Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán üzent a budapestieknek

2018.04.04. 10:01 Módosítva: 2018-04-04 10:20:10

Orbán Viktor harmadik miniszterelnöki ciklusának egyik utolsó beszédét tartotta a Ludovika Campus ünnepélyes átadóján. A Közszolgálati Egyetemen rendezett ceremónia annyira emelkedett volt, hogy a konferanszié felszólítására a közönségnek fel kellett állnia, hogy méltóképpen fogadják az esemény díszvendégeit: Orbán Viktort, Tarlós Istvánt, Kocsis Mátét, Fürjes Balázst és Patyi Andrást. 

A kormányfő a Ludovika felújítása mellett felsorolta, hogy mi minden épült, épül mostanában Budapesten. „A Ludovika mindig arra nevelte hallgatóit, hogy tartsák meg Magyarországot független, szabad, magyar országnak” – kötötte össze a Közszolgálati Egyetem átadását a Fidesz kampányszlogenjével. Ezek után a miniszterelnök fegyelmezetten felmondta, amit fel kellett: 

  • A magyaroknak csak egy hazájuk van. Elég egy rossz lépés, és nincs megállás a lejtőn, nincs a kezünkben a saját sorsunk. 
  • A Ludovikán követelmény „a kertelés nélküli egyenes beszéd, ezért Orbán kimondta: el akarják venni Magyarországot. 
  • Tízmilliónyian készülnek útra a Közel-Keletről, Afrikából, és mindannyian Európa felé veszik az irányt. Ami eddig történt, az csak a terheléses teszt volt, a java csak ezután következik.  
  • A kormány mindennél fontosabb kérdésnek tartja a magyarok biztonságát. Ha nincs biztonság, nincs semmi. Például a közszolgálati életpálya sem. 
  • „Szeretném úgy és érthetően kimondani, hogy a budapestiek is meghallják: Magyarországon a migráció első helyen Budapestet és a budapestieket fenyegeti.” 
  • Aki az ellenzék jelöltjeit választja, az a bevándorlóország mindennapjai felé vezető ösvényt választja – vélekedett Orbán. 

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.