Választási kampány eddig (2333. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A biztonsági őrök felszólították, majd kivezették a stadionból a 444.hu újságíróit, akik a felcsúti Pancho Aréna nézőteréről a VIP-páholyban álló Orbán Viktort, Mészáros Lőrincet és Hernádi Zsolt Mol-vezért fotózták. A biztonsági őrök arra hivatkoztak, hogy a házirend szerint csak mobillal lehet fotózni, teleobjektívvel nem. Az újságírók kérték, hogy mutassák meg nekik, hol szerepel ez a házirendben. Kikísérték őket ezért a stadionon kívülre, mert ott van kifüggesztve a házirend, amiben azonban egy szóval sem szerepel, hogy ne lehetne fotózni a stadionban.  

 • 690 ezer forint bírságot fizethet Simonka György, miután egy óvodában gyerekekkel kampányolt - írja a 24.hu. Az NVB Békés Megye 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottsága megváltoztatta a korábbi ítéletét, elmeszelte a politikust. Simonkának a határozat értelmében le is kell vennie Facebook-oldaláról az oviban készült fényképeket. 

 • A múlt héten az LMP jelezte az NVB-nek, hogy kampánycélokat szolgálnak a legújabb plakátok. A teljes cikket itt olvashatja el!

 • Nem, nem Németh Szilárd az, noha kétségtelen, hogy különösen nagy bátorság kell nap mint nap harcolni saját démonainkkal. A legbátrabb fideszes Cseresnyés Péter, aki hátborzongató történetet osztott meg percekkel ezelőtt a Facebookon. A politikus azt írja, hogy csütörtökön, amikor Orbán Viktor Nagykanizsán járt, ő jelezte neki, hogy

  a kormányunk által meghozott téli rezsicsökkentés döntése értelmében jelenleg nem mindenki részesül egyformán a támogatásból.

  Ajjaj, gondoltam magamban a poszt olvasása közben, ennek csúnya vége lesz. Főleg, hogy Cseresnyés - mintha megszállta volna az ellenzék szelleme - így folytatta: "Nagykanizsán például a keleti városrész nagy lakóközösségeiben élők, ahol akár 50-70 lakást is egy kazánról fűtenek, jóval kisebb támogatást kaphatnának mint az egyéni fogyasztók."

  Nagyon rossz érzésem támadt, bevallom, azt hittem, ennek csúnya vége lesz. De a legnagyobb meglepetésemre nem ez történt. Cseresnyés szerint ugyanis felvetésére Miniszterelnök úr biztosította őt arról, hogy megvizsgálják "az igazságos, korrekt elszámolás lehetőségét, mindenképp megoldást találnak a problémára és minden egyes család részesülni fog a 12.000 Ft-os támogatásból."

 • Magyarország egyik nagy lehetősége lenne, ha humoros videókat exportálna a nagyvilágba. Óriási előnyünk más nemzetekhez képest, hogy míg máshol profi nevetettők gyártják a közepesen vicces produkciókat, nekünk a vérünkben van a nevettetés. A tízmillió bödöcstibor és gallamiklós országa vagyunk, és ha van az abszurd humornak szívcsakrája, akkor az a Kárpát medencében van. Erre Drótár Adrienn a kétlábon járó bizonyíték. 

 • Mondja, de legalábbis sugallja viszont az euwork, amelynek ezzel a hirdetésével szembesültem ma az Instagramon:

  euwork

 • Ma debütált a Momentum kampánydala. A dalt egy The Wake néven ismert zenei producer készítette, aki annyira új és feltörekvő, hogy ez az első olyan zenéje, amit nyilvánosságra hoztak. "A mi világunk című dal üzenete, hogy a mi világunk más, mint az eddig megszokott. Más problémákkal találkozunk, mások az előttünk álló kihívások, és máshogy gondolkozunk. Mégis rajtunk múlik Magyarország jövője. Tudjuk, hogy cselekvés nélkül nem lehet sikereket elérni. Nem félünk a megkérdőjelezéstől, nem félünk a hidegtől, a hótól, a munkától" - írta a dalról a párt.

 • Le kell állítani a jobbikos politikus Lukács László György és családja, orvosok külföldre közvetítésével foglalkozó cégét - mondta Tiszafüred polgármestere Karcagon.  A fideszes Ujvári Imre (szerint "a Jobbik már megint lebukott", hiszen hivatalos cégpapírok bizonyítják, hogy Lukács László György, a Jobbik egészségügyi szakpolitikusa orvosok és egészségügyi dolgozók külföldre közvetítésével foglalkozó cégben volt tulajdonos és ezen nyerészkedett.  

