgazda belháborúval nem kívánunk foglalkozni” – közölte írásban a Jobbik sajtóosztálya.

Az FkgP alelnöke a kormányközeli TV-n, a Tények című műsorban azt mondta, 13 jelöltjének visszaléptetéséért cserébe a Jobbik különféle anyagi ajánlatokat tett. Paulina László egy dokumentumot is bemutatott, amelyen az FKgP elnökének, Balogh Károlynak és a Jobbik pártigazgatójának, Szabó Gábornak, valamint a Jobbik parlamenti képviselőjének, Staudt Gábornak az aláírása áll.

  • Az FKgP március 19-én közölte, hogy visszalép a Jobbik javára mert „minden áron el kell zavarni a kormányt”, amelyik „korrupt, nyíltan megfenyegeti a saját népét, és önkényuralmat akar kiépíteni”.
  • Két nappal később közölte több FKgP-s jelölt, hogy szó sincs visszalépésről, ők mindenképp indulnak az országgyűlési választáson április 8-án.
  • Egy nap múltán viszont közleményt adott ki a párt nevében Balogh Károly elnök, Cseh Sándor és Atyánszky György alelnök, amely szerint: „Hiába turnézik Paulina László a fideszes médiában. A kormányváltás érdekében többségi döntés született arról, hogy a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik javára visszaléptetjük jelölteinek.”

Korábban Farkas Gergelyről jelent meg egy felvétel, amelyen az LMP jelöltjének, Midi Melániának ajánlott fel 600 ezer forintot – ennyi volt Midi költsége a kampányban, amit nem térít meg a költségvetés, ha visszalép. Farkas elmondta, valóban találkozott Midivel egy kötetlen beszélgetésen, felvetése a pénzre vonatkozóan csupán vicc volt.