Bödőcs Orbán-paródiával, a Fidesz telefonhívásokkal riogatott kedden

Választási kampány március 27-én

Index
2018.03.27. 11:44

Választási kampány eddig (2246. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A miniszter személyesen hívta fel Olgát, és még pár embert, olyanokat, akik lájkolják a Facebook-oldalát. Erről pedig videót is készített. Azt is mondta Lázár, hogy igyekszik minden kommentre válaszolni.

    Olga néni azt üzente, hogy hajrá Fidesz-KDNP, és az Isten Áldja Önöket! Istvánt is felhívta Lázár, István azt mondta, tetszik neki, hogy Lázárt nem lehet zavarba hozni,

    és mindent megmagyaráz.

    Én csak azt nem tudom, honnan szerezte meg Olga és István számát Lázár János. A videó pedig:

  • Nézzék csak!

  • Íme:

  • A Közös Ország Mozgalom nem szervez újabb közvélemény-kutatást a Belvárosban, közölték Gulyás Mártonék. Azt írták, "egyes hírekkel ellentétben a Fekete-Győr András által bejelentett újabb közvélemény-kutatást - amelyet a Budapest 1. számú egyéni választókörzetben végez majd a Medián Intézet annak eldöntésére, hogy ki a legesélyesebb ellenzéki jelölt a körzetben - nem a Közös Ország Mozgalom szervezi.

    A KOM az általa szervezett közvélemény-kutatásokról minden információt a Mozgalom Facebook és weboldalán tesz közzé, tették hozzá.

  • Hódmezővásárhely polgármestere azért kereste meg a miniszterelnököt, mert fideszes kihívója a kampányban azt mondta, hogy a kormány ad pénzt a vásárhelyi templomok felújítására. Márki-Zay megkérdezte Orbántól, hogy továbbra is áll-e ez az ígéret. A miniszterelnök röviden reagált a független, de a kormánnyal kritikus polgármesternek. Azt kérte, hogy Márki-Zay „forduljon bizalommal a térség országgyűlési képviselőjéhez, Lázár Jánoshoz. 

    Bővebben: 

  • A Fidesz tart egy sajtótájékoztatót arról, hogy nem adják ki az üres állami lakások listáját a Helsinki Bizottságnak. A Helsinki viszont azt állítja, nem is kért ilyet.

    Kapcsolódó

    Nem létező dologról tart sajtótájékoztatót a kormány?

    Kedden kormányzati sajtótájékoztató zajlik, aminek a címe: "A kormány nem adja ki a Helsinki Bizottságnak az üres állami tulajdonú lakások listáját." A Helsinki már a tájékoztató előtt állítja: soha nem kért ilyet.

  • Tegnap írtuk meg, hogy a pécsi BAT dohánygyár nevében hívogatja a helyieket valaki, és igyekszik befeketíteni Mellár Tamás független (= ellenzéki) jelöltet. 

    Most a BAT közleményt adott ki, eszerint a sajtóból értesültek, hogy ismeretlenek a nevükkel visszaélve, telefonon keresték meg a pécsi lakosokat kampány jellegű üzenetekkel.

    Hangsúlyozzuk, hogy a BAT semmilyen módon nem vett és nem vesz részt a választási kampányban. A BAT továbbra is elsődleges céljának tekinti a pécsi gyár fejlesztését, valamint a vállalat és a mindenkori városvezetés közötti jó kapcsolat megőrzését.”

  • Diósgyőrön két darab ivókút körül valósággal tolongtak a döntéshozók, például Hubay György, a város fideszes képviselőjelöltje, Miskolc rendészeti bizottságának elnöke, akinek ebbéli tisztségében nyilván a vízhasználat megrendszabályozása is a feladatai közé tartozik. 

    xivokut diosgyori varnal 180326 ja 16.jpg,qitok=7Nr2qKLG.pagespe
    Fotó: Juhász Ákos / minap.hu

    (via minap.hu)

  • Berkecz Balázs, az Együtt politikusa „közel másfél óra tömény gyűlöletet” tapasztalt egy kozármislenyi fideszes fórumon, ahol állítása szerint megrugdosták, meglökdösték és leköcsögözték. (Berkeczbalazs.blog.hu)

  • De tényleg: az 1300 milliárdos szélhámosságban érintett Kósának a múlt héten két lakossági fóruma is lett volna, de mindkettőt törölték, ezen a héten pedig egy kampányszereplésre sem hivatalos. 

