Cecília
4 °C
6 °C

Címlapon kommunistázza Orbánt a Politico

2018.04.05. 12:06

Bár nemzeti konzervatívnak vallja magát, a gyakorlati politikájában inkább a kommunistákra hasonlít Orbán Viktor - írja a Politico amerikai lap, amely címlapon is lekommunistázta a magyar kormányfőt, akárcsak a lengyel konzervatív Jog és Igazságosság elnökét, Jarosław Kaczyńskit. A Politico cikkének szerzője szerint ebben hasonlít is egymásra a két politikus: konzervatívként ismerik őket, pedig az előző, kommunista rendszer módszereivel élnek.

A lap megszólaltatta Jeszenszky Géza volt külügyminisztert, aki szerint hívei számára Orbán már-már olyan, mint egy isten, akiben hisznek és akinek hisznek. A Politico felidézi, hogy a Fidesz kampánya másról sem szólt, mint "antiszemita" támadásról Soros ellen, valamint a migránsoktól való riogatásról. Orbán Brüsszelt, Párizst és Berlint tartja ellenségnek, a Fidesz szavazói pedig díjazzák ezt.

A lap fideszes szimpatizánsokat is megszólaltatott, akik lényegében visszamondták a kormánypárt fő üzenetét, miszerint ha a Fidesz elveszíti a választásokat, akkor migránsok lepik el Magyarországot, aztán a hazának annyi lesz. 

A Politico szerint van egy közös Trumpban, a Brexit híveiben és Orbánban. Mindannyian a régi szép időket sírták vissza. Csakhogy Magyarország esetében ez éppen az az időszak, amikor még állt a vasfüggöny és kommunizmus volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?