Megvoltak a kampányzárók, Orbán, Gyurcsány, Karácsony, Szél is beszédet mondott

A választási kampány április 6-án

Index
2018.04.06. 17:44

Választási kampány eddig (2255. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • "Talán elhiszik, hogy nem hajlok meg minden szélnek, de egyedül semmire sem megyek!" - folytatja Orbán. Minden képviselőre számít a parlamentben, "amikor az országot meg kell védeni, a betelepítésre nemet kel mondani, csak a mi jelöltjeinkre lehet számítani."

    Orbán szerint ne higgyen senki a kutatásoknak, el kell menni szavazni, két iksz a Fideszre, "csak ez a biztos, minden más hazárdjáték". Több millió szavazat áll szemben sok millió dollárral - véli Orbán. "amíg együtt maradunk, mindig győzni fogunk!" - mondja a kormányfő, aki a szokásos "Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!" formulával búcsúzott.

    Majd közösen elénekelte a miniszterelnök a közönséggel a Kossuth Lajos azt üzente kezdetű nótát. 

  • Mit kell tennünk? Mit tehetünk még? - teszi fel a kérdést Orbán. Szerinte el kell mondani, "milyen veszély fenyegeti a hazánkat", és hogy van mit megvédeni. Európát számos konfliktus terheli, "kereskedelmi háború fenyeget az EU és az Egyesült Államok között", bevándorlók millió fenyegetnek délről, "Európa vezetői pedig összefogva egy milliárdos spekulánssal be akarják engedni a bevándorlókat".

    48 óránk van, hogy ezt újra elmondjuk, de ez nem olyan könnyű: cenzúra van, a filmeket törlik, a videókat letiltják. 

    "Mondjátok hát el mindenkinek, hogy tízezer migránst még az idén be akarnak telepíteni, hogy a paktumot már Gyurcsánytól Vonáig mindenkivel megkötötték" - adja ki a feladatot a miniszterelnök. Orbán szerint két jövő között választhatunk: "Soros jelöltjei és a Fidesz-KDNP között."

  • Vasárnap "sorsdöntő választás lesz" - mondja Orbán, aki ezt azzal indokolja, hogy a vasárnapi döntéssel "több évtized forog kockán, kijavíthatatlan, végleges, visszacsinálni nem lehet, legfeljebb együtt élni a következményekkel ".

    Orbán elismétli, amit már napok óta szajkóz: szerinte idegen érdekeket kiszolgáló ellenzéki pártoknak akarnak hatalmat adni, hogy lebontsák a kerítést, és Magyarországot bevándorlóországgá alakítsák.

  • Orbán elégedett a kormányzásával, szerinte a kormányzása magáért beszél, de azért nem dőlhet senki hátra, mert "a magyar mániákusan a jövőbe szeret tekinteni, azt gondolja, hogy ami meg történt, az már megvan". 

    Azért jöttünk, hogy megbeszéljük, hogyan fogunk győzni vasárnap, mert vasárnap győzni fogunk!

    A miniszterelnök szerint azért lehet ezt "kellő szerénységgel kimondani", mert sok nagy csatát nyertek már meg, nyerhetetlennek látszókat is.

    • Képesek voltunk a csődbe zuhanó gazdaságot talpra állítani,
    • képesek voltunk hazaküldeni az IMF-et,
    • megadóztattuk a bankokat és a multikat, odaadtuk ezt a pénzt a családoknak,
    • visszanyestük a rezsit,
    • megvédtük a nyugdíjakat,
    • kétszámjegyű béremeléseket értünk el,
    • megállítottuk a népvándorlás első hullámát,
    • meghirdettük a nemzeti gondolkodás reneszánszát.
  • Orbán Viktor természetesen hatalmas éljenezés és viktorozás kíséretében lépett színpadra az előbb. A miniszterelnök szerint kampányzáró a hivatalos elnevezése a rendezvényének, de "eszünk ágában sincs lezárni a kampányt", egy utolsó nagy hajrát akar indítani. 

    Egy bizonyos Rocky Balboa azt mondta, mindig a végén van vége. 

    Orbán felidézi a 2002-es élményt, amikor a győztesnek hitt választást elveszítette a Fideszt, márpedig tanulni kell a saját hibákból.

  • Cser-Palkovics hatalmas fütyülésre késztette a beszéde végén a fideszes közönséget. Mint mondta, egy belga politikus azt mondta Székesfehérvárról: "túl sok itt a mosolygós ember és a kereszt a városban". Füttyszó.

  • Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a következő felszólaló, aki a nem fehérváriaknak elárulta azt a műhelytitkot, hogy a Fő tér két esetben szokott megtelni: egyrészt a történelmi fesztiválok idején, másrészt a klubcsapatok győzelmének megünneplésekor. Cser-Palkovics azt kívánja, hogy vasárnap is győzelmet ünnepelhessenek.

    Cser-Palkovics ezután arról beszélt, hogy meg kell őrizni Székesfehérvár és Magyarország értékeit, kultúráját stb..., és "vasárnap meg is fogjuk őrizni ezeket az értékeket". A polgármester ezután rátért a direkt kampányolásra, és megköszönte a kormánynak, hogy a város annyi fejlesztési és szimbolikus támogatást kapott az elmúlt években, mint soha előtte (elsorolta a kötelezőt, adósságkonszolidáció, Modern Városok Program). "Döntsünk jól április 8-án ebben a vonatkozásban."

    Cser-Palkovics szerint tudjuk, ettől a kormánytól mire számíthatunk: fejlődés, biztonság, kiszámíthatóság, közös értékeink megőrzése. Ellenben az ellenzék szerinte nem ígért semmit a városnak, sőt, a miniszterelnök-jelöltek csak átfutottak a városon. Nemsokára jön Orbán Viktor, aki ma fut keresztül a városon.

  • Csak a legfideszesebbek hallgathatják az első sorokból a miniszterelnököt, a tömeget ugyanis egy kordon választja ketté, az elejére pedig csak karszalaggal lehet bemenni. A hívek közül többen szembesültek a szomorú ténnyel, hogy messziről tudják csak követni a műsort, ami azért kellemetlen, mert a hátrébb állóknak nincsenek kihelyezve kivetítők.

    Közben Orbán egy kedvencével, Charlie-tól a Jég dupla whiskey-vel című nótával melegítik a közönséget épp. A tömegben közben két jellemző beszélgetésfoszlány: "A Jobbik ketté fog szakadni", valamint "Hajrá Magyarország".

  • A Fidesz székesfehérvári kampányzárója előtt egy órával már több százan gyülekeznek a város főterén. Egy devizahiteles csoport tart ellendemonstrációt, amit egy mellettünk elhaladó fideszes úr azzal kommentált, hogy "mekkora baromarcúak ezek". A hangulat egyébként nyugodt, minden sarokra jut egy zászlóárus.

Vissza az összes bejegyzéshez