Karácsony: Fontos körzetekben lesznek még visszalépések

2018.03.30. 22:59

90 százalék az esélye annak, hogy kedden és szerdán, a fontos körzetekben érdemi bejelentések lesznek a visszaléptetésekről – mondta az ATV-ben Karácsony Gergely, a szocialisták és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje. Nemrég az Indexnek adott interjújában is beszélt egyébként erről.

Karácsony egyébként nem alakítana közös kormányt a Jobbikkal, viszont egy korlátozott mandátumú szakértői kormányt el tud képzelni, ez visszaállíthatná a demokratikus működés játékszabályait. Szerinte minden jobb, mintha marad a Fidesz, mert a kormánypártok mérgezik a lelkeket, egymás ellen hergelik a társadalom tagjait.

Karácsony előbb tudott arról, hogy testvérét megkeresi majd az Echo tévé, mint a másként gondolkodó bátyja. De primitívnek tartja, hogy a kampányban rábeszélték a bátyját, mondja el a nyilvánosságban, hogy nagyon eltérően gondolkodnak a politikáról, nem ezt kéne bevetni egy politikus ellen. Ő egyébként nem szokott a bátyjával politikáról beszélgetni, mivel szereti, tiszteli, és nem hagyja, hogy a politika megrontsa a testvéri érzést.