El akarták titkolni a szülők elől, hogy a gyereküket Rétvári berántja a kampányba

2018.03.27. 15:44 Módosítva: 2018.03.27. 15:50

Rétvári Bence KDNP-s országgyűlési képviselő és államtitkár a Kismarosi Kis Morgó Óvodában mondott volna beszédet kedden, az óvodai sportpálya átadásánál. A sajtónyilvános kampányeseményről a szülőket először elfelejtették értesíteni. Az egyik apa az Indexnek elmondta, hogy aznap eredetileg színházi előadást tartottak volna az óvodában, de annyit mondtak a szülőknek, hogy a terv változott, helyette egy közös kis tornázás lesz a kicsiknek, ezért azok jöjjenek az óvodás egyenpólóban.

Végül múlt hét pénteken az apa a helyi önkormányzati irodában, egy meghívóról tudta meg, hogy nem csupán egyszerű edzésről van szó, de

az óvoda sportpályájának ünnepélyes átadásáról, amin a helyi polgármester mellett Rétvári Bence is felszólal, és az eseményre a sajtót is várják.

A plakát végül az óvoda falára is kikerült, de a szülők engedélyét vagy hozzájárulását senki nem kérte ahhoz, hogy kiskorú gyerekeik arcát felhasználhassák ezen az erősen kampányszagú eseményen. 

Ez politikai pedofília. Politikai rendezvénynek nincs helye egy óvoda életében.

Az én gyerekem négyéves. Nem érti, miről van szó, nem tudja eldönteni, hogy hülyét csináljon-e magából vagy sem" - mondta a névtelenségét kérő apa az Indexnek. Arról sem tud, hogy akár év elején írtak volna alá valamilyen papírt arról, hogy gyerekeikről a különböző eseményeken fényképek készíthetők. Az apa szerint a szülők kiakadtak, de sokan nem mernek szólni, mert féltik magukat és gyerekeiket is.

Az óvoda azt sem akarta megmondani nekik, hogy mikor kezdődik az átadás. Az apa telefonon hívta fel őket, mire az óvoda visszakérdezett, hogy ugyan ki kérdezi ezt. Mikor mondta, hogy az egyik szülő, nagy nehezen kibökték, hogy kilenckor.

Azt sem értik, miért pont most akarták átadni a sportpályát. Az ugyanis 

már tavaly augusztusban elkészült, és a gyerekek azóta is gond nélkül használják.

Amikor az apa megkereste a helyi polgármestert, Neubauer Rudolfot az ügyről, a szülő szerint a polgármester nagyjából olyasmit válaszolt, hogy ne pedzegesse a dolgot, a falu ígyis annyi mindent kapott a Fidesztől, a csapból is nagyjából a Kánaán folyik.

Az eseményt végül lemondták, a szülők nem kaptak semmilyen indoklást. Felhívtuk az óvodát, de bármilyen kérdést is tettünk fel, egyre csak azt ismételgették, a polgármesteri irodát keressük az ügyben. Délelőtt ezt megtettük, és Rétvári Bencének is írtunk, amint válasz érkezik, közöljük.

A még mindig tartó kampányidőszakban egyébként bevett szokássá vált, hogy politikusok óvodásokkal jópofiznak. Legutóbb például Orbán Viktor esett be véletlenül a dadi óvodába, de Simicskó István honvédelmi miniszter is előszeretettel látogatja meg az ovisokat és iskolásokat. Rétvári Bencének sem ez lett volna az első megállója, március 14-én a piliscsabai óvoda megnyitóján az LMP közleménye szerint arról beszélt, hogy az Orbán-kormány alatt milyen sok óvodai férőhely létesült.