Ödön
1 °C
11 °C

A Momentum elnöke visszalép a Belvárosban az MSZP-Párbeszéd javára

2018.04.02. 12:36 Módosítva: 2018-04-04 10:24:42
A Fekete-Győr András által rendelt belvárosi kutatás szerint V. Naszályi Mártának van a legnagyobb esélye legyőzni a fideszes Hollik Istvánt, így visszalép az MSZP-Párbeszéd jelöltjének javára.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke hétfőn jelentette be a Facebook-oldalán, hogy visszalép a választókerületében. A Momentum vezetője által rendelt kutatás ugyanis azt hozta ki, hogy V. Naszályi Márta a legesélyesebb ellenzéki induló a körzetben.

A Medián 1200 főt kérdezett meg, és orrhosszal ugyan, de V Naszályi Márta lett a legesélyesebb jelölt. Ezért én tartom magam az ígéretemhez, vállalom a felelősséget, és visszalépek V. Naszályi Márta javára a Budapest 1-es választókerületben

- mondta a videójában Fekete-Győr, aki szerint a legfontosabb, hogy a választókerületben legyőzzék Hollik Istvánt, a Fidesz-KDNP jelöltjét.

A belvárosi választókerületről már tavaly kirobbant az ellenzéki vita. Juhász Péter Együtt-elnök ugyanis nekitámadt Fekete-Győr Andrásnak, amikor kiderült, hogy személyesen a Momentum elnöke fog elindulni a választókerületben. Azután kiderült, hogy az LMP, a Jobbik és az MSZP-Párbeszéd is indít persze jelöltet, és a Közös Ország Mozgalom kutatása szerint elég kiegyenlített a verseny: mindannyian 10 százalék körül állnak (a párbeszédes V. Naszályi Márta volt februárban a legerősebb, 18 százalékkal). Világossá vált, hogy visszalépés nélkül senki nem tudja még csak megszorítani sem a 40 százalék körül álló Fidesz-KDNP-s Hollik Istvánt.

Visszalépni azonban sokáig senki nem akart. A helyzet akkor változott meg, amikor Juhász Péter bejelentette a visszalépését pár nappal ezelőtt. Fekete-Győr András ezért egyeztetésre hívta a versenyben maradt ellenzéki társait, hogy készítsenek egy közvélemény-kutatást: aki a legnépszerűbb állva marad, a többiek visszalépnek. A jobbikos Losonczy Pál nem ment el az egyeztetésre, és annyit üzent, nem lép vissza semmiképp. Az MSZP-Párbeszéd és az LMP jelöltje pedig nem szimpatizált a kutatás ötletével. Fekete-Győr ennek ellenére saját költségén mégis elkészíttette.

V. Naszályi a legközelebb Hollikhoz

Az Indexhez is eljutott a kutatás, amely megvizsgálta azt a három forgatókönyvet, hogy milyen eredményt érne el a balos jelölt a Fidesszel szemben, amennyiben a Jobbik jelöltje is állva marad. Eszerint a következő eredmények születnének a teljes népességben:

  • Hollik-V. Naszályi-Losonczy 33-29-10
  • Hollik-Csárdi-Losonczy 32-27-8
  • Hollik-Fekete-Győr-Losonczy 32-25-10

Vagyis a teljes népességben V. Naszályi egy hajszállal közelebb van Hollikhoz. A biztos pártválasztók között az MSZP-Párbeszéd jelöltjének hátránya 6, míg Csárdi hátránya 8 százalékpont Hollikkal szemben. Fekete-Győr pedig 9 százalékpontos hátrányban van.

Ne csüggedjetek!

Fekete-Győr a bejelentésében azt üzente most "a sok ezer" választókerületi szimpatizánsának: "ne csüggedjetek, így lesz jó mindannyiunknak, a listán pedig szavazzatok a Momentum-generációra. Listavezetőként azért fogok dolgozni, hogy ne kelljen innen elmenni, és hogy érdemes legyen hazajönni. Most viszont minden jelöltnek az a feladata, hogy lebontsuk a Fidesz rendszerét, ehhez pedig Hollik Istvánt is le kell győzni a Belvárosban."

Ezzel a bejelentéssel hiszem, hogy nagy lépést teszünk a rendszer lebontása, és egy boldog Magyarország kiépítése felé 

- mondta a Momentum elnöke.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?