 • A Momentum óbudai jelöltje, Donáth Anna a Szent István Bazilika előtt magyarázta, hogy semmi baj, sőt, támogatandó, ha egyházi személyek beszélnek a közéletről, de a pártpolitizálást hagyják meg a politikusoknak. 

 • A Fidesz szerint bármit is mond Karácsony Gergely, ő és a pártja is bevándorlóországgá akarja tenni Magyarországot. Ezt a kormánypárt közölte egy közleményben.

 • "Nagypénteken is folytatódott a gyűlöletkeltés, Orbán Viktor saját közlése szerint kétezer embert figyeltet meg. Orbán Viktor csak az erőszak és gyűlölet nyelvét beszéli, nem csak itthon, de külföldön is, ezzel pedig elszigetelte magát nyugati szövetségeseinktől. Nem véletlen, hogy csak a hozzá hasonlóan erővel és megfélemlítéssel uralkodó keleti despotákat látogatja és velük keresi a szövetséget" - reagált az LMP-s Szél Bernadett Orbán pénteki "listázására" egy közleményben.

 • Soha nem volt ennyire adakozóak a politikusok, mint a kampányban. Ezúttal Kovács József osztott babgulyást, gyümölcsöt és ruhákat a gazdaságilag erősödő Magyarország lakosainak. 

 • A fideszes politikus a Facebook-oldalán tette közzé a feljelentést, amit a tévé ellen tett. Pócs szerint hazugság, amit a Hír Tv Célpont című műsorában valaki állított, miszerint ő 2014-ben szavazókat utaztatott. Valójában annyi történt, hogy a Célpontban egy férfi azt állította, hogy a Fidesz utaztatott szavazókat 2014-ben, ő nevezte meg Pócsot. A Hír Tv egyébként próbálta szóra bírni Pócsot, de ő nem akart nyilatkozni.  

 • A gyulai (Békés 3. egyéni választókerület) jelölt Kovács József, aki most is a térség parlamenti képviselője, Mezőgyánba látogatott, és emberekkel beszélgetett. Valamint a nap fénypontjaként a település polgármesterének társaságában megtekintett egy falat.

  Csak remélni merem, hogy nem azt nézegeti, hol vannak üres házak, ahová letelepedésikötvény-migránsokat lehet betelepíteni!

  Fotó: Dr. Kovács József / Facebook
 • Jó pár választási kampányt figyelemmel kísérhettünk a rendszerváltás óta, de egyértelmű, hogy ennyire heves plakátháború sosem dúlt még, mint most, 2018-ban. Összeszedtünk jó pár képet az utóbbi hetek terméséből, hogy egy galériában megmutassuk a leggyakoribb plakáthekkelési trendeket, kreatív megoldásokat:

  Ha ön is látott és fotózott hasonló átalakított plakátokat, küldje el nekünk a kep@mail.index.hu címre, és a legjobbakat egy újabb gyűjtésben közzé tesszük!

 • Bár az már több mint egy hete eldőlt, hogy a kampány legjobb fotóját Tállai Andrásnak és vérprofi kampánystábjának sikerült összehozni, Mezőkövesd és a NAV ura nem pihent meg a babérokon. Ezúttal a Mályi-Szomolya rangadóra látogatott ki, és dobott megint nagyot a vizuális korteskultúrán. Gyönyörködjenek!

 • Az ajándékba kapott lekvárnak.

 • Orbán Viktor: egyre többen érkeznek Európába más civilizációkból

  - ez a címe az MTI tudósításának, amelyben arról írnak, hogy Orbán Viktor és Hollik István egy fővárosi nyugdíjasklubban ijesztgette az időseket azzal, hogy ki akarják cserélni a magyar lakosságot valami mással.

  Az MTI tudósításából két dologgal egész egyszerűen nem tudok mit kezdeni.

  1. "egyre többen érkeznek Európába más civilizációkból"
  2. "Orbán Viktor nem kívánta minősíteni azt, ahogyan ezek az emberek a világról vélekednek, de javasolta, hogy mindezt ne itt, hanem a saját otthonukban gondolják"

  Na, most az első pont tényleg olyan, hogy eddig Afrikából és a Közel-Keletről érkezők miatt kellett rettegnie a magyarnak, de ez alapján nagyon úgy tűnik, hogy igazából már az is veszélyes, ha valaki egyszerűen csak más civilizációból érkezik. Most direkt megnéztem a Wikipédia civilizációra vonatkozó bejegyzését, ahol a civilizációk között szerepel a rettegett iszlám is, ahogy a kínai, a japán vagy éppen az indiai. Ezek után joggal merül fel a kérdés, hogy minden más civilizációból érkező ember ártani akar Magyarországnak? Vagy csak az iszlám civilizációról van szó? Esetleg van olyan, hogy "más", de "jó" civilizáció? Van valahol egy lista arról, melyik civilizációktól kell félnie Magyarországnak?

