Választási kampány eddig (2250. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Arra a hírre, hogy szombatra virradóra az ország több helyén is elbántak a Jobbik plakátjaival, eszembe jutott, amit a minap láttam az 1-es villamosról, a Reitter Ferenc utcai megállónál (ma már más a neve, de ez mindegy is). A Reitter és a Róbert Károly körút sarkán utcafronton öt választási óriásplakát van, Gyurcsány, Szél, Karácsony, fideszes-sorosos és újabb Szél, fölöttük pedig egy jobbikos. Az utcáról elérhető ötből négyet összefirkáltak, bohócorrt kapott Gyurcsány, bohócorrot és Hitler-bajszot Szél (ilyen bajszos firkálást sokfelé láttam már), míg Karácsony szájába egy Utálom a szocikat gondolatbuborékot alkotta a népi firkaművészek. És egy plakát, a Fideszé, az sértetlen maradt. Furcsa, nem?

    (Ha bárhol lát mesterien vagy trash módon összefirkantott, megcibált plakátokat, ne habozzon, küldje el, a legjobbakat közzéteszem.)

  • Gyurcsány Ferenc a csepeli utcafórumán keményeket mondott, derül ki az MTI híradásából. Összeszedtem a hosszú hírből a legerősebb mondatokat:

    • nem lehet megengedni azt a fajta háborús hangulatot, amelyben a miniszterelnök csak az ország egyik részét akarja képviselni
    • aki felhatalmazás, bírósági engedély nélkül, nemzeti veszélyt, nemzetbiztonsági veszélyt kiáltva illegálisan adatokat gyűjt, adatokat tárol, ezek bázisán politikai, jogi és egyéb eljárásokat indít el az igazságszolgáltatáson kívül, az nem csak jogot sért, hanem sérti az emberi méltóságot és mindannyiunk magánéletét
    • soha a magyar történelemben ilyen gazember, tolvaj kormánya nem volt Magyarországnak
    • nyilvántartanak, mert nyilván tartanak tőlünk, van is a rá okuk, mert az ország többsége már velük szemben van
  • Lázár János Facebook-aktivitása nyilvánvalóan majd egy külön szakdolgozatot fog érni később, már az is, hogy mikor szállt be ebbe, az is, hogy miért, hogy magától, vagy büntetésből csinálja, aztán az is, hogy a hullámzó minőségű, de állandóan előállított tartalmakból egy-egy néha nemzetközileg is virális és megosztó lesz, és van, ahol úgy tűnik, az utolsó felesig is le kell hajolnia a szavazatokért. De van, hogy egész napot áldoz egy-egy terültre, legutóbb hol egy rendelőből, hol egy patikából jelentkezett be.

    Untitled-1

    De a legfrissebb sorozata minden eddiginél izgalmasabb. A Facebook-oldalán kommentekben feltett kérdésekre nyilvános videókban válaszol.

  • A Veszprémben induló Varga-Damm Andrea plakátjait is kidíszítették nagypéntek éjszaka, posztolta ki a politikus a Facebookon.

  • Fidesz: Hadházy Ákos földügyei felvetik a bűncselekmény alapos gyanúját – ezzel a címmel adott ki hírt az MTI a fideszes Budai Gyula közmédiának adott nyilatkozatát ismertetve. A hírből azonban kiderül, hogy az egykori elszámoltatási biztos dokumentumai azt bizonyítják, hogy

    Hadházy Ákos apja és anyja az,

    akik állítólag egy strómanhálózat tagjaként segítették kijátszani a földtörvényt, és strómanként egy német származású üzletember kezére átjátszani több száz millió forint értékben földeket. Beszélt arról is, hogy Hadházy anyja több száz milliós földliciteken vett részt és egy strómanszámláról fizetett ki 30 milliós előleget. Budai szerint mindezt a politikusnak kellene tisztáznia, vagy ha nem teszi meg, a földalaptól várnak vizsgálatot.

