Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

16 kamujelölt lopta el a székesfehérvári LMP-s induló adatait

2018.03.28. 11:50 Módosítva: 2018-04-04 10:32:00

Megdöbbent Rákosi Judit, az LMP székesfehérvári képviselő-jelöltje azon, hogy a kikért adatok szerint 16 kamupárt élt vissza az adataival és az aláírásával. A jelölt feljelentést tett a rendőrségen a rekordgyanús visszaélés miatt - mondta az Indexnek.

Kedden az Átlátszónak nyilatkozott egy választó, hogy 15 kamupárt és egy független jelölt élt vissza az adataival a XI. kerületben, pedig ő csak az Együttnek írt alá.

Rákosi Judit viszont biztosan senkinek nem írt alá, mert a székesfehérvári kampánya miatt nem tartózkodott az újpesti lakcímén.

Tehát még az újpesti LMP-s jelöltet sem ajánlotta (az LMP nem is szerepel a kikért dokumentumon).

Rákosi Judit jelenleg az LMP jelöltje Székesfehérvár 1. választókerületében és a párt országos listáján is szerepel. 2014-ben még Újpesten indult (Budapest 11.), 7,6 százalékot ért el. Azt gyanítja, hogy a 2014-es adataival éltek vissza azok a jelöltek és pártok, amelyeknek nem írt alá.

A személyes adataival való visszaélés miatt feljelentést tett a rendőrségen, erről az újpesti jegyzőt is tájékoztatta, és kérte, hogy vizsgálja ki a választási csalást. A rendőrség jelezte neki, az ügyben a BRFK nyomoz.

Újpesten 17 jelölt indul, köztük sok olyan, aki ellen Rákosi választási csalásban való részvétel gyanúja miatt tett feljelentést.

A kamupártok időzőjeles "ajánlásgyűjtésével"  hosszabban is foglalkoztunk nemrég . András, aki három kamupártban is dolgozott, az Indexnek részletesen elmesélte, hogy jutnak adatokhoz.