16 kamujelölt lopta el a székesfehérvári LMP-s induló adatait

2018.03.28. 11:50 Módosítva: 2018.04.04. 10:32

Megdöbbent Rákosi Judit, az LMP székesfehérvári képviselő-jelöltje azon, hogy a kikért adatok szerint 16 kamupárt élt vissza az adataival és az aláírásával. A jelölt feljelentést tett a rendőrségen a rekordgyanús visszaélés miatt - mondta az Indexnek.

Kedden az Átlátszónak nyilatkozott egy választó, hogy 15 kamupárt és egy független jelölt élt vissza az adataival a XI. kerületben, pedig ő csak az Együttnek írt alá.

Rákosi Judit viszont biztosan senkinek nem írt alá, mert a székesfehérvári kampánya miatt nem tartózkodott az újpesti lakcímén.

Tehát még az újpesti LMP-s jelöltet sem ajánlotta (az LMP nem is szerepel a kikért dokumentumon).

Rákosi Judit jelenleg az LMP jelöltje Székesfehérvár 1. választókerületében és a párt országos listáján is szerepel. 2014-ben még Újpesten indult (Budapest 11.), 7,6 százalékot ért el. Azt gyanítja, hogy a 2014-es adataival éltek vissza azok a jelöltek és pártok, amelyeknek nem írt alá.

A személyes adataival való visszaélés miatt feljelentést tett a rendőrségen, erről az újpesti jegyzőt is tájékoztatta, és kérte, hogy vizsgálja ki a választási csalást. A rendőrség jelezte neki, az ügyben a BRFK nyomoz.

Újpesten 17 jelölt indul, köztük sok olyan, aki ellen Rákosi választási csalásban való részvétel gyanúja miatt tett feljelentést.

A kamupártok időzőjeles "ajánlásgyűjtésével"  hosszabban is foglalkoztunk nemrég . András, aki három kamupártban is dolgozott, az Indexnek részletesen elmesélte, hogy jutnak adatokhoz.