Az LMP máris beintett Karácsony Gergelynek

Image uploaded from iOS (5)
2018.04.03. 21:44 Módosítva: 2018.04.04. 10:14

A jelek szerint csak pár órát élt az az ellenzéki remény, hogy a baloldali pártok valamilyen visszalépésekben meg fognak tudni egyezni. Megpróbáljuk röviden vázolni, mi történt.

  • Az MSZP és az LMP vezetői között tárgyalások zajlottak arról, hogy kölcsönösen visszalépnek pár helyen egymás javára. A délutáni értesüléseink szerint a nem végleges megegyezésbe beleesett 2 fontos körzet, Csepel és a Belváros is.
  • Mivel az egyezségekre a pártok vezető testületeinek is rá kell bólintaniuk (ez nem történt meg a délutáni cikkünk publikálásáig), szinte mindenhol őrületes turbulenciát okozott a formálódó és váratlan egyezség kiszivárgása.
  • Karácsony Gergely például kacsának nevezte, hogy tárgyalnának az LMP-vel, de az LMP miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett megerősítette, hogy voltak/vannak ilyen tárgyalások.
  • Délután Karácsony Gergely egy budai fórumon azt mondta, tárgyalni akar az LMP-vel és az Együtt-tel arról, hogy ők (mármint az MSZP-Párbeszéd) visszalépnek 4 helyen (Csepel, a Belváros,  Gödöllő és Szekszárd), de az említett pártoktól azt kérik, hogy cserében lépjenek vissza az összes olyan helyen, ahol nincs esélyük.
  • Ez a javaslat pár órát élt, kedd este ugyanis Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja a Facebookon reagált Karácsony felvetésére. Lényegében beintett az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének, mert szerinte tudta, hogy az ajánlatát nem lehet elfogadni.

Itt tartunk kedd este 10 órakor.

Borítókép: Karácsony Gergely. Fotó: Huszti István / Index.