    (444.hu)

  • Kapcsolódó

    Élesedik egy új választási szabály, amely Orbán kezére játszik

    Egy kevésbé ismert, fideszesek által kitalált szabály is segítheti a Fideszt az új parlamentben. Úgy néz ki, kedvezményes mandátummal parlamenti képviselő lesz a német nemzetiség listavezetője, aki amúgy a Fidesz tagja. Előre közölte: nem akar ellenzéket játszani.

  • A Blikk számításai szerint összesen közel 7,5 milliárd forint kampánytámogatást kapnak a választáson induló pártok és jelöltek. A legtöbb támogatás a mindenhol egyéni jelöltet indító Fidesz–KDNP-nek és a Jobbiknak jár, amelyeknek az egyéni jelöltjeik után járó támogatásokkal együtt 718-718 millió forintot utalhatnak. A harmadik legtöbb pénzt az LMP kapja, amely 563 millió forinttal gazdagodhat a kampány idejére, a Momentum pedig 551 millióval. A baloldali pártok rosszabbul jártak, az MSZP-nek csak 364, a DK-nak pedig csupán 198 millió forint jut, mivel a két párt felosztotta egymás között a választókerületeket, és ezért sokkal kevesebb saját egyéni jelöltet tudnak indítani. A DK-nál így több kamupárt is nagyobb támogatást zsebelhet be.

    Számításaink szerint 3 milliárd forintot kaphatnak azok a szervezetek, amelyek csak az állami támogatás m­iatt indulnak a választásokon

    – mondta a lapnak Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója, aki szerint jól látszik, hogy a kamupártokat a tavaly ősszel megszavazott visszafizetési kötelezettség sem riasztotta vissza, amely az egy százalékot el nem érő szerveze­tekre és vezetőikre vonatkozna.

  • Nyugodtan küldjenek ötleteket, hogyan tisztulhatna le még ennél is jobban Orbánék egyetlen üzenete, nem fog sikerülni. Mondhatni: ennyi maradt.

    stop
    Fotó: Csobaji Márton

    Apró adalék, hogy a 2015-ben, Szlovéniában készült fotót először a brit bevándorlóellenes UKIP használta fel a Brexit-kampányban, és az átvételt lefülelő Mérce meg is jegyzi, hogy akkor több brit orgánumban is mélyrehatóan elemezték, milyen náci szerkesztési gyakorlatokat tartalmaz.

  • A Magyar Hírlap szokásos egyoldalas interjúinak sorában kedden Völner Pál igazságügyi államtitkár következett, aki a sorosozás és migránsozás mellett két kérdés erejéig a választásokról is szót ejtett. Arra a kérdésre, hogy mit gondol az ellenzéki pártok egyezkedéséről azt felelte, hogy

    az ellenzéki pártok gyakorlatilag a hatalomért és a pénzért Fekete Pétert játszanak. A táborok részéről van egy erős igény az összefogásra, amit pártjaik úgy képzelnek el, hogy a többiek beállnak mögéjük. A vita arról szól, hogyan tudnak ugyanabból a tortából minél nagyobb szeletet kihasítani. Ezt nehéz összefogásnak nevezni. Olyan sem történt még, hogy valaki elismerten pénzt ajánlott volna azért, hogy egy másik jelölt visszalépjen a javára. A Jobbik ezzel szervezett választási korrupcióba keveredett, Simicska pénzéből megvásárolja a többi ellenzéki jelöltet. A választóknak arra kell felkészülniük, hogy minden választókerületben a nemzeti jelölttel szemben ott lesz Soros jelöltje is.

    Saját körzetéről, a Komárom-Esztergom megye 2. számú választókerületéről azt mondta, hogy

    az elmúlt nyolc év a körzet legeredményesebb időszakának tekinthető. Ahogy országosan, itt is mindenki kedvezményezettje volt ennek az időszaknak a gazdasági fejlődést és az infrastrukturális beruházásokat tekintve. Április 9-től már villamos vontatású, modern Flirt vonatok járnak majd az esztergomi vasútvonalon. Előkészítés alatt áll továbbá az esztergomi gátépítés, valamint a város és az M1-es autópálya gyorsforgalmi úttal való összekötése. De minden fejlődés, minden fejlesztés elképzelhetetlen anélkül, hogy április 8-án megvédjük az országot. Egy bevándorlóországban nem a fejlesztésekre, hanem a migránsokra kell költeni.

