Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rossz hír Németh Szilárdnak: az LMP visszalép Csepelen Szabó Szabolcs javára

2018.04.04. 15:57 Módosítva: 2018-04-05 11:08:37

Tenk András, az LMP jelöltje visszalép Csepelen Szabó Szabolcs Együtt-jelölt javára - mondta az Indexnek Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője. Az LMP ezt a balos pártok szerda délután bejelentett visszalépési megállapodása után jelentette be.

Ez azt jelenti, hogy Csepelen Szabó Szabolcs maradt az egyetlen balos ellenzéki Németh Szilárd Fidesz-alelnök ellen. Bangóné Borbély Ildikó ugyanis szerdán szintén visszalépett. Szabó 2014-ben az Összefogás jelöltjeként már legyőzte Némethet, ezzel újra komoly esélye nyílt erre. A Momentum jelöltje korábban szintén visszalépett a javára.

Kanász-Nagy Máté azt mondta, hogy kedden négy körzetről volt "megállapodás közeli helyzet" az MSZP-vel, ám délután Karácsony Gergely kacsának minősítette. Ezután szerinte Karácsony egy "tarthatatlan, elfogadhatatlan" ajánlatot tett az LMP-nek és az Együttnek. Ezt bizonyítja szerinte, hogy most az Együtt 2-11 arányban állapodott meg az MSZP-DK-val, "ez sokkal jobb arány az LMP-nél kisebb támogatottságú Együttel, mint amit Karácsony eleinte kínált".

Az LMP viszont tartja magát a keddi megállapodás-közeli helyzethez: a párt köszönö V. Naszályi Mártának a visszalépést, az LMP pedig az ígéretének megfelelően Csepelen lép vissza - az állva maradt Szabó Szabolcs javára - mondta a szóvivő.

A további visszalépésekről azt mondta: "a korrekt megállapodásra továbbra is nyitottak vagyunk".

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.