  • És akkor a poszt címében lévő állítás clickbait és sarkítás nélkül: a HVG kutatása szerint összefüggés volt 2014-ben a Fideszre adott szavazatok száma között és

    • az alacsonyabb jövedelem,
    • az alacsonyabb iskolázottság,
    • a kisebb településméret,
    • a mezőgazdasági vállalkozások magasabb száma,
    • a magukat vallásosnak mondók magasabb száma között.

    A lap azt vizsgálta, hogy milyen  demográfiai-gazdasági jellemzői vannak azoknak a területeknek, ahol több listás szavazatot kapott a Fidesz 2014-ben, amikor még a rezsicsökkentés és Brüsszel megállítása volt a kormánypárt legfőbb kampánytémája, nem a migránsozás és Soros megállítása. Bővebben ebben a cikkünkben olvashat erről.

  • Már öt éve lejárt a titkosításuk, de szerintük a politikai elitnek nem érdeke az ügynökmúlt feltárása. Ők most elkezdték.

    Kapcsolódó

    A Momentum közzétette a Medgyessy-bizottság titkosított jegyzőkönyveit

    Azt mondják, a politikai elit eddig csak akadályozta az ügynökmúlt feltárását. Miért vállalt felelősséget Kövér László 2002-ben?

  • Az Együtt politikusa, Juhász Péter csütörtökön tett közzé egy titokban készített videót, amelyen Orbán Ráhel két férfival többek között arról beszélget, hogy vannak, akik nagyon szeretnének pénzt keresni a magyar államból „turisztikai promotion” kapcsán, és elhangzik az is, hogy „az nem baj, ha van ellentételezése”. Juhász ma sajtótájékoztatót tartott ígérete szerint „igazságok és hazugságok Orbán Ráhellel kapcsolatban”. A pár perces sajtótájékoztatón azonban érdemi új információ alig hangzott el, nem több, mintha Németh Szilárd arról beszélt volna, hogy jön kétezer AIDS-es migráns és megvacsorázza a rezsicsökkentést. 

    Juhász szerint azt lehet tudni, hogy Orbán legnagyobb lánya a Magyar Turisztikai Ügynökség két vezető munkatársával, Berényi Vincével és Máté Kristóffal beszélgetett. Azt mondta, a teljes felvétel, mivel rossz minőségű, még feldolgozás alatt van, de egy részében Orbán Ráhel hogy panaszkodik, hogy „nem szokott pénzt keresni, most már ideje lenne”. Juhász szerint Orbán Viktornak, aki rendre tagadja, hogy az államból a saját családja pénzt keres, reagálnia kell a videón elhangzottakra, és válaszolnia kell az MTÜ-t vezető Guller Zoltánnak is arra, hogy munkatársai milyen felhatalmazás alapján tárgyaltak „erős a gyanú, hogy valami korrupciós jelleggel” ilyen kérdésekről a miniszterelnök lányával.

  • Ehhez egyszerűen nincs mit hozzátenni.

  • A Fidesszel jó viszonyban lévő Országos Roma Önkormányzat vezetője kamu rendezvényekről akart számlát.

    Kapcsolódó

    MNO: Választási csalást szervezett az ORÖ vezetője

    Egy hangfelvétel szerint fiktív kampányrendezvényeket akart lepapíroztatni.

  • A kormánylapnak adott interjút, káprázatos beszélgetés, zseniális okfejtés.

    Kapcsolódó

    Kövér László végre elmondta, kik miatt durva a kampány

    Kegyetlen őszinteség egy fideszes politikustól.

  • Húsvétig kézbesítették az Erzsébet-utalványok több mint kilencven százalékát a jogosultaknak – közölte a Magyar Posta Zrt. szombaton az MTI-vel.

    Aki még nem kapta meg, az az eredeti ütemtervnek megfelelően legkésőbb április közepéig átveheti. Akiket nem talál otthon a postás, azokat értesítő várja, hogy hol és mikor kapják kézhez a küldeményt.

    Orbán Viktor március elején jelentette be, hogy minden nyugdíjasnak küld a kormány 10 ezer forint utalványt az országgyűlési választások a magyar gazdaság kiemelkedő teljesítménye miatt.

