Judit
3 °C
7 °C

Fegyvert rántottak a Jobbik képviselőjére

2018.04.06. 13:37 Módosítva: 2018-04-06 13:51:54

Ismeretlenek lőfegyvert rántottak a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjeire - reagált a párt arra, hogy a Fidesz korábban azt közölte, jobbikosok vertek fideszeseket két helyen is a városban.

Mint írják, a kormánysajtóban maffiózónak titulált személyek valójában a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjei, Stummer János és Bencsik János, illetve aktivistái voltak, akik a párt óriásplakátjait őrizték.

Péntek hajnalban a Fidesz hétfős szervezett csapata a Budaörsi úton elkezdte rongálni plakátjainkat, helyszínen lévő aktivistáink erre számon kérték őket. Az egyik jobbikos aktivista, valamint a hét fideszes között dulakodás alakult ki, majd 14 másodperc múlva két ismeretlen férfi egy megkülönböztető jelzés nélküli szürke Mercedesből kiszállva lőfegyvert rántott, és falhoz állította a jobbikosokat. 

A Jobbik állítása szerint a férfiak nem azonosították magukat, a később intézkedő kerületi rendőrök sem tudták megerősíteni, hogy a rendőrség állományába tartozó személyekről volt-e szó. A Jobbik szerint valamelyik társszerv állományába tartozhattak. A rendőrségnek elküldtük erről a kérdéseinket. 

A Jobbik ismeretlen tettesek ellen emberölési kísérlet miatt tesz feljelentést.

Egy másik Jobbik-plakátos balhéról is beszámoltunk pénteken, amikor Óbudán, a Kolosy térnél Szanyó Miklós önkormányzati képviselőt vertek véresre, amikor védte a plakátokat, két fogát kiverték.  

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?