Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Együtt visszaléptette jelöltjét a DK-s jelölt javára

2018.03.28. 13:02 Módosítva: 2018-04-04 10:31:10

Az Együtt egyoldalúan visszalépteti jelöltjét Budapest 12. számú választókerületében a DK-s Hajdu László javára – írták közleményükben, amiben nem említik a jelöltjük nevét, Huzsvári Erzsébetet.

A párt szerint továbbra is minden egyes egyéni választókerületben a legesélyesebb jelöltnek kell indulnia, ezért példát mutatnak a XV. kerületben is. Mint írják, az Együtt egyoldalúan visszaléptette már jelöltjeit több LMP-s, MSZP-s, DK-s és független jelölt javára is, valamint Juhász Péter is példamutató módon visszalépett a Belvárosban.

Az Együtt arra kér minden demokratikus ellenzéki pártot és civil szervezetet, hogy hasonlóképp járjanak el, azaz támogassák Hajdu Lászlót a Fidesz ellen induló egyetlen jelöltként.

Az Együtt emellett abban bízik, hogy más pártok is felismerik a választók elvárását, és visszaléptetik egyéni jelöltjeiket a győzni képes jelöltek javára. Így például az Együtt olyan helyben győzni képes jelöltjei javára, mint Berkecz Balázs, Baranyi Krisztina, Vajda Zoltán, Szabó Szabolcs, Lövei Csaba, vagy Kerepesi Tibor.

A 12. választókerületben a Fidesz László Tamást, a Jobbik Gyenes Gézát, az LMP Szilvágyi Lászlót, a Momentum Krisztics Biankát, az MSZP–P–DK megállapodás pedig Hajdu Lászlót indítja.