  A második pont már nem ennyire izgalmas, egyszerűen csak nehéz értelmezni a mondatot. Kik azok az "ezek az emberek"? Hogyan vélekednek a világról? És ha Orbán Viktor ezt nem minősíti, akkor hogyan tudunk erről gondolkodni a saját otthonunkban? És egyébként is, csak otthon szabad ezen gondolkodni, vagy máshol is?

  Élesedik a kampány, mindenki fárad, bírjuk még ki egy kicsit, emberek!

 • Szombaton délután négykor 16 órakor lezárult a külképviseleti névjegyzékbe vétel határideje. Az NVI szombati adatai szerint 53 515-en szavazhatnak a 118 nagykövetségen (négy éve 28 161-en voltak). A külképviseleten szavazók több mint 16 százaléka, csaknem 8800 választópolgár Londonban megy el választani.

  London mellett további 15 olyan külképviselet van, ahol 900-nál is többen szavaznának: München (4589), Stuttgart (3257), Hága (2308), Bern (2268), Berlin (2147), Beregszász (1937), Bécs (1931), Brüsszel (1928), Csíkszereda (1521), Manchester (1493), Dublin (1228), Párizs (1216), Koppenhága (1153), New York (992) és Edinbourgh (965).

  A húsznál kevesebb szavazót váró külképviseletek a következők: Algír és Csungking (19-19), Eszék és Kassa (17-17), Abuja (16), Minszk (14), Almati (13), Kazány (11), Addisz-Abeba, Accra, Tripoli és Ulánbátor (10-10), Brazíliaváros és Jekatyerinburg (9-9), valamint Luanda (7).

  A külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnákat a külképviseleteken nem bontják fel, hanem Magyarországra szállítják, és a voksokat "bekeverik" a szavazópolgár választókerületében az egyik szavazókör szavazatai közé.

 • A SEM Párt az egyetlen a 2014-ben feltűnt pártok közül, amely az idei választáson is elindult. Négy éve a Sportos és Egészséges Magyarországért Pártnak 52 egyéni jelöltje és 12 563 listás szavazata volt, idén 35 egyéni jelöltet indítanak. Érdemi esélyük idén sincs, de a lelkesedésük összehozta az idei kampány egyik, ha nem a legjobb videóját.  

 • Szelindi Andrea, a Demokratikus Koalíció Szolnok megyei, törökszentmiklósi központú 4. sz. vk  elnöke néhány napja - egy azóta eltávolított - kommentben hirtelen nagyon őszinte volt, ráadásul mindezt a helyi jobbikos jelölt Facebook-oldalán tette.

  A 4. vk DK elnöke vagyok. A mezőtúri aktivistáim leültek velem és elmondták, hogy nagyon sajnálják, de azt kell mondaniuk, hogy Csányi Tamásra fognak szavazni, mert..... Megindokolták. Egy percig sem jutott eszembe, hogy lebeszéljem őket. A képviselőjüket. A képviselőjüket keresik, az emberi oldalt mérlegelik, nem a párthovatartozást. Ez így van rendjén! Ezt tartom követendőnek mindenhol

  – írta a DK-s vezető a kommentjében. Ebben a vk-ban indul a fideszes Boldog István, vele szemben pedig a két legerősebb jelölt Csányi Tamás, Jobbik, illetve Rózsa Endre, MSZP. 2014-ben itt hármójuk között a szavazatok megoszlása így nézett ki:

  Boldog István (Fidesz): 18 524
  Csányi Tamás (Jobbik): 13 436
  Rózsa Endre (MSZP): 9 386

  Telefonon próbáltuk elérni Szelindit, de nem sikerült, Gréczy Zsolt, a DK szóvivője az Indexnek erről a kommentről azt mondta: már letörölték, az egy hiba volt, de mennek tovább, a Jobbikkal pedig nincs együttműködés. Szerinte hasonlók vannak országszerte minden oldalon.  

  Fotó: Facebook
 • Gyurcsány csepeli fórumot tartott szombaton, téma volt az is, hogy melyik balos jelölt maradjon állva, a mostani képviselő Szabó Szabolcs (Együtt) vagy az MSZP-Párbeszéd jelöltje, Bangóné Borbély Ildikó (az Index-olvasókat is megszavaztattuk, ide kattintva és szavazva láthatja is, mi az állás.) Szabó Szabolcs a Facebook-posztjában azt állítja, Gyurcsányék az ő oldalán állnak – aztán hogy ez jó-e vagy sem, hahh.

