Kövér László végre elmondta, kik miatt durva a kampány

2018.03.31. 10:13 Módosítva: 2018.03.31. 17:19

Kövér László a kormánylapnak, a Magyar Időknek adott interjút. Az első kérdés még ünnepi, hiszen mégiscsak ünnep van, bár a válasz utolsó mondata már április 8-ra végződik. A második kérdéstől azonban már nincs kegyelem.

Magyar Idők: Mi az oka annak, hogy ennyire durva a mostani választási kampány?

Kövér László: "Az, hogy az ellenzék a legdurvább és legszínvonaltalanabb a rendszerváltás kezdete óta Magyarországon. Ha a magyar parlamentarizmus történetére visszatekintünk, akkor csak az első világháborút megelőző és azt közvetlenül követő időszakban találunk ilyen intellektuálisan és morálisan semmirekellő társaságot, melléjük sorolva még a két háború közötti korszak nyilas ellenzékét."

Tehát, az a politikus, akinek pártja és az ahhoz köthető média (beleértve a közmédiát) orosz mintára teríti a gyűlöletet és az álhíreket, amelyik pártnak az a kampány, hogy ellenzéki politikusok buzik, sőt, mostanra, legfrissebb plakátjukon már a tiszta rasszizmus közelébe süllyednek, tehát ennek a kormányzó pártnak egy vezető politikusa azt mondja a kampány durvaságáról, hogy: "az ellenzék a legdurvább és legszínvonaltalanabb a rendszerváltás kezdete óta".

Kövér László
Kövér László
Fotó: Bődey János

De a harmadik kérdés és válasz is ebben a szellemben folytatódik: 

Magyar Idők: Kemény szavak. Miért gondolja így?

Kövér László: "Ezek az emberek, akik ma az ellenzéki pártok vezérkarát alkotják, nem ütik meg azt a színvonalat, hogy józan mérlegelés után bármit is rájuk lehessen bízni az ország ügyeinek intézésében."

Kövér ezután válaszában végigveszi, hogy Vonára egy disznóalj kitakarítást sem bízna, Gyurcsányék neobolsevisták, az MSZP-nek önbecsülése sincs, az LMP még mindig keresi magát.

Majd megkérdezi a kormánylap, hogy ki is a valódi ellenfél a kampányban. Erre Kövér azzal kezdi válaszát:

Az igazi ellenfél valóban nem a jelenlegi ellenzék, inkább az a gyűlölködő hangulatkeltés, amit mondanivaló, valódi alternatíva híján művelnek

A teljes interjút itt tudja elolvasni