Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Szabadlábon marad a feleségét megkéselő kamupártos a választásokig

2018.03.29. 09:10 Módosítva: 2018-03-29 09:13:35

Nem függesztette fel a Nemzeti Választási Bizottság az emberölési kísérlettel és közlekedés biztonsága elleni bűntettel vádolt Kiss Gyula mentelmi jogát, ezért a volt megyei adóigazgató a választásokig biztosan szabadlábon maradhat - tudta meg a Blikk. Ezt követően azonban, ha nem nyeri el a mandátumot, újból vissza kell vonulnia a politikai pályával kísérletező vádlottnak a rácsok mögé. Kisst múlt kedden engedték ki az előzetesből, amikor jogerősen képviselő-jelölt lett, az egyik kamupárt, az Összefogás Párt országos listáján szerepel a 63. helyen, ez még a legnagyobb pártnál, a Fidesznél sem számít befutó helynek - írja a Blikk.

A férfi a Jász-Nagykun-Szolnok megyei adóhivatal igazgatóhelyettese volt, és két éve a szülei házában késelte meg adóellenőrként dolgozó párját. A nőt mentőhelikopterrel vitték kórházba, a gyors orvosi segítségnek volt köszönhetően életben maradt.

Az esete azért érdekes, mert NVB eddig az összes mentelmi jogot kapott jelölt mentelmi jogát felfüggesztette 24 órán belül, a 6 milliárdos csalással vádolt MSZP-s jelölt, Czeglédy Csabáét is, de még az Összefogás Párt elnökének, Szeppesy Zsoltnak is felfüggesztették a mentelmét, és így járt a videóhamisító Kőrösi Gusztáv is. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?