Orbán Viktor a cenzúrára panaszkodott

IMG 0935
2018.04.06. 18:23

Székesfehérváron tartotta kampányzáróját a Fidesz-KDNP. A rendezvény fő szónoka természetesen Orbán Viktor volt, ám előtte a Fidesz helyi politikusai igyekeztek megalapozni a hangulatot.

Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester például hatalmas fütyülésre késztette a beszéde végén a fideszes közönséget. Azt mondta ugyanis, hogy egy belga politikusnak állítólag azért nem tetszett Székesfehérvár, mert "túl sok itt a mosolygós ember és a kereszt a városban". Füttyszó.

Orbánnak megtetszettek Rocky Balboa szavai

Orbán Viktor viszont természetesen hatalmas éljenezés és viktorozás kíséretében lépett színpadra. A miniszterelnök szerint kampányzáró a hivatalos elnevezése a rendezvényének, de "eszünk ágában sincs lezárni a kampányt", egy utolsó nagy hajrát akar indítani.

Egy bizonyos Rocky Balboa azt mondta, mindig a végén van vége.

Orbán felidézte a 2002-es élményét, amikor a győztesnek hitt választást elveszítette a Fideszt, márpedig tanulni kell a saját hibákból. Orbán azt mondta, elégedett a kormányzásával, szerinte az magáért beszél, de azért nem dőlhet senki hátra, mert "a magyar mániákusan a jövőbe szeret tekinteni, azt gondolja, hogy ami meg történt, az már megvan".

Azért jöttünk, hogy megbeszéljük, hogyan fogunk győzni vasárnap, mert vasárnap győzni fogunk!

A miniszterelnök szerint azért lehet ezt "kellő szerénységgel kimondani", mert sok nagy csatát nyertek már meg, nyerhetetlennek látszókat is. Ezután arról beszélt, hogy vasárnap nem egyszerű szavazás, hanem "sorsdöntő választás lesz" - mondja Orbán. A vasárnapi döntés miatt szerinte "kijavíthatatlan, végleges, visszacsinálni nem lehet, legfeljebb együtt élni a következményekkel ".

Orbán elismételte, amit már napok óta szajkózott: ha a szerinte idegen érdekeket kiszolgáló ellenzéki pártok hatalomra jutnak, lebontják a kerítést (minden pártvezetúő cáfolta), és Magyarországot bevándorlóországgá alakítják.

Cenzúra van

Mit kell tennünk? Mit tehetünk még? - teszi fel a kérdést Orbán. Szerinte el kell mondani, "milyen veszély fenyegeti a hazánkat", és hogy van mit megvédeni. Európát ugyanis számos konfliktus terheli, "kereskedelmi háború fenyeget az EU és az Egyesült Államok között", bevándorlók millió fenyegetnek délről, "Európa vezetői pedig összefogva egy milliárdos spekulánssal be akarják engedni a bevándorlókat".

48 óránk van, hogy ezt újra elmondjuk, de ez nem olyan könnyű: cenzúra van, a filmeket törlik, a videókat letiltják.

Orbán nem fejtette ki, mire gondol. De elképzelhető, hogy Lázár János bécsi videójára, amelyet a Facebook eltüntetett egy időre, de a kormánypropaganda médiumainak migránsozó videóit is többször gyűlöletkeltőnek minősítette a Facebook. Orbán Viktor nagy vihart kiváltó óvodás videóját azonban nem a cenzúra tüntette el, hanem a Nemzeti Választási Bizottság bírságolta meg a törvények alapján, ezután szedték le a Facebookról.

"Mondjátok hát el mindenkinek, hogy tízezer migránst még az idén be akarnak telepíteni, hogy a paktumot már Gyurcsánytól Vonáig mindenkivel megkötötték" - adta ki a feladatot a miniszterelnök, aki ezúttal megnevezte Gyurcsány Ferencet és Vona Gábort is. Orbán szerint két jövő között választhatunk: "Soros jelöltjei és a Fidesz-KDNP között."

Orbán szerint ne higgyen senki a kutatásoknak, el kell menni szavazni, két iksz a Fideszre, "csak ez a biztos, minden más hazárdjáték". Több millió szavazat áll szemben sok millió dollárral - véli Orbán. "Amíg együtt maradunk, mindig győzni fogunk!" - mondta a kormányfő, aki a szokásos "Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!" formulával búcsúzott.

Majd közösen elénekelte a miniszterelnök a közönséggel a Kossuth Lajos azt üzente kezdetű nótát.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.