Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Titokban lehallgathatták Orbán Ráhelt, amikor turisztikai terveit ismertette

830471 10151486322221093 1384994650 o
2018.03.29. 10:00 Módosítva: 2018-03-29 11:24:50

Juhász Péter, az Együtt elnöke „kapott egy felvételt”, amin szerinte Orbán Viktor legnagyobb gyermeke,

Ráhel arról egyeztet a Magyar Turizmus Zrt. legalább egy munkatársával, hogy van valaki, aki sok pénzt szeretne keresni a magyar államból, és ha van ellentételezés, az még jó is lehet.

A Facebook-videón Juhász arról beszél, hogy Orbán és családtagjai hihetetlen pénzek fölött diszponálnak különböző strómanokon keresztül, és arra vár választ a miniszterelnöktől, hogy miképpen kerülhettek szóba a felvételen hallható témák.

Fotó: Juhász Péter / Facebook

A videón bemutatnak két fotót, Orbán Ráhel és egy férfi beszélget, az egyik képen Orbán legnagyobb lánya oldalra néz, a másikon már a fotósnak háttal ülve beszélget Juhász szerint a Magyar Turizmus Zrt. egyik munkatársával.

Hangfelvétel is van, ami Juhász szerint rossz minőségű, de azon Orbán Ráhel hangja hallható, és a nő azt mondja a férfinak, hogy valaki nagyon akar egy „turizmus promotion-t" (?), és vannak, akik nagyon szeretnének pénzt keresni a magyar államból, amin nevet a férfi, és majd úgy folytatja a nő, hogy „az nem baj, ha van ellentételezése”.

JUhász szerint a hanganyag további információkat tartalmaz még, és magyarázatra szorul, hogy a miniszterelnök lánya miképpen egyeztet az állam képviselőjével arról, hogy egy harmadik fél a magyar államon szeretne pénzt keresni.

Juhász szerint később még két szálloda átvételéről is szó van.

A videóval kapcsolatban kérdéseket küldtünk a kormányfő szóvivőjéhez, aki szűkszavúan annyit írt: „Kampánykamuval nem foglalkozunk.”

Megkerestük a Magyar Turisztikai Ügynökséget is – úgy tudjuk, ott dolgozik a képen látható férfi –, az alábbi választ kaptuk: „Kampánycélú lejárató akcióval a Magyar Turisztikai Ügynökség nem foglalkozik. Ha az Ügynökség feladatával és hatáskörével kapcsolatban van kérdésük, állunk rendelkezésükre.”

Nyitókép: Orbán Ráhel és édesapja (Orbán Viktor/Facebook)