  • Orbán Viktor pénteken tett egy sokkoló bejelentést, miszerint Magyarországon körülbelül kétezren dolgoznak azon, hogy a választási kampányban megbuktassák a kormányt, és „egy bevándorláspárti, Soros György által is elfogadható” kabinetet hozzanak létre, de „pontosan tudjuk, névre szólóan is tudjuk, hogy nagyjából kicsodák”. 

    Kapcsolódó

    A peticiok.com-on erre válaszul egy aláírásgyűjtés indult Többen vagyunk kétezernél! címmel. Azt írják: „mi, a petíciót aláírók, megkönnyítve a titkosszolgálatok munkáját, névvel vállaljuk, hogy célunk a kormány megbuktatása – de ehhez nincs szükségünk külső támogatásra, viszont józan ésszel értelmezhetetlennek tartjuk a 'bevándorlóországgá alakítást'.” A kezdeményezéshez eddig valamivel több, mint kétszázan csatlakoztak.

  • A Demokratikus Koalíció elnöke utcafórumot tart, a Facebookon élőben is közvetítik. Igaz, nálam annyira akad, hogy még nem sikerült belehallgatnom. De aligha beszél másról, mint a kormányváltásról, korrupcióról, határon túli szavazókról és arról, hogy április 8-án mindenki és még öt ember menjen el szavazni.

  • A Momentum MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja: "a kampány utolsó heteiben jelentősen megugrott a Momentum elérése. Hetente kb. három millió embert ér el a párt Facebookon, az interakciók számában csak a Jobbik és a Fidesz előzi meg a pártot. A párt rajongói tábora is folyamatosan növekszik, 82 ezer likeolóval nemrég megelőzte az LMP-t is.

    Mindemellett a MomenTour mobilalkalmazást 5 nap alatt több, mint 2 ezren töltötték már le - reméljük ez a szám tovább fog nőni, és április nyolcadikán a lehető legtöbb külföldön élő szavazópolgár tud majd könnyen eljutni a külképviseletekre leadni a szavazatát.

    Abban a környezetben, amit a Fidesz teremtett az ellenzéki pártok számára - plakátolás ellehetetlenítése, közmédiából való szinte teljes kizárás - óriási ereje van az online eléréseknek. Sikerként könyveljük el, hogy ennyien kíváncsiak ránk, és hogy ez a szám egyre csak növekszik. Dolgozunk tovább, hogy április 8-án is hasonló sikereket érhessen el a Momentum - kommentálta az eredményeket Soproni Tamás kampányfőnök."

  • elvesztette allasat a portas aki szolgalatban volt akkor amikor

    Kósa Lajos Pécsen járt nemrég, már a csengeri javasasszonyos botránya megjelenése után. Mivel Kósa ezt a szintet kommunikációs szempontból képtelen volt megugrani, így a nemzeti ünnepen már nem ő beszélt, a fórumait is eltüntették, és Pécsen az autóból sem volt képes kiszállni, hiszen újságírók voltak a környéken. Ráadásul, a sofőr még meg is húzta az Audit, amikor a városháza hátsó udvarára nem tudott behajtani.

    A behajtást egyébként az nehezítette, hogy azzal szemben leparkolt egy kisbusz. Ezt az idős biztonsági őr akadályozhatta volna meg, aki viszont szegény annyira vécéznie kellett, hogy másfél óra Kósára várás után elugrott könnyíteni magán. Hát pont akkor érkezett Kósa és a sofőrje, hogy produkciózzon. Az idős urat pedig a kimaradásáért kirúgták. 

    Ezt megtudta Kósa Lajos, aki nyílt levélben kérte a pécsi polgármestert, Páva Zsoltot, hogy vegyék vissza a férfit, nem tehet semmiről. Azt nem tudjuk, hogy a férfi valami magáncég alkalmazottja volt-e, vagy önkormányzati, mindenesetre most telefonon kérdezte meg a Blikk tőle, hogy hogy áll a dolog, visszavették-e már.

    "Még nem kerestek meg, de remélem, az ünnepek után már kapok valamiféle értesítést. Nagyon örülnék neki, ha ismét munkába állhatnék"

    - mondta a férfi a lapnak.

