Rossz hír Németh Szilárdnak: az LMP visszalép Csepelen Szabó Szabolcs javára

2018.04.04. 15:57 Módosítva: 2018.04.05. 11:08

Tenk András, az LMP jelöltje visszalép Csepelen Szabó Szabolcs Együtt-jelölt javára - mondta az Indexnek Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője. Az LMP ezt a balos pártok szerda délután bejelentett visszalépési megállapodása után jelentette be.

Ez azt jelenti, hogy Csepelen Szabó Szabolcs maradt az egyetlen balos ellenzéki Németh Szilárd Fidesz-alelnök ellen. Bangóné Borbély Ildikó ugyanis szerdán szintén visszalépett. Szabó 2014-ben az Összefogás jelöltjeként már legyőzte Némethet, ezzel újra komoly esélye nyílt erre. A Momentum jelöltje korábban szintén visszalépett a javára.

Kanász-Nagy Máté azt mondta, hogy kedden négy körzetről volt "megállapodás közeli helyzet" az MSZP-vel, ám délután Karácsony Gergely kacsának minősítette. Ezután szerinte Karácsony egy "tarthatatlan, elfogadhatatlan" ajánlatot tett az LMP-nek és az Együttnek. Ezt bizonyítja szerinte, hogy most az Együtt 2-11 arányban állapodott meg az MSZP-DK-val, "ez sokkal jobb arány az LMP-nél kisebb támogatottságú Együttel, mint amit Karácsony eleinte kínált".

Az LMP viszont tartja magát a keddi megállapodás-közeli helyzethez: a párt köszönö V. Naszályi Mártának a visszalépést, az LMP pedig az ígéretének megfelelően Csepelen lép vissza - az állva maradt Szabó Szabolcs javára - mondta a szóvivő.

A további visszalépésekről azt mondta: "a korrekt megállapodásra továbbra is nyitottak vagyunk".

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.