Orbán üzent a budapestieknek

2018.04.04. 10:01 Módosítva: 2018.04.04. 10:20

Orbán Viktor harmadik miniszterelnöki ciklusának egyik utolsó beszédét tartotta a Ludovika Campus ünnepélyes átadóján. A Közszolgálati Egyetemen rendezett ceremónia annyira emelkedett volt, hogy a konferanszié felszólítására a közönségnek fel kellett állnia, hogy méltóképpen fogadják az esemény díszvendégeit: Orbán Viktort, Tarlós Istvánt, Kocsis Mátét, Fürjes Balázst és Patyi Andrást. 

A kormányfő a Ludovika felújítása mellett felsorolta, hogy mi minden épült, épül mostanában Budapesten. „A Ludovika mindig arra nevelte hallgatóit, hogy tartsák meg Magyarországot független, szabad, magyar országnak” – kötötte össze a Közszolgálati Egyetem átadását a Fidesz kampányszlogenjével. Ezek után a miniszterelnök fegyelmezetten felmondta, amit fel kellett: 

  • A magyaroknak csak egy hazájuk van. Elég egy rossz lépés, és nincs megállás a lejtőn, nincs a kezünkben a saját sorsunk. 
  • A Ludovikán követelmény „a kertelés nélküli egyenes beszéd, ezért Orbán kimondta: el akarják venni Magyarországot. 
  • Tízmilliónyian készülnek útra a Közel-Keletről, Afrikából, és mindannyian Európa felé veszik az irányt. Ami eddig történt, az csak a terheléses teszt volt, a java csak ezután következik.  
  • A kormány mindennél fontosabb kérdésnek tartja a magyarok biztonságát. Ha nincs biztonság, nincs semmi. Például a közszolgálati életpálya sem. 
  • „Szeretném úgy és érthetően kimondani, hogy a budapestiek is meghallják: Magyarországon a migráció első helyen Budapestet és a budapestieket fenyegeti.” 
  • Aki az ellenzék jelöltjeit választja, az a bevándorlóország mindennapjai felé vezető ösvényt választja – vélekedett Orbán. 

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.