Aliz
6 °C
14 °C

Egy órával meghosszabbították az átjelentkezés határidejét

2018.04.06. 15:50

Több olvasónk is jelezte, mi is megpróbáltuk letölteni, de folyamatosan akadozik, nem működik az NVI hivatalos oldala, a valasztas.hu. Túlterhelt a rendszer, ugyanis elvileg délután négy órakor jár le az átjelentkezés határideje.

Capture

Az NVI közölte az Indexszel, hogy

az NVI elnöke az átjelentkezési határidőt 17:00 órára módosította az on-line kérelemkezelés fokozott igénybe vétele miatt.

Vagyis még öt óráig le lehet adni a kérelmet. A kérelemkezelő közvetlenül elérhető ezen linken.

Az NVI a honlapján a következőkre hívta fel a figyelmet az átjelentkezésekkel kapcsolatban.

  • A kérelemben feltüntetett adatainak meg kell egyezniük az Ön lakcímkártyáján feltüntetett adatokkal, ellenkező esetben a helyi választási iroda a kérelmet elutasítja.
  • Átjelentkezni bármelyik magyarországi településre (budapesti kerületbe) lehet.
  • Átjelentkezés esetén is igényelhet mozgóurnát abban az esetben, ha egészségi állapota vagy fogva tartás miatt nem tud megjelenni a szavazóhelyiségben.
  • Lehetnek sorok a szavazókörökben?
  • Minden településen (budapesti kerületben) csak egyetlen szavazókört jelölnek ki az átjelentkezéssel szavazók részére. Az átjelentkezéssel szavazásra szolgáló szavazóhelyiség pontos címét megtalálja a honlapon, és arról a helyi választási iroda írásban is tájékoztatni fogja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?