Címlapon kommunistázza Orbánt a Politico

2018.04.05. 12:06

Bár nemzeti konzervatívnak vallja magát, a gyakorlati politikájában inkább a kommunistákra hasonlít Orbán Viktor - írja a Politico amerikai lap, amely címlapon is lekommunistázta a magyar kormányfőt, akárcsak a lengyel konzervatív Jog és Igazságosság elnökét, Jarosław Kaczyńskit. A Politico cikkének szerzője szerint ebben hasonlít is egymásra a két politikus: konzervatívként ismerik őket, pedig az előző, kommunista rendszer módszereivel élnek.

A lap megszólaltatta Jeszenszky Géza volt külügyminisztert, aki szerint hívei számára Orbán már-már olyan, mint egy isten, akiben hisznek és akinek hisznek. A Politico felidézi, hogy a Fidesz kampánya másról sem szólt, mint "antiszemita" támadásról Soros ellen, valamint a migránsoktól való riogatásról. Orbán Brüsszelt, Párizst és Berlint tartja ellenségnek, a Fidesz szavazói pedig díjazzák ezt.

A lap fideszes szimpatizánsokat is megszólaltatott, akik lényegében visszamondták a kormánypárt fő üzenetét, miszerint ha a Fidesz elveszíti a választásokat, akkor migránsok lepik el Magyarországot, aztán a hazának annyi lesz. 

A Politico szerint van egy közös Trumpban, a Brexit híveiben és Orbánban. Mindannyian a régi szép időket sírták vissza. Csakhogy Magyarország esetében ez éppen az az időszak, amikor még állt a vasfüggöny és kommunizmus volt.