  • Nincs belőlük sok.

    Kapcsolódó

    Ezeken a helyeken eddig mindig a baloldal nyert

    Azt néztük meg, hogy hol nyertek mind a hét, 1990 és 2014 közötti választáson a magukat baloldaliként definiáló pártok.

  • Olvasónk, István küldött fotókat a város különböző pontjairól, amelyeken az látható, hogy a Jobbik-jelölt, Brenner Kolomán plakátjait módszeresen átragasztgatták „Mit tettél Sopronért?” szalagokkal, de jó pár helyen „Simicska párt” átragasztásra is futotta. A körzetben minden felmérés és előrejelzés szerint a fideszes jelölt, Barcza Attila a legesélyesebb, az ellenzéki kihívói közül a taktikaiszavazas.hu szerint a baloldali Póczik Roland, a kireszavazzak.hu szerint Brenner az esélyesebb.

  • Ma délután négyig kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe az a választópolgár, aki április 8-án nem Magyarországon, hanem a 118 külképviselet valamelyikén kíván szavazni.

    Kapcsolódó
  • A Szülői Hang Közösség, a Tanítanék Mozgalom, a Független Diákparlament és az Oktatói Hálózat közölte: szülők, tanárok és diákok, közös online akciót indítottak, amiben arra kérik az oktatás jövőjéért aggódókat, hogy tűzzenek ki a térképre egy zászlót. Zászlóink kifejezik a pozitív változtatás iránti eltökéltségünket. Az online akció, melyben már eddig is több mint nyolcezren vettek részt, itt érhető el.

  • Az Együtt politikusa, korábbi belvárosi jelöltje – aki az egységes ellenzéki indulás miatt a napokban visszalépett – szombat délelőtt tart sajtótájékoztatót

    Igazságok és hazugságok Orbán Ráhellel kapcsolatban

    címmel. Mint ismeretes, Juhász hozott nyilvánosságra csütörtökön egy olyan titokban készült videót, amin Orbán Viktor lánya a turisztikai terveiről beszélt, és amiben Juhász szerint „arról egyeztet a Magyar Turizmus Zrt. legalább egy munkatársával, hogy van valaki, aki sok pénzt szeretne keresni a magyar államból, és ha van ellentételezés, az még jó is lehet.”

    Kapcsolódó

    Titokban lehallgathatták Orbán Ráhelt, amikor turisztikai terveit ismertette

    Juhász Péter szerint a kormányfő lánya állami pénzekről tárgyalt.

  • De így sincs sok esélye: a fideszes Czerván Györgyöt 47 százalékra, jobbikos kihívóját, Bozsik Józsefet 33 százalékra, míg a baloldali Török Zsoltot 14 százalékra mérte a Jobbik-közeli Iránytű intézet, derül ki szombat reggel kiadott közleményükből. Vagyis még Török visszalépése és minden balos szavazó átszavazása sem biztos, hogy elég lenne ahhoz, hogy ebben a Pest megyei 9. számú körzetben egyéni mandátumot szerezzenek. A taktikaiszavazas.hu szintén Czervánt tartja a legesélyesebbnek, de közel 50 százalékot jósolnak neki.

  • Hajdu Nóra, az Együtt alelnöke felháborítónak tartja, hogy bár már napokkal ezelőtt kötelezte az NVB Orbán Viktort a gyerekeket kihasználó videójának törlésére közösségi oldaláról, azt a mai napig nem tette meg. Az Együtt alelnöke a párt szombat reggeli közleményében felszólította Orbán Viktort, ne tartsa magát a törvény felett állónak, törölje a jogsértő videót és fizesse ki a 345 ezer forintos bírságot. A közlemény emlékeztet arra is, hogy nemcsak a kormányfőt, hanem párttársát, Czunyiné Bertalan Juditot is megbüntették 345 ezer forintra. A dolog pikantériája, hogy a Komárom-Esztergom megyei 3. körzetben induló Czunyiné, aki az óvodai kampányolással a köznevelési törvényt is megsértette, korábban köznevelési államtitkár volt.

    3
    Fotó: Facebook / Orbán Viktor