  • Semjén Zsolt elment szarvasra vadászni, meglőtte és helikoptereztette, mi hazahoztuk és megfőzzük, a rászorulók meg mind megeszik! :D

    – olvasható a Kétfarkú Kutyapárt Facebook-eseményének leírásában. Az ételosztást ma 3 órakor kezdik a Széchenyi tér és Csomorkányi u. sarkán. A menü szarvaspörkölt lesz sertéshúsból és körömből, plusz kenyér.

    29542097 201633943766328 2185941013065207440 n
    Fotó: MKKP - Hódmezővásárhely
  • A Momentour-t Momentum találta ki, de nem csak momentumosoknak; az app működését a párt emígyen mutatja be:

    Egyébként idén várhatóan csaknem ötvenezren fognak külképviseleteken szavazni, ami több mint két és félszerese a 2014-es számnak. De ezen választók akaratnyilvánítása előtt idén is indokolatlan akadályként tornyosul a feladat, hogy személyesen kell leadnia voksát, és ehhez sokszor kilométerek százait kell megtennie a legközelebbi külképviseletre.

     

  • A párt Becsó Zsoltot 34 millió forint uniós támogatás elköltése miatt jelenti fel. Az Együtt azután lépett, hogy a HVG kiderítette, a fideszes politikus a hollókői vendégház építésére nyert 34 millió forintos uniós forrást vélhetőleg saját rezidenciájára költötte el. Becsó egyébként úgy bukott le, hogy a Görbeország vendégház elérhetősége után érdeklődő újságírót Hollókőn mindenki Becsóhoz irányította. Becsó egyébként korábban már a vagyonnyilatkozatából is kihagyott egy teniszközpontot, melyre több tízmillió forintos állami támogatást kapott, az ügynek akkor sem lett következménye.

  • Tehát: "Soros György célja, hogy politikai káosz alakuljon ki elemzők szerint".

    Ez a nap is elkezdődött a közmédiában.

  • Állítja a Jobbik-közeli Iránytű Intézet Békés megye 1. számú választókerületében (Békéscsabán és környékén) végzett felmérése. Az Iránytű szerint jelenleg a szavazatok így oszlanának meg:

    • 37% a Fidesz-KDNP jelöltjére, Herczeg Tamásra
    • 33% a jobbikos Kocziha Tündére
    • 20% az MSZP-Párbeszéd és a DK közös jelöltjére, Nagy-Husszein Tiborra

    A többi, mérhető párt közül a Momentum jelöltje 4, az LMP jelöltje alig 3 százalékon áll. Az Iránytű szerint Herczeg támogatottságán érződik a megyei fideszes érdekcsoportok belharca, Kocziha Tünde viszont jelentős mértékben felülreprezentált a pártot választani nem tudó bizonytalan szavazók körében, illetve irányába átszavazás figyelhető meg más pártok szavazói részéről (LMP, Momentum, MKKP).

    A 2014. évi országgyűlési választáson a fideszes Vantara Gyula az érvényes szavazatok 41,1%-ával szerzett mandátumot, a baloldali összefogás jelöltje, Miklós Attila Zsolt végzett második helyen az érvényes szavazatok 27,2%-ával, míg a Jobbik jelöltje, Dr. Dévényi-Dabrowsky Géza Dániel 20,8%-on végzett, az LMP jelöltje, Takács Péter 6%-ot kapott.

  • A nap messziről bűzlő sztorija.

    Kapcsolódó

    A választás hétvégéjén venné blokád alá a repülőteret egy taxitársaság

    A kétes hátterű Európai Taxis Egyesület a kormány leváltását is megcélozta.

  • Kapcsolódó

    Vona Orbánról: Vagy beteg, vagy aljas, vagy a kettő együtt

    A csepeli jobbikos fórum előtt zengett az Allahu akbar.

     az Allahu akbar-ozó, müezzinéneket bejátszó provokátorok, akik hűségesen kísérik a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét. Cserébe Vona igyekezett headline-kompatibilis módon ledorongolni Orbán Viktort.

  • Most például sikerült több ezer példányban megcsinálni az esélyes ellenzéki jelöltek listáját, amiről már a térképet tartalmazó Népszava-különszám kinyomtatása utána derült ki, hogy nem jó. A teljes sztorit itt olvashatja.

    Kapcsolódó

    Az MSZP csináltatott egy esélyes jelölti listát, majd visszavonta a terjesztését

    A Népszava különszámát osztogatták volna, de néhány választókerületben furcsa nevek kerültek az esélyesek közé. Főleg a DK kárára. Kunhalmi Ágnes Budapesten leállította az újság terjesztését, de mi megszereztük.