Titokban lehallgathatták Orbán Ráhelt, amikor turisztikai terveit ismertette

830471 10151486322221093 1384994650 o
2018.03.29. 10:00 Módosítva: 2018.03.29. 11:24

Juhász Péter, az Együtt elnöke „kapott egy felvételt”, amin szerinte Orbán Viktor legnagyobb gyermeke,

Ráhel arról egyeztet a Magyar Turizmus Zrt. legalább egy munkatársával, hogy van valaki, aki sok pénzt szeretne keresni a magyar államból, és ha van ellentételezés, az még jó is lehet.

A Facebook-videón Juhász arról beszél, hogy Orbán és családtagjai hihetetlen pénzek fölött diszponálnak különböző strómanokon keresztül, és arra vár választ a miniszterelnöktől, hogy miképpen kerülhettek szóba a felvételen hallható témák.

Fotó: Juhász Péter / Facebook

A videón bemutatnak két fotót, Orbán Ráhel és egy férfi beszélget, az egyik képen Orbán legnagyobb lánya oldalra néz, a másikon már a fotósnak háttal ülve beszélget Juhász szerint a Magyar Turizmus Zrt. egyik munkatársával.

Hangfelvétel is van, ami Juhász szerint rossz minőségű, de azon Orbán Ráhel hangja hallható, és a nő azt mondja a férfinak, hogy valaki nagyon akar egy „turizmus promotion-t" (?), és vannak, akik nagyon szeretnének pénzt keresni a magyar államból, amin nevet a férfi, és majd úgy folytatja a nő, hogy „az nem baj, ha van ellentételezése”.

JUhász szerint a hanganyag további információkat tartalmaz még, és magyarázatra szorul, hogy a miniszterelnök lánya miképpen egyeztet az állam képviselőjével arról, hogy egy harmadik fél a magyar államon szeretne pénzt keresni.

Juhász szerint később még két szálloda átvételéről is szó van.

A videóval kapcsolatban kérdéseket küldtünk a kormányfő szóvivőjéhez, aki szűkszavúan annyit írt: „Kampánykamuval nem foglalkozunk.”

Megkerestük a Magyar Turisztikai Ügynökséget is – úgy tudjuk, ott dolgozik a képen látható férfi –, az alábbi választ kaptuk: „Kampánycélú lejárató akcióval a Magyar Turisztikai Ügynökség nem foglalkozik. Ha az Ügynökség feladatával és hatáskörével kapcsolatban van kérdésük, állunk rendelkezésükre.”

Nyitókép: Orbán Ráhel és édesapja (Orbán Viktor/Facebook)