Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kövér László végre elmondta, kik miatt durva a kampány

2018.03.31. 10:13 Módosítva: 2018-03-31 17:19:51

Kövér László a kormánylapnak, a Magyar Időknek adott interjút. Az első kérdés még ünnepi, hiszen mégiscsak ünnep van, bár a válasz utolsó mondata már április 8-ra végződik. A második kérdéstől azonban már nincs kegyelem.

Magyar Idők: Mi az oka annak, hogy ennyire durva a mostani választási kampány?

Kövér László: "Az, hogy az ellenzék a legdurvább és legszínvonaltalanabb a rendszerváltás kezdete óta Magyarországon. Ha a magyar parlamentarizmus történetére visszatekintünk, akkor csak az első világháborút megelőző és azt közvetlenül követő időszakban találunk ilyen intellektuálisan és morálisan semmirekellő társaságot, melléjük sorolva még a két háború közötti korszak nyilas ellenzékét."

Tehát, az a politikus, akinek pártja és az ahhoz köthető média (beleértve a közmédiát) orosz mintára teríti a gyűlöletet és az álhíreket, amelyik pártnak az a kampány, hogy ellenzéki politikusok buzik, sőt, mostanra, legfrissebb plakátjukon már a tiszta rasszizmus közelébe süllyednek, tehát ennek a kormányzó pártnak egy vezető politikusa azt mondja a kampány durvaságáról, hogy: "az ellenzék a legdurvább és legszínvonaltalanabb a rendszerváltás kezdete óta".

Kövér László
Kövér László
Fotó: Bődey János

De a harmadik kérdés és válasz is ebben a szellemben folytatódik: 

Magyar Idők: Kemény szavak. Miért gondolja így?

Kövér László: "Ezek az emberek, akik ma az ellenzéki pártok vezérkarát alkotják, nem ütik meg azt a színvonalat, hogy józan mérlegelés után bármit is rájuk lehessen bízni az ország ügyeinek intézésében."

Kövér ezután válaszában végigveszi, hogy Vonára egy disznóalj kitakarítást sem bízna, Gyurcsányék neobolsevisták, az MSZP-nek önbecsülése sincs, az LMP még mindig keresi magát.

Majd megkérdezi a kormánylap, hogy ki is a valódi ellenfél a kampányban. Erre Kövér azzal kezdi válaszát:

Az igazi ellenfél valóban nem a jelenlegi ellenzék, inkább az a gyűlölködő hangulatkeltés, amit mondanivaló, valódi alternatíva híján művelnek

A teljes interjút itt tudja elolvasni