Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

LMP–DK-visszalépésről döntöttek Pest megyében

2018.04.06. 12:10 Módosítva: 2018-04-06 12:28:47

Az LMP-s Kiss Csaba a Facebook-oldalán jelentette be, hogy visszalép a Pest megyei 5-ös számú választókerületben, Dunakeszin a DK-s Rónai Sándor javára.

Úgy tudjuk, hogy cserébe a DK-s Krauze István lép vissza az LMP-s Matkovich Ilona javára Vácon, a Pest megyei 4-es választókerületben.

Az Index úgy tudja, hogy további visszalépések is lehetnek a nap folyamán. A választási törvény szerint szombat 11 óráig léphetnek vissza az egyéni választókerületben induló jelöltek. Ennek az az oka, hogy az időeltolódás miatt az amerikai kontinensen már szombaton megtartják a szavazást, legkorábban a brazíliavárosi, a Sao Pauló-i, a Buenos Aires-i és a Santiago de Chile-i külképviselet nyit ki, közép-európai idő szerint szombaton 11 órakor.

A lemondott jelölt nevét tehát „lehúzzák” a szavazólapról, és a jelölt kieséséről a szavazatszámláló bizottság a szavazóhelyiségben elhelyezett hirdetményen is tájékoztatja a választópolgárokat.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.