 • Közeleg a választás, és bár 1989 óta nem szabad munkahelyen politizálni, azt semmi nem tiltja ugyebár, hogy a kormány eredményeiről beszámoljunk egy munkahelyi kiadványban. A rendőrségeken épp ez történt, derül ki olvasónk leveléből, aki szerint ez egy olyan kiadvány, amit „mindenki megkapott a rendőrség állományából”.

  Nemcsak az zavarja, hogy „tudtommal állami szervnél nem lehet kampánytevékenységet folytatni”, hanem sokkal inkább az, hogy „tele van hazugságokkal, ergo a kormány még hülyének is néz minket”. Példaként említi, hogy azt írják, „átlagosan 50%-kal emelkedtek a béreink, holott ez a beosztott állomány nagy részénél annyi volt, hogy 2015-ben megkaptuk a kötelező 30%-ot, azóta meg minden év januárjában jön a papír, hogy 0%-ot emelkedett az illetményünk! Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb pótlékot elvették tőlünk.” De aki nem akar rossz híreket hallani, felejtse is el gyorsan, és nézze, mi minden csoda történt a rendőrségen.

 • Szerinte Orbán a legnagyobb. Mármint Soros-ügynök. Beszélt a határkerítésről és cáfolt egy csomó fideszes hazugságot is.

  Kapcsolódó

  Karácsony: Orbánnál nagyobb Soros-ügynököt nem tudok elképzelni

  Megtartaná a határkerítést és beszélt a baloldali visszalépésekről is.

 • Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter, a Fidesz képviselőjelöltje Budapest 4. számú választókerületében egy képet posztolt Facebook-falára. A kerület egyik terén felállított MSZP-Párbeszéd pultnál, az ott dolgozó MSZP-s és párbeszédes kampánystáb-tagok és a fideszes Varga Mihály álltak össze egy közös kép erejéig. 

  A képhez annyit írt Varga, hogy:

  Frontbarátság, Óbuda, Vörösvári úti piac :)

  Hogy a kép kinek az ötlete volt, hogy mindkét, vagy mindhárom pártnak tetszik-e, hogy elkészült, azt nem tudjuk, de az biztos, hogy a kommentelőknek kifejezetten tetszik ez a kampányban soha nem tapasztalt emberi pillanat. 

  Fotó: Varga Mihály / Facebook
 • Hatalmas különbségek vannak az adataikban, ha a Fideszről és a Jobbikról van szó.

  Kapcsolódó

  Április 8. nemcsak politikusoknak lesz nagy pofon

  A közvéleménykutatók adataiban akkorák a különbségek, hogy borítékolható: valaki égni fog.

 • Orbán Viktor Holliknak kampányolt a Belvárosban. A miniszterelnök lubickolt egyet a rajongók gyűrűjében. 

  A program érdekessége, hogy feltűnt Rogán Antal is, aki mostanra már nem tűnik túl erős kampányarcnak. Jó kérdés, hogy a jelenléte inkább segít, vagy inkább nem segít az éppen aktuális jelölt kampányában.

  Az alsó képen látszik, bár Rogán ott áll a Belvárosban, de mégis, mintha továbbra is maradt volna Rottyon.

 • Gyurcsány Ferenc csepeli fórumának egy érdekes mellékszála volt, hogy ebben a baloldalnak nyerhető körzetben – négy éve a közös balos jelölt, Szabó Szabolcs (Együtt) legyőzte Németh Rezsi Szilárdot (36,37:35,5 százalék) – két erős balos jelölt van, a külön induló Együtt Szabója mellett a DK által is támogatott MSZP-s Bangóné (aki négy éve még Hajdúszoboszlón indult, és nem egész 19%-os eredménnyel harmadik lett). A mostani rendezvényen Gyurcsány mindkettejükkel találkozott, és azt mondta: „így vagy úgy mégiscsak meg kellene állapodni”, és hogy reméli: Csepelen a demokratikus ellenzék egyetlen jelöltjére lehet majd szavazni.

  Erről a két politikus az alábbiakat mondta:

  • Bangóné: Folynak a tárgyalások, kedden „okosabbak lesznek” ebben az ügyben.
  • Szabó: kezdettől fogva a koordinált jelöltállítás mellett voltak, eddig is nyitottak voltak minden tárgyalásra és most is állnak elébe ezeknek.

  Ön szerint kinek kellene indulnia?

  Ki lenne a jó balos jelölt Csepelen?